Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 25 jan 24 reacties

Groot, groter, grootst: Máxima draagt XXL-ketting tijdens werkbezoek

Tijdens een werkbezoek aan MIND Us liet Máxima zich van haar stoere kant zien. In plaats van een klassieke koninginnejurk in zoete pasteltinten droeg ze een legergroene broek en blouse. A la Máxima werd het kledingstuk gecombineerd met een e-nor-me ketting.

Het werkbezoek stond in het teken van laagdrempelige hulp voor jongeren met mentale problemen. In Utrecht zijn diverse voorzieningen voor en door jongeren gestart om hen mentaal gezond te laten opgroeien. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Vertegenwoordigers van drie initiatieven vertelden over wat zij doen voor de mentale gezondheid van jongeren. Zo organiseert GeluksCafés ontmoetingen op diverse plekken in Utrecht. GeluksCafés is een initiatief van GeluksBV en opgezet samen met jongeren. Studentenvereniging VIDIUS probeert samen met Power by Peers mentale gezondheid bespreekbaar te maken binnen het supportnetwerk van studenten zelf. Ze bieden studenten de cursus Mental Health First Aid (MHFA) aan waarin zij leren de meest voorkomende psychische problemen te signaleren en hierover het gesprek te voeren met elkaar. Het derde initiatief is Wachtverzachter. Wachtverzachter biedt ondersteuning van een getrainde ervaringsdeskundige aan jongeren die op de wachtlijst staan van de geestelijke gezondheidzorg. Er wordt gezamenlijk gewerkt aan hun herstel vanuit eigen talenten en ontwikkeling. Naast individuele begeleiding worden er ook groepsactiviteiten georganiseerd. Tijdens het gesprek sloten ook jongeren aan om te vertellen over hun ervaringen met deze initiatieven.

Aansluitend kreeg Koningin Máxima een rondleiding door het buurtcentrum. Ze bekeek een korte voorstelling van Strijkplank Poëzie. Door middel van stand up comedy wil Strijkplank poëzie mentale gezondheid bespreekbaar maken. Erna sprak ze met vertegenwoordigers van Garage2020. Garage2020 zet zich in voor hulp die zo goed mogelijk aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Samen met het Trimbos Instituut heeft Garage2020 gewerkt aan de Strategische Innovatie Agenda Jeugd. Ook werken ze mee aan het programma Vleuten Versterkt, gericht op prestatiedruk in het onderwijs. Tot slot bezocht Koningin Máxima BuKoJoU. Dit gezamenlijke initiatief van buurtteams, stichting KOOS en Jongerenwerk Utrecht richt zich op jongeren die zich neerslachtig of depressief voelen en biedt hen de mogelijkheid om hierover gezamenlijk en met professionals in gesprek te gaan.

Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met jongeren, vertegenwoordigers van de VNG en wethouders uit diverse gemeentes over de rol die gemeentes en de VNG kunnen spelen bij het versterken van initiatieven in de wijk en het onderwijs ten behoeve van de mentale gezondheid van jongeren.

Mode
Outfit: blouse en pantalon van Natan
Accessoires: XXL-ketting van veren en houten kralen

(c) PvK

Helemaal nieuw is de outfit niet. Begin 2022 droeg ze hem ook tijdens een videocall. Toen met omgeslagen manchetten.

De tas is een ontwerp van Bottega Veneta.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Sorry, maar ik kan hier weinig positiefs over zeggen. De kleur van het pak vindt ik erg lelijk, het kapsel is vreselijk en die grote ketting is ook niet mijn smaak De schoenen en tas vindt ik wel mooi.

Wat jammer deze look van de Majesteit. De pasvorm van deze pantalon maakt haar onnodig breder. Het haar is rommelig en het zware halssieraad maakt het totaalbeeld helaas erg massief. Dit is in mijn optiek een modemisser. Clutch, schoenen en halssieraad zijn op zich wel prachtige accessoires.

Nee dit kan mij niet bekoren. Het losse, slordige haar is de grootste, storende factor hier. Misschien met mooie paardenstaart beter. Maar ook de broek zit slordig. Tas vind ik wel prachtig.

Neem me asjeblieft niet kwalijk 🤭 Op de bovenste foto, wát is nou haar en wát ketting? Het gaat zo in elkaar over?!
Een beetje een sombere outfit heeft ze vandaag uitgekozen.

Gave ketting, geeft de blouse een supermooie uitstraling.

Mooi outfit met een super leuke ketting. Kan outfit goed gebruiken, maar Máxima draagt de ketting ook met verve. Ik houd ervan.

Wat een mooie klassieke outfit is dit. Maar er mag inderdaad wel wat kleur of special effect bij. Dus goede keuze voor de kleurige ketting van de vorige keer en de parte van vandaag. Maar ze had van mij ook voor een kleurrijk vest mogen kiezen. In ieder geval super goed dat ze zo betrokken is bij dit initiatief

Mooie set maar de blouse had ik geruild met de roze knalblouse die Laurentien vandaag droeg!

Deze ketting voegt echt wel wat toe aan de outfit en dat is ook wel nodig. Op zich is er niks mis met deze set maar vind het eigenlijk een beetje saai en de kleur doet niks voor haar! De ketting haalt het geheel nog een beetje op maar wat kijkt ze ongelukkig op deze foto?!

Op de website van Blauw Bloed staan meerdere foto’s van Maxima in deze outfit van vandaag.
En nee, geen laarsjes maar naaldhakken in, zo te zien, de goede kleur groen.
Leuke ketting hoor op de mooie blouse, maar zoals eerder opgemerkt, komt deze eyecatcher niet goed tot zijn recht door het los hangende haar wat er in valt.
Dat geeft een rommelig effect; jammer.

Goeie outfit…

Nou dat is nog eens een ketting/kraag, maar past bij Maxima. Inderdaad het haar in een staart maakt het nog leuker… Maxima was afgelopen weekend met Amalia in Madrid, een moeder-dochter uitje, samen shoppen etc., Mambo was ook mee! Ze zien er heel leuk uit, voor wie nieuwsgierig is op de site van Hola staan hele leuke foto’s.

Quality time samen undercover in Madrid, de foto’s tonen nogal bedrukte gezichten, of komt dat door de ongevraagde kiekjes, in Spanje is geen media-code! Droevig dat er blijkbaar nog steeds geen oplossing voor Amalia gevonden is, als we Hare Majesteit daardoor wat minder zien zei het haar gegund, lijkt mij

Dank! Maxima ook in leuke vlotte outfit!

Hele leuke foto’s idd!

Wat een gave ketting WAUW…. Maakt de outfit lekker pittig. Inderdaad een kekke laars eronder. Top….

Ik vind de outfit leuk, en goed gekozen voor dit werkbezoek. De ketting lijkt inderdaad meer een grote kraag, past er goed bij.
Het haar….had toch gewoon een eenvoudige staart in gedaan, dan kwam de ketting ook wat meer tot zijn recht.

Staart had het zeker afgemaakt😉

Mooie outfit hoor, zou ze er laarsjes van Gianvito Rossie bij dragen? Maakt het wel extra stoer. De ketting staat er goed bij, het lijkt meer een grote kraag, ik vind het wel wat hebben.

Leuke combi, de grote ketting “breekt” zo de monotome kleur van blouse en pantalon enigzins

Idd, ik vind de ketting geweldig. Het past zo mooi dat t een kraag lijkt. Ik vind dit soms mooier dan bling bling.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie