Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 02 jan 14 reacties

Het eerste koninklijke gala van 2023 is een feit

Uniformen, onderscheidingen, avondjurken, diademen: het Deense hof begon het nieuwe werkjaar traditiegetrouw met een vliegende start.

De Denen ontvangen hun gasten voor de nieuwjaarsreceptie in etappes. Het banket op 1 januari is bestemd voor de Deense politiek en diverse vertegenwoordigers vanuit Denemarken. Op de tweede en derde dag vinden vervolgens meerdere recepties plaats voor -onder andere- de rechters, de koninklijke wacht, de huzarenregimenten, het corps diplomatique, de legerofficieren, de officieren van de reddingsmaatschappij en diverse vertegenwoordigers van vakbondsorganisaties. 

De dresscode op dag 1 is white tie. Op dag 2 en 3 wordt de dresscode iets afgeschaald en verschijnen de dames zonder diadeem op de loper.

Koningin Margrethe droeg tijdens de eerste nieuwjaarsreceptie een avondjurk van felblauw fluweel.

(c) PPE/Nieboer

Misschien herken je de jurk wel van het portret dat recent is vrijgegeven.

Prinses Mary koos eveneens voor blauw, maar dan een heel zachte tint.

(c) PPE/Nieboer

In het ontwerp van Lasse Spangenberg is maar liefst acht meter kant verwerkt. Doordat er ook roze-paarse parels, lichtblauwe pailletten en kraaltjes op de stof zijn aangebracht, glanst de jurk van halslijn tot zoom.

(c) PPE/Nieboer

Het kant is heel subtiel transparant.

(c) PPE/Nieboer
(c) PPE

Misschien herken je de jurk nog wel van het portret dat werd vrijgegeven tgv Mary’s vijftigste verjaardag.

Het is de verwachting dat koningin Margrethe tijdens de komende nieuwjaarsreceptie een donkerblauwe damasten japon van Jørgen Bender draagt. Deze robe komt namelijk al meer dan vijftien jaar lang in beeld bij de tweede en derde nieuwjaarsreceptie.

Prinses Mary kiest op haar beurt vaak voor een vermaakte of eerder gedragen jurk. Gelukkig heeft ze heel veel moois op voorraad.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Weet iemand of WA en Max dit jaar ook de nieuwjaars recepties weer oppakken?

Wow, Mary, wat een mooi plaatje, Koningin Margrethe, sorry hoor, maar evenals bij het recente portret wel erg “volbehangen” met juwelen en onderscheidingen!

Ik kan er niets aan doen, maar zo subtiel als ik de stijl van Mary vind, zo wanstaltig vind ik die van haar schoonmoeder. Kleuren kloppen niet, grove juwelen en bont is ook niet echt meer van deze tijd.

Blijkbaar was de blauwe japon op de 2e en 3e dag met nieuwjaarsrecepties een Hofjapon. Ze droeg m meer dan 25 jaar! En bijzonder: ZE HEEFT EEN NIEUWE HOFJAPON! https://www.kongehuset.dk/nyheder/h-m-dronningens-nye-kurkjole Wie had dat gedacht 😉 Ben benieuwd naar Mary vandaag!

Wat ziet Mary er altijd mooi uit, echt een plaatje. Margrethe heeft een heel eigen stijl met vaak opvallende kleuren. Ik vind het jammer dat haar haar altijd zo “strak” gekapt is. Ben zo benieuwd hoe het haar zal staan als ze een keer een ander opgestoken model zou kiezen. Maar ook dit past bij haar. En ja Jaqueline, haar gebit is idd niet het mooiste(rokers aanslag??) maar ze is altijd wel heel spontaan en de andere koningshuizen schijnen het goed te kunnen vinden met Aunt Daisy

Die Margrethe… Ik kan het echt niet mooi vinden.
Dan Mary… Onberispelijk, maar waar haar schoonmoeder iets te veel heeft aan persoonlijkheid heeft zij iets te weinig.

Prinses Mary….grote klasse!
Beeldschoon en zó stijlvol; echt een plaatje! Alles klopt gewoon, en wat een prachtig kapsel.
Koningin Margrethe…. mooie japon, frisblauwe kleur, een flinke handvol juwelen om de hals en ook nog even een bontje omgehangen! Haar stralende lach doet de rest.
Zou vreemd zijn wanneer ze van de gewoonte af zou wijken om in deze haar eigen stijl te verschijnen. Als ze zich er zelf maar prettig bij voelt is het goed.

Nou stralende lach?? Als ik naar haar gebit kijk wordt ik niet goed. Ik hoop dat je die niet bedoelt, 😂 maar ik snap je, ja er ligt wel iets berustends in die stralende lach als ik naar haar ogen kijk. Zie ik een heel bedreven koningin. Ik mag haar graag, ken haar uiteraard niet persoonlijk 😂, maar heb wel groot respect voor haar. Ook omdat ze veelal haar eigen kleding maakt.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Ja leuk die Margrethe, past echt bij haar, zelf die enorme zware antieke ketting, (kan het echt niet mooi vinden!, krijg al nekpijn als ik ernaar kijk). Mary heeft echt met recht een schitterende’ japon aan. Mooi op maat en ik moet even denken aan de film Frozen.

Oh dat geloof ik direct. Daar zag Mette- Marit er inderdaad sprookjesachtig uit met dat opgestoken haar. En omdat ze zo blond, tegen wit aan met die blauwe jurk, ja een heuse ijsprinses.

De koningin houdt van een theatrale stijl, een beetje over de top, ze kan het hebben, het past bij haar. Mary heeft een prachtige japon in een subtielere kleur, maar wel heerlijk feestelijk door de glitters.

🤣🤣🤣 ja, lijkt me een heerlijk mens, doet helemaal haar eigen ding en komt er goed mee weg!!! Japon van Mary blijft heel mooi!!