Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 jul 26 reacties

Fashion Favorites: de witte cocktailjurk van Mary

In de beeldbanken kom ik heel wat koninklijke modepareltjes tegen. In de serie Fashion Favorites schotel ik ze je voor. Met deze keer: een witte cocktailjurk van prinses Mary.

Het kledingstuk kwam in beeld tijdens de intronisatielunch van de Japanse keizer, oktober 2019. Het ontwerp van Maria Fekih heeft een transparante halslijn met gouden steentjes als polkadots en geplooide kopmouwtjes.

(c) BSR/Newspix

De bruidsjurk, want dat is het eigenlijk, werd op Mary’s verzoek overigens voorzien van een riem met dezelfde steentjes. Goudkleurige accessoires en een chique up-do maken de look af.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtig!! Staat haar heel mooi.

Mee eens!

Heel verfijnde chique jurk. Mary ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, ook haar kapsel. Maar ze heeft dan ook prachtig lang haar.
Zij is een van mijn favoriete prinsessen, naast Catherine en ook prinses Elisabeth van Belgie, om qua mode te volgen.

Netjes, verzorgd, niks op aan te merken, maar geen wow.
Ze springt niet snel uit de band.

echt leuk! daar kun je mee voor de dag komen

Heel leuk jurkje en ja, haar man mag er ook zijn😜 een mooi en stijlvol paar!

De ceintuur en de lengte van Mary’s kleedje dragen niet bij aan het mooie originele ontwerp, jammer. Mary’s vermaakte versie vind ik tuttig, beetje Kate-rig en maakt het origineel meer gewoontjes.

Valt me wel eens vaker op, Royals met royale beurzen die aanpassingen laten doen aan originele ontwerpen, wordt er “zelden” beter van dat “vermaakte spul”.
Ik heb het natuurlijk niet over showstoppers van de catwalk, dat zijn inspiraties om verder op te borduren door de ontwerper = kunstenaar zelf.

Last edited 11 maanden geleden by PK020

Ik vind het zeker niet tuttig, maar wel klassiek.
Volgens mij is dat toch een duidelijk verschil

Elisah, ik vind het origineel zoals bedoeld door de ontwerper een prachtig modern klassiek ontwerp, maar het verlengen en de toegevoegde ceintuur doen het prachtige origineel geen goed en oogt m.i. helaas tuttig 🤷🏼‍♂️

PK020, ik volg modekoningin maxima al geruime tijd en het valt me op dat je een aversie hebt tegen goed geklede slanke dames…echt jammer

Tess, ik vind dit een erg vreemde opmerking. Alleen omdat iemand je mening niet deelt hoeft dat toch niet te betekenen dat er een aversie is tegen goed geklede slanke dames?

Voor wat het waard is, ik ben ook niet zo gecharmeerd van deze jurk. Het silhouet is goed maar verder vind ik het ook een tamelijk tuttig jurkje.
Als het niet je smaak is heb je toch niet meteen een afkeer van slanke vrouwen? En wat is ‘goed gekleed’?

Frederik en Mary…. een mooi span samen! En altijd piekfijn in de kleren.
Een prachtige japon; eenvoudig maar bijzonder stijlvol.
De oorhangers passen er perfect bij, evenals de andere accessoires.
De bijpassende ceintuur geeft er net dat tikkie extra aan om het af te maken.
Een elegante uitstraling!

Wat een geweldige jurk! Staat haar fantastisch.

Hele mooie jurk, die haar erg goed staat.

Wat zijn Mary en Frederik toch een leuk stel. Staat ook wel in mijn top 10 favorieten hoor. Mary ziet er altijd verzorgt en classy uit. Dit is een leuke jurk en mooi gestyled met de gouden accessoires.En ook Frederik altijd mooie pakken.

Zo perfect, alles klopt, leuk kapsel tikkie los en niet te stijfjes, mooie oorhangers en super schoenen! (Enne..manlief mag er ook zijn…😁)

Last edited 11 maanden geleden by Catherine

Ja Fredrik is ook heel sportief, maar van mij had hij wel een “kop” groter mogen zijn.

Voor mij ook hoor, ik ben 1.79m (mijn man nog een stuk langer), maar echt klein is Frederik niet, hij is 1.83m net zo lang als onze koning, maar die oogt toch ‘robuuster’…

Last edited 11 maanden geleden by Catherine

Willem Alexander is echt veel langer dan 1 meter 83. Maxima is 1.77 of 1.78 en zelfs met torenhoge hakken is WA langer en verder maakt het mij ( niet meer ) uit of een man niet zo lang is. Kan er ook niet zo goed tegen dat mensen zeggen.. hij mag wel een beetje langer zijn.. hij is het niet .. je kan er moeilijk een stukje aanplakken niet waar. Ik ben 3 a 4 cm langer dan mijn echtgenoot. Het maakt hem niet uit of ik hakken draag. Ik zeg altijd maar ‘ hij heeft geen kleinere vrouw nodig want zijn persoonlijkheid is groot genoeg ‘ en dat is het belangrijkste.

En o ja.. ik vind Mary’s jurk heel mooi😁

Dag Leene, ook mijn man is iets kleiner dan ik. Mijn man is 168 cm en ik 169 cm. Door het ouder worden is mijn man zelfs nog wat gekrompen en ik niet. Ik heb het idee dat anderen meer moeite hebben met het lengteverschil dan wij zelf. Kijk eens naar koningin Rania en haar man. Ik vind het ook een vreemde opmerking dat een man maar langer moet zijn.

Volgens Google is WA toch echt 183cm en Máxima 178cm.

Prachtig. Mary heeft niet veel poespas nodig om er geweldig uit te zien.

Ook helemaal mee eens.👍 Ik heb zelf een top drie: Princess Catherine, prinses Mary en Koningin Letizia, Mathilde komt ook al aardig in zicht. Deze dames zijn altijd zo verzorgd tiptop en in mooie passende kleding gekleed 👌 Ook zijn ze nooit overladen” met juwelen.

Last edited 11 maanden geleden by Jacqueline

Een hele leuke jurk en wat een grappig detail dat het eigenlijk een bruidsjurk is.
Mooi veranderd met bijpassende riem en accessoires. En leuk dat de mouwtjes wat ruimer vallen, zo krijg je in combinatie met de halslijn, een beetje het idee van een mini pelerine.