Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 20 jun 0 reacties

Het bijzondere verhaal achter Máxima's gehaakte handschoenen

Koningin Máxima krijgt tijdens staatsbezoeken, streekbezoeken en werkbezoeken met regelmaat een mooi cadeau overhandigd. In Portugal kreeg ze bijvoorbeeld gouden oorbellen, in Estland een lap kant en in Frankrijk een kalfsleren clutch van Dior. Met dank aan enkele reacties op deze website weten we nu dat ook Máxima's nieuwe handschoenen aan deze lijst mogen worden toegevoegd. 

De koningin kreeg begin vorig jaar tijdens een bezoek gehaakte handschoenen cadeau. Máxima vond ze prachtig, maar bij thuiskomst bleken ze helaas wel iets te klein te zijn. Gelukkig zat er bij de handschoenen een briefje met adresgegevens, zodat Máxima via haar personeel aan de haakster kon vragen om een iets grotere maat. Het koninklijke verzoek werd uiteraard ingewilligd, waardoor Máxima tijdens het staatsbezoek aan Luxemburg de zeer chique en exclusieve handschoenen kon dragen. Ik ben er helemaal verliefd op. Jullie? 

Close-up:

Gehaakte handschoenen zijn tegenwoordig bijna nergens meer te koop. In de jaren vijftig was dat wel anders en prinses Gracia adopteerde ze zelfs als handelsmerk. Als eerbetoon aan haar schoonmoeder droeg prinses Charlène daarom bij de doop van haar tweeling ook gehaakte handschoenen. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments