Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jul 32 reacties

Love it or leave it: Máxima’s grijze paillettentop

In Máxima’s kast hangen meerdere outfits die slechts één keer zijn gedragen. Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan de koningin adviseren: opnieuw dragen of toch in de zak van Max? Deze keer aan de beurt: een grijze paillettentop van Natan.

Ik denk dat iedereen na een modedebuut weleens denkt van: oeh, dat doe ik nóóit meer aan. Máxima zal dat vast ook weleens hebben als ze de foto’s van haar optredens bekijkt, maar dat ze haar grijze paillettentop slechts één keer gedragen heeft vind ik on-be-grij-pe-lijk. Het is een juweeltje, een snoepje, een top waar je als koningin ook echt indruk mee kunt maken. Kijk maar.

Foto: PPE/Nieboer

Het kledingstuk kwam in beeld tijdens het huwelijk van prins Jaime en prinses Viktoria, oktober 2013. Hij hangt dus al bijna negen jaar ongebruikt in de kast.

© PPE/Nieboer

Voor mijn boek De magie van Máxima bekeek ik samen met brodeuse Monique van Munster het borduurwerk op de top. Monique: ‘Wat we hier zien, is echt monnikenwerk. Het proces gaat als volgt: rijg eerst de onderste paillet op. Bouw vervolgens het torentje op door de naald door minimaal tien pailletten heen te halen en eindig met een kraal. Steek vervolgens de naald weer terug door alle pailletten en eindig met een bevestigende steek.’

In deze serie mag jij de stoute schoenen aantrekken en de koningin adviseren over het herdragen van haar kleding. Dus zeg het maar: love it or leave it? Voor mij is het een grote LOVE it. De kleur, de structuur, de ambacht, de glans, het is allemaal even mooi. Ik hoop dus dat deze top ook mee mag naar Texas. Begin september gaan de koning en koningin daarheen voor een meerdaags werkbezoek. #fingerscrossed

De grijze paillettentop van Natan...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Wil je meer blogs zien uit deze serie? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie top, inderdaad voor herhaling vatbaar, maar ik vind het qua kleur niet bij de grijze rok passen.

Deze prachtige top is op de foto’s in mijn ogen paars. Prachtig met de eveneens paarse hoed, maar niet met een grijze rok van flanel en grijze pumps. die twee kleuren doen samen niets. De top verdient een andere bij voorkeur een hele andere rok met en van een andere kleur en stof. Een lange flowing chiffon bijvoorbeeld eveneens in paars. Dan is het een prachtige avondrobe.

Prachtig, maar op een of andere manier is het voor mij geen Maxima kleur.

Al zit er nog zo veel werk in de top, ik vind hem niet mooi. Voor overdag niet in elk geval, en ondanks de pailletten vind ik de kleur en de styling niet feestelijk genoeg voor een huwelijk. De kleurcombinatie met de rok vloekt mijns inziens vreselijk (het kan aan de foto liggen). Rok lijkt donkergroen/metallic, geen goede combinatie.
Wellicht kan de top in de herkansing als avondtoilet, inderdaad op een lange wijde bordeauxrode rok bijvoorbeeld.
Eens met de reageerders die de zwarte maillots van de prinsessen liever vervangen zouden willen zien door lichter gekleurde exemplaren. Of sokjes bij zomerse jurkjes.
Alles bij elkaar geen mooi plaatje, maar goed 6 weken na het overlijden van een dierbare heb je misschien ook wel wat anders aan je hoofd.

geweldige top! Maxima ik wil hem wel hebben hoor 😉

Zo zonde, want hij is echt prachtig! De styling zou de volgende keer wel wat anders mogen zodat het meer van nu wordt.

Geweldig, de pasvorm is heel mooi, haar zit mooi en prachtige oorbellen en hoed

Prachtig! Graag nog eens dragen.

Prachtige top, graag nog vaker dragen in een andere combinatie. Met deze rok is het t net niet, maar met een meer contrasterende kleur wordt het een heel andere plaatje…Combineren maar

Prachtige top! Zeker vaker dragen.

Wou bij vorige reactie niets schrijven over de prinsessen maar sluit bij u aan. Hoe haalt maxima het in haar hoofd om dan nog de grijze mouwloze jurkjes te combineren met zwarte kousen. Brrrr en dan nog voor een huwelijk !!!

Ik denk dat er een grijs vestje bij hoort. Kijk maar naar Ariane. Misschien was het toch te warm en hebben ze de vestjes uit gedaan

Leene, op een andere internet foto ziet het eruit alsof het losse mouwen. zijn die op de rug samenkomen .
De zwarte lange kousen vind ik toch werkelijkb niets voor deze jonge prinsessen . Witte sokjes zoals bij de kinderen van mabel en friso zijn toch meer voor die leeftijd.. amalia was in 2013 nog maar 8 jaar.

Vind de top mooi, maar de kleur ervan net als die van de prinsesjes te donker voor een huwelijk wat een vrolijke gebeurtenis is.

Heb hetveven opgezocht. Het huwelijk van jaime en victoria was amper 6 weken na het overlijden van prins friso. Begrijp dus wel de sombere kledij, maar blijf erbij dat de jonge prinsesjes beter witte kousen hadden gedragen met grijze schoentjes.

Wat een schitterende foto met de 3 Atjes.
De top is inderdaad een beauty, van mij mag ie blijven, maar misschien draagt t niet lekker dat ie daarom in de kast blijft?
T kleurenpallet van t gezin bij dit huwelijk is ingetogen, om niet de aandacht weg te halen van bruidspaar?

Dit zou idd een reden kunnen zijn.
Maar dat kan ook met mooie lichte tinten.
Het is per slot van rekening een blijde dag

Mooie top! Zeker herdragen. Maar niet zo geschikt voor Texas in september. Het weer is dan nog te warm daar, denk ik.

Last edited 1 jaar geleden by Sandy

Mits nog passend vind ik dit een prachtige top voor onze koningin om te combineren met een mooie rode kool kleurige avondrok.
Oorhangers in dezelfde tint, gecombineerd met een accentje van zilver ( fijntjes houden) en eenzelfde kleur tasje, terwijl ik dan grijze schoenen zou adviseren.

Deze top is inderdaad erg kunstig! Hij mag van mijn zeker nog een keer gedragen worden, alleen anders gecombineerd. Ik vind de grijze kokerrok te zakelijk en er niet goed bij passen. Ook de kleuren matchen net niet goed.

Vind de kleur lastig te zien, het lijkt ook wel een soort jeansblauw (?). Het is puur vakmanschap en respect hoor voor de handen die dit gemaakt hebben. Denk ook dat de top met een contrastkleur beter uitkomt, bijvoorbeeld op een mais gele midi rok of op een rode of groene broek met wijde pijpen, maar of de top nog past is de vraag….

Wat een prachtige top, zo kunstig gemaakt en wat een geweldige oorhangers, love it! Met een paarse rok.

Eens met Doro, zo’n top kun je eigenlijk niet weg doen. Maar destijds vond ik het al een somber geheel en dat vind ik nog steeds. Ik denk dat het de kleur is die mij niet blij maakt.

In de zak van Max misschien wat rigoureus maar eerlijk gezegd vind ik de top op foto’s net een winterse trui.
Ook de kleur kan mij niet bekoren. Ik zie een grijze top. Mogelijk in combinatie met andere items wel voor herhaling vatbaar.

Last edited 1 jaar geleden by Mary

Deze top is zo mooi! zo jammer dat ze die niet vaker draagt…. ik pak deze foto uit het boek over Maxima’s kleding er altijd bij als ik het in lessen over pailletten heb, en iedere keer zie ik nieuwe details, verschillende vormen pailletten en verrassende verwerkingen, niet alleen de torentjes, maar ook hoe langgerekte pailletten op verschillende manieren zijn toegepast!

Een lastige deze… nu jij hebt uitgelegd hoe dit gemaakt is denk ik: dat kun je toch niet zomaar wegdoen. Hij staat ook perfect, mooie pasvorm enzo. Maar toch vind ik het er goedkoop uitzien. Waarschijnlijk door de kleur! In zwart was het heel mooi geweest maar paars …

Ik vind de kleurtinten in deze top juist prachtig, grappig hoe we dit zeker ook zeer technische meesterwerkje anders kunnen ervaren.

Qua kleurencombi zou ik er een felle kleur tegenover zetten; fuchsia paars, kobalt blauw, bordeaux rood, petrol blauw of groen, maïs geel -> pantalon of kokerrok 🙌🏼

In de 🧳 mee naar Texas? Nee dat niet, lekker dragen in Nederland/Europa!

De halslijn vind ik Maxima goed staan, prachtig zonder halssieraad.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Prachtig, houden en…..DRAGEN

Absolutely Fabulous!!!! Graag herdragen (mits de top nu nog goed past) schitterend maar dan wel met een andere rok, inderdaad een mooie avondrok bijvoorbeeld!!!

Het is best een kunstig geheel. De boothals is ook mooi. De kleur ( ik zie er een paarse tint in) is mi moeilijk te combineren. Met grijs is het somber, mss dan toch maar een rok in dezelfde kleur . Maar dan wordt het mss erg gelinkt aan de religieuze “passietijd” weg moet het niet, maar of het uberhaupt meemoet nr usa ?

Zeker nog een keer herdragen, en dan bij een chique avondrok.

Last edited 1 jaar geleden by Elisah

Best leuk, maar misschien in een andere combinatie dan met een grijze rok en hoed. Die vond ik toen niet heel geslaagd.