Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 sep 0 reacties

Gaat Máxima dit morgen dragen?

Om alvast in de Prinsjesdag-stemming te komen, ben ik vast in de collecties en archieven van Máxima's favoriete modeontwerpers gedoken. De oogst was met magertjes. Dit kwam ik tegen. 

Laat ik beginnen met Jan Taminiau, want hij is toch wel de hofleverancier van Máxima's robes. Zijn werk is vaak van een afstand al te herkennen aan verfijnd borduurwerk met kraaltjes en pailletten, ook wel broderie d'art genoemd. Zien we dat morgen, dan is de kans toch wel negentig procent dat Máxima bij Taminiau heeft geshopt. Maar er is meer. Zo heeft de ontwerper capejurken met kleurverloop en effen jurken met accenten van glimmende zijde in dezelfde tint. 

Waar ik zelf op hoop is een strakke, moderne blouse en dan een lange, geborduurde rok. Een beetje zoals op de foto links, maar dan net iets langer en chiquer. Rechts zie je een rode jurk met opengewerkte halslijn. Rood is altijd goed, dus deze jurk ook. 

Door naar Claes Iversen. Hij mocht vorig jaar een eerder gedragen jurk voorzien van een nieuwe look, dus ik zou het leuk vinden als hij dit jaar dan een echt nieuwe jurk mag afleveren. Zijn huidige collectie bevat veel stof, veel plooien, veel knipogen naar een trenchcoat en de kleuren paars, rood, oranje, geel, wit en zwart. Misschien niet direct de meest ideale ingrediënten voor een Prinsjesdag-jurk, maar met couture is een aanpassing altijd mogelijk. 

Bij Natan werken ze dit seizoen veel met plissé, metallics, prints, vegan leather, stroken met strikeffect en kokerrokken. Heel chic allemaal, en met name de handbeschilderde dessins spreken mij erg aan. Ik zou het dus niet erg vinden als Mäxima deze Prinsjesdag een jurk draagt van dit Belgische label. 

De zomercollectie van Natan biedt ook nog volop mogelijkheden. Wie zin heeft in het bewonderen van mooie stoffen: bekijk hier het lookbook

En last but not least hangt er ook nog veel moois in Máxima's kledingkast. Ik hoop nog altijd op Máxima's rode japon van Mattijs van Bergen en ik zou de jurk van het staatsbezoek aan het Verrenigd Koninkrijk ook wel willen zien met een mooie bolero of iets in die trant. 


Foto: PPE 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments