Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 16 nov 22 reacties

Groot, groter, grootst: Claire wint hatgame van Máxima

Het is geen geheim dat onze koningin een grote hoed wel kan waarderen, maar Claire liet onlangs de overtreffende trap zien.

Eerst maar even wat beelden van Máxima, dan hebben we vergelijkingsmateriaal. Haar grootste hoed kwam in beeld tijdens het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, 2005.

Foto: PPE/Buys

Deze rode capeline van Fabienne Delvigne valt ook wel onder Enorm.

Foto: PPE/Nieboer

En wat dacht je van deze lichtroze relevé?

Foto: PPE/Nieboer

Allemaal leuk en aardig, maar prinses Claire heeft de hatgame absoluut gewonnen. Tijdens het huwelijk van prinses Maria-Laura droeg ze een capeline, maar je zou het ook een parasol kunnen noemen. Joke Bens was erbij en maakt onderstaande foto.

Of de plu, uh.. hoed erg lekker zat, vraag ik me overigens af. Bij aankomst ging de wind er in ieder geval mee aan de haal. Oeps!

Foto: PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat is er tegenwoordig toch aan de hand met de Royals. Koningin Máxima gebruikt net als Koningin Beatrix hoeden pinnen. Koningin Elizabeth gebruikte ze ook altijd. Weg waaiende hoeden bij Royals zoals Queen Consort Camilla, Prinses Claire of Prinses Mary is echt niet nodig. Koningin Máxima bood zelfs een van haar hoedenpin aan, aan Prinses Mary tijdens het staatsbezoek aan Denemarken. Als een te hoed te groot is, is het totaalplaatje ook meteen weg en uit balans. Alhoewel ik de beige hoed met de gerafelde rand van Prinses Máxima op het huwelijk in Spanje 2004 haar echt wel super vond staan. Denk dat de gasten die in de kerk achter haar zaten het echt moesten doen met minder zicht op wat er gebeurde.

Vind die over grote hoeden vreselijk. Het staat niet mooi, en blijkt ook lastig te zijn met dragen. Voor de draagster zelf en voor de degene die naast of achter deze persoon zit of staat.

Een kleinere hoed was mooier geweest. Ze zien er allemaal prachtig uit

ik vind t altijd zo leuk om te zien hoe iemand zich mooi maakt voor n bruiloft

Hoed claire is flatteert niet al is deze hoed nog beter/mooier dan de roze exemplaren van maxima. De lichtroze hoed van maxima is groot maar valt mee.

Hoed Claire en jurk niet geslaagd voor een bruiloft. Haar gezin, wat een plaatje!
Die roze aangepaste hoed van Maxima is ook een plaatje!

Ik begrijp echt niet waarom ze exemplaren van dit formaat op hun hoofd zetten. Zien ze dan zélf niet dat ze totaal niet staan?

Alhoewel ze super onpraktisch zijn (en je wil zeker niet achter iemand zitten met zo’n enorme hoed) vind ik deze hoeden echt geweldig. Van mij mag ze zeker weer eens dragen, maar dan wel met opgestoken haar.
Het lijkt wel of de rode capeline en de hoed van Claire dezelfde zijn. En ik herinner me ook nog een aantal grote beige zonnehoeden van Máxima, die ik erg leuk vond.

De rode capeline in combinatie met hooggesloten top, strik om de nek en los haar, vind ik te veel van het goede. Zo’n grote hoed is m.i. alleen mooi met opgestoken haar en een lagere halslijn.
Sowieso vind ik alle exemplaren die getoond worden in dit blog een beetje té. De relevé kan nog net.

Ik houd wel van een hoed met een bredere rand, maar deze rode en groene XXL exemplaren zijn een beetje over de top als je t mij vraagt. De dames shinen met hun outfit en hoeden en tja persoonlijk vind ik de rood/roze flapperhoed een beetje een misser, vanwege de grootte en de omvang. Ik begrijp niet waarom je zo’n groot exemplaar zou willen dragen. Lijkt me superonhandig om over windvlagen maar niet te spreken 😉 Gelukkig zijn er vele andere modellen die onze koningin heel mooi staan. Zo ben ik fan van de fedora, de capeline en de relevé. En prinses Claire heeft vast een leuke dag gehad, wel hilarisch om te zien hoe ze haar hoed in bedwang hield 🙂

De hoed van Máxima op het huwelijk vond ik zo slecht gekozen. Veel te groot en erg lelijk. Ook op een huwelijk teveel de aandacht naar jou toe trekken. En voor de mensen achter je in de kerk zal dit ook niet leuk geweest zijn. Die zagen alleen maar hoed.

Ik maakte in onze kerk iets grappigs mee, voor ons zat een dame met een mega hoed op.
De meneer naast mij zei, nooit geweten dat we in ons dorp een haven hebben, ?!
Op mijn vraag , wat bedoelt u? antwoorde hij, kijk maar voor je, , zelfs slagschepen leggen aan!!
Ik moest hier weer direct aan denken bij deze blog.🤭

Geweldig!

Prachtig..
Wat een wijze , verstandige dominee .😏

Waarom zo’n enorme hoed, leuk en handig voor als het zonnig is, om je te verschuilen voor nieuwsgierige blikken, maar eigenlijk vooral een ‘aandachttrekker’ en dat is blijkbaar gelukt.

Ik vind al deze hoeden veel te groot, onhandig en niet praktisch.

Wat mij betreft net te groot. Trekt aandacht van de kleding weg en niet zo praktisch voor mensen die naast en achter je zitten.
Outfit Claire vind ik sowieso minder geslaagd.

Hilarisch….!
De 1e foto met die rood/roze flapperd van Maxima vind ik een misser, die naar mijn smaak alleen bruikbaar is tijdens carnaval.
De 2e rode hoed lijkt mij iets ter bescherming van de zon op de rijstvelden in Bali.
De lichtroze relevé vind ik Maxima wel mooi staan op een windstille dag.
Tenslotte de groene parasol van Claire….heel handig ter bescherming voor de zon tijdens een hittegolf op een terrasje, voeten in een waterbadje en verkoelende drankjes binnen handbereik.

Parasol 😂😂
De hoed die Máxima tijdens het huwelijk droeg was trouwens achteraf ook geen gezicht. En ook iets teveel aandacht trekkend voor de gelegenheid.

De hoed van Claire is te groot om te dragen, je zal maar achter of naast iemand zitten met zo.n mega hoed ,,, vreselijk toch?
De jurk van Claire vind ik super leuk, kleur groen is niet de kleur groen van de hoed , jammer .
De rode hoed van Maxima in 2005 vind ik lachwekkend, en zeker niet passend op een bruiloft , dit doe je niet, alle aandacht trek je naar je toe, en die behoort toch echt naar de bruid te gaan.
De rode capelino is ook een flinkerd, maar mooier en rustiger van model.
De licht roze releve staat niet goed, volgens mij is hij aan de voorkant te ver omhoog geduwd, lijkt net een deuk.
Het is soms lastig om een hoed goed te dragen .