Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 03 feb 10 reacties

Het verhaal achter Amalia’s gouden oorhangers

Gisteren droeg prinses Amalia lange, goudkleurige oorbellen. Met deze keuze trad ze in de voetsporen van koningin Máxima.

Het zit zo: De handgemaakte oorbellen zijn ontworpen door Rebecca Ravenel. Misschien komt die naam je wel bekend voor, want Máxima heeft ook een jurk, riem én oorbellen van de ontwerpster.

(c) PPE

Máxima’s oorbellen komen qua ontwerp overeen en werden ook gedragen op Curacao. Daarom vraag ik me af of hier soms een link te bespeuren valt of dat het puur toeval is.

De oorbellen van Máxima en Amalia zijn handgemaakt in India en bestaan uit plastic bollen (bonbons) die worden overtrokken met handgewikkelde zijde gimpkoord. Via Youtube kwam ik een interessant filmpje tegen, waarin het maakproces van soortgelijke oorbellen stap voor stap wordt toegelicht. Bij het filmpje wordt gebruik gemaakt van ander materiaal, maar het proces verloopt volgens dezelfde stappen. 

De materialen: 

Allereerst wordt er wat lijm aangebracht rondom de opening van de kraal/bonbon. 

Vervolgens wordt er rond de opening een lus gevormd, die door de lijm een sterke basis volgt voor de oorbel. 

Nadat de basis is gelegd, is het een kwestie van lijmen en draaien, lijmen en draaien, lijmen en draaien. Tot je een ons weegt 😉

Nadat de bollen helemaal zijn omwikkeld met gimkoord, worden de bollen vervolgens aan elkaar bevestigd met (in Máxima’s geval) vergulde haakjes en een oorclip. Doordat zowel de bollen als de vergulde verbindingsmaterialen en het gimkoord weinig wegen, zijn de oorbellen vederlicht en erg prettig om te dragen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
10 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Erg leuk!

Super leuk deze oorbellen en ze staan Amalia goed. Heel mooi met het gouddraad. En leuk om te weten hoe ze gemaakt worden.

Leuk om te zien hoe ze worden gemaakt, maar ze zijn mij té aanwezig.

Leuk om te zien hoe deze mooie oorbellen gemaakt worden.
Maar ik vind dit soort oorhangers, wíe ze dan ook draagt, alleen tot zijn recht komen wanneer ze goed zichtbaar zijn en niet verdwaald raken tussen haarlokken, want dan vind ik het rommelig overkomen.

Grappig om te zien hoe ze gemaakt worden.
Geinige oorbellen.

Wat een leukerds!

Grote oorbellen/-hangers staan bij beide dames heel goed.

Niet mijn smaak, te grotesk bij Amalia vind ik

Mooi oorbellen! Dacht bijna dat Maxima en Amalia ze zelf hadden gemaakt toen ik de instructie beelden zag🤣🤣🤣

Super leuke oorhangers! Ze weet wel weg met mooie en jeugdige oorhangers en tasjes hoor! Echt leuk om te zien.