Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 21 jul 0 reacties

Genieten: Máxima's eerder gedragen hoeden van 2018

Koningin Máxima heeft het afgelopen jaar enkele nieuwe hoeden aangeschaft, maar toch kwamen er vooral bekende hoeden in beeld. In deze blog zie je een overzicht van haar eerder gedragen hoeden. Volgende week is het de beurt aan de nieuwe exemplaren. 

Laat ik maar beginnen met de meest onpraktische hoed EVER. Flaphoeden kunnen natuurlijk heel geschikt zijn voor een koningin, maar in dit geval sloeg Máxima mijns inziens de plank echt mis. Ik heb gehoord dat de fotografen  meer hoed dan hoofd in beeld hadden, al is dat met een breedgerande hoed natuurlijk ook niet zo'n hele grote uitdaging 😉 Neemt niet weg dat ik het vilt en de kleur van het vilt wel erg mooi vind. 

2. Deze hoed en look zag ik met eigen ogen en ik moet zeggen: in het echt kwam de kleur van de hoed beter overeen met de kleur van de japon. Lang leve het effect van fotografie. Qua model hoef ik weinig te vertellen, toch? Of zal ik dat doen bij numer 3, 6, 8, 11, 14 en 15? Update: Oeps, deze hoed was wél nieuw. Foutje. 
3. De relevé is inmiddels uitgegroeid tot Máxima's handelsmerk, maar laten we een ander handelsmerk vooral niet over het hoofd zien: Máxima's bijzondere kleurencombinaties. Rood en paars klonk voor mij altijd als water en vuur, maar nu zie ik dat de kleuren prima samen kunnen gaan. Hartelijk bedank, koningin! 
4. Een calotte (of kalot, net wat u wenst) is een ideaal hoofddeksel voor een koningin. Klein, randloos en bescheiden. Mooi hoe de stof en kristallen van de japon zijn doorgevoerd in het hoofddeksel. 


Foto's: PPE

5. Sinds hoedenmaakster Fabienne Devigne dit hoofddeksel heeft omschreven als een bibi, ben ik er verliefd op 😉 In feite is het een kleine hoed, die in dit geval is gemaakt van fluweel en voile. De kleur is wellicht een beetje lastig te combineren, maar van mij mag Máxima deze bibi nog veel vaker dragen. 
6. Inderdaad. Een relevé. Sorry, maar ik ga niet elke keer de hele riedel over Máxima's handelsmerk afdraaien 😉 Zie voor meer informatie deze speciale blog over de hoed met opgeslagen rand aan de voorzijde. 
7. De een noemt het een turban, de ander kiest voor de term 'muts'. Ik kies liever voor het eerste, alleen al omdat het hoofddeksel is gemaakt van prachtig fluweel. 


Foto's: PPE

8. Zie nummer 6. 
9. Voor Koningsdag 2018 liet Máxima haar baret van Koninginnedag 2004 vermaken. Beide feestdagen werden namelijk gevierd in Groningen. Ik hou van dergelijke knipogen. En ook van de baret an sich. Het is lekker wat anders en het staat haar goed. Maar laten we eerlijk wezen: is er uberhaupt een hoedenmodel dat haar níet staat? 
10. Voor de Nationale Dodenherdenking haalde Máxima een vintage hoed van stal. Ze droeg het hoofddeksel voor het eerst in 2004 met witte bloemcorsage. Driemaal zou zomaar scheepsrecht kunnen zijn, want in 2006 kregen we ook nog een versie met zwarte veertjes te zien. 


Foto's: PPE

11. Zie nummer 6. 
12. Natuurlijk werden we in het afgelopen seizoen ook verwend met een donut: een turban met open bovenzijde. Omdat het model is geinspireerd op de hoed die Máxima droeg tijdens de doop van prinses Ariane, heeft Fabienne Delvigne de hoed de naam 'New Ariane' meegegeven. 
13. Met cocktailhoeden zien we Máxima de laatste tijd niet meer zo vaak. Of dat een reden is om de vlag uit te hangen, mogen jullie bepalen;-) 


Foto's: PPE

14. Zie nummer 6. 
15. Zie nummer 6. 
16. We hebben al heel wat oudjes voorbij zien komen in deze blog, maar in vergelijking met de rest is deze hoed écht bejaard. We kregen hem voor het eerst te zien in 2003. Gelukkig bewijst Máxima dat bejaard echt wat anders is dan verjaard. 


Foto's: PPE

Rest mij jullie nog een fijn weekend te wensen. Geniet van de rust en het lekkere weer! 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments