Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 15 dec 9 reacties

Gezelligheid ten top: koning opnieuw op bezoek in woonwagencentrum

Dit wil je toch zien: de koning gezellig op de bank, arm in arm met een oudere dame, in een woonwagenkamp. Heerlijke plaatjes!

Eerder bezoek

Z.M. de Koning heeft gistermiddag in Huis ter Heide een werkbezoek gebracht aan woonwagencentrum Beukbergen. In 2017 bezocht de Koning op uitnodiging van burgemeester Janssen het woonwagencentrum ook. Hij sprak toen met bewoners over het samen wonen en leven op Beukbergen. In hoeverre voelen de bewoners zich thuis in hun wijk en hoe zij zich inzetten voor de leefbaarheid.

Herstructurering

Daarnaast werd ingegaan op de samenwerking met de gemeente. Ook werd gesproken over de herstructurering van het woonwagencentrum om de leefbaarheid van de wijk verder te vergroten. Vandaag, vijf jaar later, hoorde de Koning van de bewoners hoe het hen sindsdien is vergaan. Welke ontwikkelingen het woonwagencentrum in de tussentijd heeft doorgemaakt? Welke plannen zijn er nog voor de toekomst?

Woonwagencentrum Beukbergen is in de jaren twintig van de vorige eeuw uit noodwoningen ontstaan. Om de woon- en leefomstandigheden te verbeteren, heeft de gemeenteraad van Zeist begin 2010 ingestemd met de herstructurering van het woonwagencentrum. De bewoners konden hun wensen aangeven en hadden inspraak in onder meer het plaatsingsplan en de groenvoorziening. In maart 2018 is de herstructurering afgerond. Standplaatsen werden gerenoveerd en sociale huurwoningen werden geplaatst door de woningcorporatie. Het aantal wooneenheden werd hierdoor uitgebreid van 170 naar 220. De toenmalige wachtlijst om op Beukbergen te wonen kon op die manier worden weggewerkt.

Daarnaast is het in de afgelopen vijf jaar eenvoudiger geworden voor bewoners om bij de bank een hypotheek aan te vragen, waardoor een huurstandplaats door bewoners gekocht kon worden. Steeds vaker bouwen zij op die standplaats een woning met vaste fundering. Inmiddels wonen op Beukbergen circa zeshonderd mensen, waarmee het tot de grootste woonwagencentra van West-Europa behoort.

De koning op de foto met een familie uit het woonwagencentrum, tijdens de bezichtiging van hun woning.
Foto ©PPE/RPE/van Katwijk

Effecten

De Koning sprak in het clubhuis met leden van de bewonerscommissie over de effecten van de herstructurering op de woon- en levenskwaliteit en over de vraag of ondanks de herstructurering het eigen karakter van de wijk behouden is gebleven. De bewoners vertelden over de recente ontwikkelingen in het woonwagencentrum en de verdere plannen voor het woonwagencentrum.

Tenslotte werden daarbij ook de effecten van de coronapandemie en de stijgende energieprijzen op het woonwagencentrum benoemd. De relatiemanager van de gemeente lichtte daarnaast de samenwerking toe tussen de bewoners en de gemeente. Tijdens een wandeling door de wijk kreeg de Koning een toelichting op de herinrichting en de nieuwe vaste woningen die gebouwd zijn. Hij bezocht de bewoonster van de oudste woonwagen van Beukbergen en ter vergelijking ook een woning op fundering.

Koning bezoekt woonwagencentrum
Foto ©PPE/RPE/van Katwijk

Outfit koning Willem-Alexander

De koning droeg een donkerblauw krijtpak met een lichtblauwe stropdas met vogelprint.

Koning gearmd met bewoonster van woonwagencentrum
Een dame de koning te rijk met haar koning! ©PPE/RPE/van Katwijk
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Geweldig om de koning en mevrouw zo ontspannen te zien. Beide genieten zichtbaar.
Je wordt er vrolijk van.
Beide geniete

Wat een foto, fantastisch, zou graag ‘muis’ zijn als ze ‘s avonds samen de dag doornemen…..

Hij ziet er net zo ontspannen en stralend uit als dat we Maxima de laatste tijd zien, laat ons hopen dat ze in t nieuwe jaar, het wrdt een Koningsjubileum, weer wat meer waardering krijgen, ze doen t, wat mij betreft, toch prima!

Leuk, ter afwisseling eens een blog over de koning! Wat mij betreft voor herhaling vatbaar hoor.
Ongedwongen,hartelijke sfeer zo te zien op de foto’s.
Mooi donkerblauw krijtstreep kostuum van Willem Alexander, en wat staat die lange overjas hem keurig!
Compliment voor zijn kleding en optreden!

De koning alleen vind ik zó leuk.
Hij heeft het naar zijn zin, dat zie je aan hem.
Wat zal hij samen met Maxima, smakelijk gelachen hebben om de foto waar hij samen met die mevrouw op de bank zit. Hij kijkt gewoon lief naar haar.

Volgens mij geniet de koning er net zo van als die mensen!

Wat een heerlijke foto. Zo mooi om te zien hoe deze mevrouw geniet van het bezoek van de koning! 🙂