Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 12 nov 1 reacties

Het is niet al goud wat blinkt, maar vandaag wel

Koningin Máxima krijgt bij staatsbezoeken met regelmaat een nieuwe clutch cadeau en ook haar creditcard weet inmiddels af van haar zwak voor mooie tassen. In deze blog gaan we kijken naar de gouden exemplaren uit haar collectie. 

Voorbeeld 01: schelpvormige clutch van Anna Cecere 
Met regelmaat werkt Máxima's favoriete modehuis Natan samen met gevestigde en beginnende tassenontwerpers, zodat de klanten een totaalplaatje kunnen aanschaffen op één adres. Door deze manier van samenwerken heeft onze koningin inmiddels meerdere tasjes van Anna Cecere in haar bezit, waaronder een goudkleurige clutch in de vorm van een schelp. Inmiddels kunnen we wel spreken van een 'gouwe ouwe', want het avondtasje wordt inmiddels alweer tien jaar gebruikt. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 02: ovale clutch met parkietensluiting van Sarah's Bag. 
Bij een kanariegele jurk van Claes Iversen is een goudkleurige clutch met parkieten natuurlijk een schot in de roos. Toch vraag ik me af of Máxima bewust voor deze knipoog heeft gekozen, of dat het vooral een ode is aan koningin Rania, die in maart 2018 samen met de Jordaanse koning op bezoek kwam. Koningin Rania is namelijk dol op de tassen van het Libanese label Sarah's Bag en in koninklijke kringen worden tasjes vaak cadeau gedaan bij officiele bezoeken. De kans dat dit raadsel wordt opgelost is echter klein, want de RVD geeft geen informatie over koninklijke geschenken. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 03: gouden mesh-tasje met beurssluiting uit de nalatenschap van koningin Juliana
Vintage is helemaal hip en Máxima draait als koningin haar hand zeker niet om voor de trend. Zo zien we haar af en toe met een gouden tasje met beurssluiting uit de nalatenschap van koningin Juliana. Het materiaal van de tas (14 karaat goud) is na al die jaren nog in goede staat, maar kan de inhoud van het tasje niet kan verbergen. Maar goed dat de tampons thuisbleven die avond 😉 


Foto: PPE/Nieboer /Pool 

Voorbeeld 4: gouden clutch met 'diamanten' bolsluiting. 
Bij Natan kocht Máxima enkele jaren terug een goudkleurige clutch met 'diamanten' bolsluiting. Het tasje wordt zowel overdag als 's avonds gedragen en komt vermoedelijk bij een ontwerper vandaan die samenwerkt met het Belgische modehuis. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 5: Gouden clutch met strass 
Op Prinsjesdag 2013 kregen we ook een goudkleurige clutch te zien. Ditmaal een exemplaar met goudkleurige strass-steentjes. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 6: gouden minaudière
Kort na een meerdaagse bezoek aan Marokko verscheen Máxima ook nog met een gouden minaudière op de rode loper. Aangezien Lalla Salma het avondtasje ook in haar bezit heeft, vermoed ik dat hier sprake is van een koninklijk geschenk. 


Foto: PPE/Nieboer 

Voorbeeld 7: minaudière van Begum Khan. 

Voorbeeld 8 en 9: goudkleurige buideltjes 
Rond 2003 wordt Máxima meermaals gespot met een buideltje. Omdat de kleur van het linker exemplaar exact overeenkomt met haar gouden broekpak van Valentino, zou het me niet verbazen als het accessoire hier vandaan komt. Tas nummer 10, het kralenbuideltje op rechts, komt van Maria Calderara. Deze ontwerpster verkocht rond 2004 haar tassen oa via Natan. 


Foto: PPE/Nieboer 

11: Enveloppetas van zijde, ontwerper onbekend. 

12. Gevlochten tas van Bottega Veneta. 

Ps. In het verleden is er al meermaals gediscussieerd over de omvang van Máxima's collectie. Begrjipelijk, maar ik zou het jammer vinden als deze discussie opnieuw  het gesprek gaat overheersen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Voorbeeld 6 (die gouden minaudière bij die superchique groene strapless jurk van Valentino) is ongelooflijk prachtig !! Dit is Máxima op haar opperbest !!