Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 dec 42 reacties

Het recyclefeest gaat door: Máxima draagt rok uit 2012

Koning Willem-Alexander heeft bij Koninklijke Beschikking aan de heer S. (Sadik) Harchaoui de Eremedaille voor Voortvarendheid en Vernuft van de Huisorde van Oranje verleend. Bij de uitreiking, die vandaag plaatsvond, was koningin Máxima ook aanwezig.

De onderscheiding is aan de heer Harchaoui toegekend vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en decennialange inzet om kansen te creëren die mensen een beter perspectief bieden. Zijn werkwijze kenmerkt zich door een grote gedrevenheid, het samenbrengen van mensen en organisaties en het sturen op concrete resultaten.

Sinds 2018 is de heer Harchaoui ‘chef de mission’ van Stichting SchuldenlabNL waar Koningin Máxima erevoorzitter van is. SchuldenlabNL streeft door samenwerking tussen publieke en private organisaties naar een schuldenzorgvrij Nederland. Dit gebeurt onder meer door het opschalen van succesvolle schuldhulpmethoden. Daarnaast is SchuldenlabNL mede-initiator van landelijke initiatieven zoals de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid.

PPE/Jeroen van der Meyde

Het recyclefeest dat in oktober begon en in november doorging, is blijkbaar nog niet ten einde. Máxima’s midi-rok van vandaag kwam voor het eerst in beeld in 2012.

In 2016 werd het kledingstuk gedragen met een satijnen top.

De combinatie met coltrui debuteerde in 2021.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat leuk dat deze rok terug komt. In 2012 heb ik Máxima in real life gezien met deze outfit. Voor nu is het met het coltruitje leuker, deze mag wat mij betreft vaker terugkomen. Ze is goed bezig, met recyclen.

Heel mooi! Inderdaad laarzen eronder zou ik ook graag een keer zien.

Niets mis mee outfit. Stijlvol voor de gelegenheid en met de col een stuk beter dan de blouse. Van mij had ze voor een paar mooie laarzen mogen kiezen, dat past wel bij dit weer

Ik weet dat het een algemene trend is om van recycleren te spreken wanneer een royal (alleen vrouwelijke royals …) een kledingstuk voor de tweede/derde keer draagt. Ik heb mij daar lang aan gestoord, recycleren is toch er iets anders van maken? En er zit ook een beetje stemmingmakerij in, alsof vrouwelijke royals vandaag de dag er maar vanuit gaan dat ze alles maar 1 keer zullen dragen en dit dus bijzonder is… Deze rant is niet bedoeld tegen de schrijfsters van deze heerlijke blog, ik wou mijn mening gewoon even ventileren 🙂

Ik bedoelde dit niet in de eerste plaats taalkundig, maar als je wil: recyclen/recycleren betekent “afval verzamelen en verwerken om het opnieuw geschikt te maken voor hergebruik of een andere toepassing’” (Van Dale). Het is dus iets helemaal anders dan een kledingstuk opnieuw aandoen, herdragen.
Het gaat mij om de bijklank: alsof het iets heel bijzonders is dat iemand een rok tweemaal draagt. En misschien wel alsof die persoon zelf vindt dat ze daarmee iets heel bijzonders doet. Nogmaals, dit gaat niet over dit stukje of de teneur op deze blog, die altijd heel correct en respectvol is. Maar het is zo’n manier van spreken die volgens mij online door royal fans (of celebrity fans) is ontstaan.
Ik ga me helemaal niet bemoeien met hoe jullie de artikels schrijven, met welke woorden, ik wou dit gewoon even opmerken.

Eens met royal ellen, het is in Nederlands herdragen. Bij recyclen denk ik aan het verwerken van kleding tot pulp of een ander kledingstuk

‘Herdragen’ is een prima Nederlands woord.

Mee eens, ik gebruik “herdragen” ook.
Recyclen heeft voor mij de betekenis van eerst weer “vernietigen” om er daarna iets nieuws van te maken, dus gebruik ik ook liever herdragen.
Al wijst de spellingscontrole er constant op dat het woord niet juist is 😉

O nee Josine, dat wist ik niet van die pittige recensie.
Prima hoor dat je daarom recyclen gebruikt. Dan neem ik “herdragen” wel voor mijn rekening en de bijbehorende discussies ook 😉😂

Wellicht dat de pittige recensie niet om het woord ‘herdragen’ ging, maar over het fenomeen van aandacht geven aan iets wat op zich hele normaal is?
Naar mijn weten betekent het voorvoegsel her- ‘opnieuw’, en hoeft daarom niet iedere combinatie van woorden die met her- begint in het Van Dale te staan om een ‘echt’ woord te zijn.
Eerlijk gezegd heeft iets een tweede keer dragen echt helemaal niets met recyclen te maken, zeker niet als je het – zoals Maxima vaak doet – in de exact zelfde combinatie draagt. Maar ik snap dat je het toch blijft gebruiken hoor, want het bekt natuurlijk wel lekker 😉

Dit woord wordt wel vaak gebruikt. Maar inderdaad, de van Dale kent dit woord niet. Weer wat geleerd. “opnieuw dragen” zal wel geen pakkend titel opleveren.

Prachtige rok. Zou de rok graag willen zien in combinatie met een paar stoere laarsen

Met coltrui veel mooier. Staat haar goed.

Leuk! Lekker winters! En WA naar de kapper geweest? Staat hem goed.

zo,n heerlijke winterset

Mooi warm geheel, beter zonder de grove riem, het cashmere truitje sluit nauw aan en laat voldoende taille zien.

Wat een verschil styling kan maken! In de twee eerdere versies, met de ‘donut’ en het vestje of de wijde blouse, vond ik de rok echt ontzettend tuttig. Met de fedora en de riem: een stuk pittiger en prima. Vandaag: de beste incarnatie van deze rok tot nu toe. Eens met andere commentaren dat simpel in dit geval ‘classy’ is.

Wat staat dit Maxima geweldig. Het is zo’n heerlijke rok, zeker met de coltrui zoals nu gedragen. Ik denk zomaar dat Maxima privé ook graag coltruitjes draagt, ze kan het absoluut hebben.
Ik zou de rok ook wel een keer willen zien met een paar stoere laarzen.

Prachtige rok!
Deze coltrui staat er prima op.
Met riem net een tikkie meer af voor mij.
Maar zonder riem zou ik er een zilveren halflange ketting op gekozen hebben.
En ik vind een dunne zwarte panty toch mooier hierbij dan naturel.

Ik vind dit zo’n mooie rok. Combi met coltrui is fantastisch.

Rok is leuk gecombineerd. Het lijkt wel een model dat onnodig breed maakt in de taille. Met de brede riem (2021) vind ik hem het leukst.

Ben heel benieuwd wat ze uiteindelijk gedragen heeft? Kan er nergens iets over terugvinden.

Oh lees het nu pas goed. Het is donderdag 🫣🫣🫣

Oh ja! Due is zo mooi

Met zo’n coltruitje komt deze rok het best tot zijn recht, simpel, eenvoudig, gewoon mooi, Maxima kan het hebben met haar figuur! En prima dat ze alle hoeken van haar inloopmagazijn zo weer eens opzoekt🤪.

Leuke combi, goed hoor dat ze nog steeds aan het “shoppen” is in haar inloopmagazijn. Hopelijk gaat ze nog even door hiermee.
Ben benieuwd wat er allemaal nog voorbij gaat komen👏

Inloopmagazijn: werkt op mijn lachspieren.

Hoi Nel123,
Ik heb het woord overgenomen van een andere gebruikster omdat ik spontaan in de lach schoot toen ik het las.
Vind het nog steeds een geweldig vondst. Ben helaas vergeten wie dat was. Alle eer dus naar haar👏

Zo n dikke stof en dit model, daar moet je een slanke taille voor hebben.
En dat heeft ze.
En eenvoudig gecombineerd, maakt t heel geschikt op een winterse dag.

Wat een mooie outfit, en leuk, zomaar een ‘gewone’ coltrui👍 ik zou de outfit samen met de variant met riem nog wel eens terug willen zien in een ‘dit of dat’. (Door het glas zie je niet zo heel veel van de overgang rok-coltrui)

Mee eens Rien helemaal 👍🏼 en inclusief riem is de outfit helemaal 👍🏼👍🏼 😊

Wat een leuke combi is dit. Net als met riem en hoed. Super. Het lijkt wel of Maxima weer achter in haar walk-in closet is gaan kijken. Wat doet ze dit goed zeg. En nogmaals……dat ze het nog past👏🏻👏🏻

Leuke combi, ik vond de combi van 2021 ook top, met riem en hoed!

Wow, ik vond de rok al leuk, maar zo gecombineerd is het een super leuke set.
Less is more,

Vandaag met afstand het mooiste draagmoment. Een zeer geslaagde outfit zo zonder poespas, eenvoud siert de mens.

Mee eens

Héél mooi.
Inderdaad zonder riem mooier.

Dit vind ik wel een typisch gevalletje, donkere panty of laars..