Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 nov 35 reacties

Goed bezig: Máxima zet egels uit

Egels hebben het door warme zomers, bebouwing en verkeer steeds moeilijker in Nederland. Koningin Máxima heeft drie egels uitgezet bij Paleis Huis ten Bosch. De tuin en het bosgebied bieden voldoende eten en ruimte voor de egels.

Op de foto draagt de koningin een driedelige set van Natan, die ook in beeld kwam tijdens het staatsbezoek aan Slowakije (maart 2023) en het streekbezoek aan de Waddeneilanden (mei 2023). De oorbellen zijn ontworpen door Lott.gioielli.

Máxima in Slowakije met de set:

PPE/Rubsamen

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
35 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Goed bezig koningin! Goed plan. Volgens mij is Màxima op en top dierenliefhebster. Super!

Maxima hoeft ze alleen maar uit te zetten. Dat kan best in dit pak Ze is waarschijnlijk op weg naar een privé-gelegenheid waar dit pak prima bij past. Dus heel mooi dat ze dit promoot en inderdaad een van de mooiste foto’s ooit.

Super leuke foto! Een heel goed initiatief.

Wat een natuurlijke uitstraling, wat is ze dan mooi!

precies wat ik dacht!

Dit blijft een leuke set, en wat een goed initiatief van het Koninklijke stel om egels in hun tuin te laten wonen. Je ziet dat Maxima hier zelf ook van geniet. Chapeau

Wat een ontzettend leuke foto!
En Maxima dacht, ik doe toch maar koninginnenkleren aan. Dan twijfelt niemand aan wat ik ben😂
Een leuk pak wel hoor!

Geweldig initiatief!!! Het zijn zulke leuke beestjes en ze hebben het zwaar. Leuke outfit, passend bij de gelegenheid??? Ach wat maakt het uit, doet het goed op de foto’s 😜.

Wat een leuke foto en het blijft een super leuke outfit!

Wat een leuke foto!
Mooi dat er ruimte geboden wordt aan egeltjes in de paleistuin.
En goed dat dit initiatief door Maxima ook via de media uitgedragen wordt en zo hopelijk navolging krijgt.
Lekker warm pak draagt ze voor deze gelegenheid.
En geloof maar gerust dat ze wel even een makkelijke outfit achter de hand heeft wanneer ze plotsklaps zin zou krijgen om blad te harken of onkruid te wieden!😉

Geweldig dat ze hier aandacht voor vraagt. Ik ga zo t egelhuis ophalen, dat we hebben laten maken en in onze moestuin een mooi plekje geven. Helemaal leuk dat vandaag dit berichtje komt 😉 .

Petra, wat leuk een egel huis, lief dat je dat doet, dan kunnen ze lekker wegkruipen. En het lijkt me ook heerlijk om een moestuin te hebben, wij zijn al blij met onze kleine stadstuin, waar ook van alles vliegt en kruipt….

Egels zijn zo leuk, vind ik. Het is zo jammer dat het niet zo goed met ze gaat, dus als we zo een handje kunnen helpen, doe ik t graag. Vind het ook een super initiatief van Máxima. Een stadstuin kan ook heerlijk zijn, kun je prachtig maken. Als je plek hebt voor iets wat vlinders en bijen aantrekt, kun je extra genieten ;). We hadden eerst geen plek voor een moestuin, inmiddels wel. Zo genieten inderdaad.

Heel leuk dat ze dit doet maar de outfit is wat apart zeg

Hier word ik erg vrolijk van, alle egeltjes.. eh.. beetjes helpen. Het zijn zulke koddige beestjes, ik zie ze ook regelmatig door mijn wijk hupsen als ik ’s avonds mijn teckel uitlaat. Ik word altijd vrolijk van ze en ze eten ook nog insecten, dus wat wil je nog meer.

Leukste foto ooit van Maxima!

Een heel goed initiatief, ze hebben er de rujmte voor, ik denk dat de honden ze niet zo snel zullen vinden in zo’n grote tuin en egels zijn toch nachtdieren en honden niet. Lekker comfi outfit voor buitenshuis. Als ze echt in de tuin aan het werk gaat zal ze denk ik wel een soort outfit aandoen als bij NLDoet.

Top bezig wat betreft 🦔🦔🦔 qua outfit denk ik neeeee 🙈gemiste kans. Dit zou Kate veel beter aanpakken: trui, bodywarmer, spijkerbroek en laarzen – hoe moeilijk kan het zijn? 🤷🏼‍♂️

Volledig mee eens!!!!

Dag PK020, waarom zou iets ánders aanpakken (Kate) ook gelijk béter zijn??
Maxima heeft alleen goede handschoenen nodig om de prikkende egeltjes vast te houden en op de grond te zetten; ze hoeft geen gat te graven om ze te poten of planten toch?!🤭

Ik probeer te schrijven dat Kate (en ik ben geen fan van haar maar eerlijk = eerlijk) h/eerlijk het country-gevoel kan delen dmv haar fijne “dichtbijdemensen” outfits. Máxima komt hier op mij over als een te goed geklede koningin die qua context 🦔 voor mij althans de mode-plank finaal mis slaat. Maar u heeft gelijk Lieske, het gaat niet om beter maar het gaat op MKM wel over outfits, mode etc etc….afijn dat bedoel ik 😉

Helder hoor! 🙂

Mooi dat ook hier in de media aandacht voor wordt gevraagd door de koningin. Hopelijk komen andere mensen op het idee om hun tuin egelgeschikt te maken!

Niets meer aan toe te voegen.

Zo lief!
Ik had er 4 (gezien) in mijn tuin. Helaas 2 door madenvliegen (zo heftig) verloren. Goed dat Maxima er ook een aantal uitzet en wat ziet ze er leuk uit voor een tuindagje 😀
Mooi pak! En supersieraden.

Ze heeft vast naaldhakken van 11 centimeter aan in de tuin…

Hoezo egels “uitzetten” trouwens, waar komen de vandaan dan?

Je kunt ze ophalen bij een egelcentrum in de buurt mits je tuin voldoet aan voldoende ruimte etc. Zijn leuke beestjes, de kans is groot dat je ze na t ‘uitzetten’ niet meer ziet, want t zijn nachtbeestjes

Je kunt ze wel horen , ze maken heel grappige geluidjes.

Waar staat die link dan? 🤔

Er is een egel opvang in Den Haag, die ze uiteraard ook weer uitzetten. Wat vind ik dit toch een fantastisch gebaar van Maxima, zo super goed om je in te zetten voor natuurbehoud, alle beetjes helpen!! Dus kom op mensen, doe mee!!
https://www.egelopvangdenhaag.nl/

Mooi!!
Haha moet toch lachen.. bij uitstek kleding om in de tuin te zijn. 😅

Haha ja bij mij zou er meteen modder op zo’n lichte jas komen…

Aangezien Máxima een gewoon mens is zal dat ook bij haar gebeuren als ze geen hulp krijgt 😉