Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 26 feb 11 reacties

Herkomst van Mathildes papegaaienbroche ontdekt

Vorige week, tijdens de eucharistieviering voor de overleden leden van de koninklijke familie, droeg Mathilde een bijzondere broche op haar jas. Juwelenkenner Benjamin Vaesen heeft de herkomst ontdekt.

Het juweel van diamant, saffier, robijn en smaragd werd aangekocht via de website 1stDibs, waar koningin Máxima ook trouwe klant is. Prijskaartje: ruim 60.000 euro.

Het is niet het eerste juweel dat Mathilde via de veiling aankocht. De juwelencollectie van de Belgen is -mede door ‘ongelukkige’ verervingen kleiner dan wenselijk is, zeker voor een koningin met twee prinsessen. Naast een diadeem werden er ook verscheidene broches en oorhangers aangekocht. Wil je ze zien? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind er persoonlijk niet veel aan, maar als je dan zoiets koopt, draag het dan op een donkere kleur kleding zodat het er duidelijk uit springt!

6000 € zou al voldoende geweest zijn. Voor 60.000 € zou ik toch een parure gekocht hebben. Ik vind het trouwens “decadent” om zo’n bedrag aan juwelen uit te geven. Maar zoals het spreekwoord zegt : Dat is zoveel waard als een gek ervoor wilt geven.

Leuke broche. 2 verliefde papagaaien, kan het een Valentijscadeautje zijn🥰?

Mooie broche !!! Maar of dit de prijs is betwijfel ik. Het is een pave zetting dus vele kleinere steentjes… heb recent een soortgelijke broche gezien op tefaf met een duidelijk interessanter prijskaartje …

Wat veel geld voor een dergelijke broche. Het is niet mijn smaak en ik vind dit niet tijdloos.

Ik vind de strik ook veel mooier en imposanter, was ook nog eens vele malen goedkoper, waarom heeft ze niet meer in die prijsklasse gekocht? Dan kan je meer met het budget.

Mooie Art Deco broche, maar zeker niet één van haar mooiste. Haar strik of vlinder broche vind ik bijv veel en veel mooier. Misschien zit er een speciale betekenis achter dit sierraad, want volgens mij kan je voor het bedrag veel imposantere broches kopen.
.

Prachtige broche, maar wat een geld…
Ik vind het prima dat ze de juwelen collectie uitbreiden, maar wat goedkopere juwelen zouden ook prima zijn.

Eens met Roos, dat deze papegaaienbroche beter uit zal komen op een donkere achtergrond.
Een leuk ding, maar persoonlijk zou ik voor dit vorstelijk neergetelde bedrag liever een broche gekozen hebben met een bestendiger uiterlijk. Dit blijft altijd “de papegaaienbroche”, en zo’n afbeelding verveelt gauwer en is niet in alle situaties toepasbaar.
Maar….smaken verschillen!🙂

Leuke broche, maar op de jas valt de broche wat weg, iets meer kleur of donker zou beter zijn geweest.
Wat lijkt me dat een probleem zeg; te weinig juwelen😉 Ik zou, met zo’n budget, binnen een dag de voorraad in de koninklijke kluis hebben aangevuld😂