Avatar foto Door Moderator Petra
Luxemburg 26 jun 15 reacties

Hier shopt Maria Teresa graag

Ben je benieuwd waar onze Royal van de maand, de Luxemburgse groothertogin Maria Teresa, het liefste shopt? Moderator Petra zocht het voor je uit.

Elie Saab

Heeft ze een galafeest in haar agenda staan, dan neemt Maria Teresa graag contact op met de Libanese ontwerper Elie Saab, die bekend staat om zijn voorliefde voor vrouwelijke elegantie.

Henri en Maria Teresa bij de viering van hun 25-jarig huwelijksjubileum. Foto ©PPE/Nieboer
Alexandra en Maria Teresa poseren voor de fotografen t.g.v. het 25-jarig huwelijksjubileum van Henri en Maria Teresa in 2006. Foto ©PPE/Nieboer
Elie Saab haute couture 2006

Grijze japon van Elie Saab tijdens een receptie t.g.v. de verjaardag van groothertog Henri.

Foto ©PPE/Carlo Hommel/Nieboer

Op de 2e dag van het staatsbezoek van Nederland aan Luxemburg in 2018, droeg Maria Teresa deze mooie japon met bladerprint. Eveneens een ontwerp van Elie Saab.

Foto ©PPE/Nieboer

Deze roze galajapon van Elie Saab, droeg Maria Teresa tijdens het staatsbanket ter gelegenheid van hetzelfde staatsbezoek.

Foto ©PPE/Nieboer

Rijke stoffen en borduurwerk kenmerken de materiaalkeuze van Elie Saab.

Foto ©PPE/Nieboer

Yves Saint Laurent

Bij Yves Saint Laurent kan Maria Teresa ook goed slagen voor haar galakleding. Deze zwarte japon droeg de Luxemburgse groothertogin aan de vooravond van het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden.

Foto ©PPE/Nieboer

Een wijnrode japon van Yves Saint Laurent.

In 2001 met een lichtroze japon met bijbehorende mantel.

Paule Ka

Dit zwart met lichtroze ensemble werd gedragen tijdens de nationale feestdag in 2019.

Foto ©PPE/Nieboer

Een poederroze jasje en bijpassende top van Paule Ka.

Foto ©Cour Grand Ducal, Sophie Margue

Lanvin

In 2019 opende Maria Teresa een tentoonstelling in Parijs. Daar droeg ze deze mantel met borduursel van Lanvin.

Foto ©Cour Grand Ducal, Sophie Margue

Een prachtige jurk met trompetmouwen op de nationale feestdag in 2019. Leuk gecombineerd met het okergele hoedje.

Foto ©PPE/Nieboer

Alexander McQueen

We zien Maria Teresa de laatste jaren steeds vaker in kleding van Alexander McQueen. Zo droeg ze bij de doop van haar jongste kleinzoon een lichtblauw broekpak.

Foto ©Cour Grand Ducal, Sophie Margue
Foto ©Cour Grand Ducal, Sophie Margue

Dit zwarte broekpak is eveneens een ontwerp van Alexander McQueen.

Foto ©Cour Grand Ducal, Sophie Margue

Natan

En last but not least kan Maria Teresa de weg naar Natan ook goed vinden.

PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Van de eerste japon vind ik de bovenkant minder mooi, en van de jurken vind ik een langere lengte mooier staan. Broekpakken staan haar heel goed en ik vind het kortere kapsel ook leuk staan.

Maria Terese vind ik altijd chique gekleed gaan. Niet makkelijk met haar figuur echter zij kan het zich veroorloven om het mooi gepast en op maat te laten maken. En net als bij Máxima, staan alle kleuren haar goed!

Wat een mooie sets, allemaal. Zeer verzorgd ziet ze eruit, goede keuzes. En haar man, altijd zn onverstoorbare zelf naast haar.

Laatst bij Elie Saab in de etalage gekeken in Parijs. Jurken met veel glitter en glans, dat mij tegenviel…hebben duidelijk een gala-setting nodig om echt te shinen zoals die roze van MT.

Zo zeg ik begin zo waarlijk “fan” te worden van MT wat mode/kleding en stijl betreft; deze Royal vd maand voegt voor mij nieuws en verrassends toe aan deze rubriek. 👍🏼 YSL, Elie Saab, Alexander MQueen, Paule Ka!
In dit blog vind ik Natan een best grote misser en in de diverse bladergroen tinten van Elie Saab sprankelt zij 💚

Over haar mode lef is al uitgebreid geschreven evenals haar leuk ‘pittige’ en goed staande korte kapsel.
Ik las ergens een reactie – van Roos meen ik – dat MT qua mode, stijl en uitstraling de jongere garde binnen haar familie ‘achter zich laat’, zo ervaar ik dat ook. Complimenten aan MT 👌🏼

Ondanks dat ze geen makkelijk figuur heeft is het een van de best geklede royals; knap. Wat staat dat korte haar haar fantastisch! Maakt jaren jonger.

Ik heb Maria Theresa altijd al een mooie vrouw gevonden, en nog steeds. De grijze jurk is prachtig en ook de roze met borduursel. Een broekpak bij een doop vindt ik niet passend.

Het zwart met lichtroze ensemble, gedragen op de nationale feestdag 2019, vind ik leuk en staat MariaTeresa goed.
Maar de absolute topper is voor mij de chique roze galajapon (Elie Saab), gedragen tijdens het staatsbezoek van Nederland aan Luxemburg 2018.
Schitterend borduursel op de top, en wat valt de rok prachtig.
Hierin toont M.T. bijzonder elegant en gracieus.

Oh, hier zit toch wel veel moois tussen. Ik vind María Teresa het mooist met lange jurk, rok of broek, niet omdat ze zich zou moeten verstoppen, maar het staat haar beter. Ik vind de Lanvin jurk met trompetmouwen bijv schitterend, maar het komt bij haar niet tot zijn recht. Daarentegen staan haar de groene Elie Saab, de wijnrode YSL en de zwarte Lanvin mantel met broek zeer goed. Wat ze ook draagt, het is altijd uiterst verzorgd en ze beschikt over een prachtige collectie juwelen. Leuk trouwens om de verschillende kapsels te zien, het korte kapsel vind ik haar goed staan.

Heel veel moois, M’n drie favorieten: de groen Saab, de wijnrode Saint Laurent en de Lanvin.

Ze gaat vrijwel altijd heel goed gekleed en vooral de laatste tijd gaat ze vaak voor wat meer gedurfde ontwerpen zoals het blauwe broekpak van Alexander McQueen dat haar geweldig staat.

Op het broekpak van de doop van haar jongste kleinzoon vind ik alles heel mooi !!

Oh mijn hemel, ik wil die grijze jurk van Elie Saab!!! Nog niet eerder gezien deze foto: schitterend 😍
Ook de zwarte en rode van YSL staan haar zo mooi.
Ik vind haar echt zo’n mooie uitstraling hebben.
Leuke, vrolijke vrouw met een goed gevoel voor mode en stijl.

Wat een mooi blog weer! De kleding van Eli Saab vind ik haar heel mooi staan. Ik vind haar nu een stuk pittinge4 met de broekpakken en het korte haar, Alexander McQueen is een goede keuze. Natan, niets mis mee…