Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 sep 22 reacties

Extra beeld van ons koningspaar bij staatsbegrafenis

Het liet even op zich wachten, maar we hebben gelukkig alsnog scherp beeld kunnen vinden van het koningspaar bij de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth ll.

Foto: BSR
Foto: BSR

Voor de staatsbegrafenis liet de koningin een eerder gedragen hoed vermaken. Als je goed kijkt, zie je dat er voile is toegevoegd.

Foto’s: PPE en BSR
Foto: BSR

Prinses Beatrix droeg vandaag een nieuwe lotus-broche. Ik ben benieuwd of er een link is met koningin Elizabeth ll.

Foto’s: BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het dragen van een voile getuigt van uiterste geraffineerdheid en eminent vrouwelijke chic, net als dat van halflange handschoenen : Máxima is hier echt perfect in geweest : dit is echt koninklijk !!

Wat zien ze er geweldig uit. Máxima doet het heel goed in deze fourties look!
Op Instagram zag ik ook wat foto’s van de receptie. Alhoewel niet haar beste kapsel en outfit, maar wat een warme uitstraling heeft ze daar!

Mooie toevoeging dat voile. Al met al een mooi geheel!

Het haar van de koning zit heel erg goed. Het is ook wat langer, beter! Wat is hij toch opgeknapt de laatste jaren, ook zo met zijn baard. Bravo WA!

Hi Josine,

In deze blog https://www.modekoninginmaxima.nl/wauw-maxima-schittert-in-zwarte-cocktailjurk-tijdens-diner-met-deense-royals/ refereer je aan een blog uit 2013 dat de herkomst waarschijnlijk komt van Emma, maar link werkt niet meer. Ze droeg de brooche tijdens inkomend staatsbezoek aan Zweden in 2009. Zie dit als aanvulling op mijn eerdere post.

Hi Josine,

Klopt het dat Maxima de broche / sluiting draagt van het parelcollier van Anna Paulowna / Koningin Sophie? oa gedragen tijdens bezoek aan waar ze wit met zwarte jurk droeg die ze ook aan had tijdens bezoek Obama en een inkomend staatsbezoek van ? Kan zo snel niet vinden, sorry.
Zie blog Martijn Akkerman https://blog.zilver.nl/parel-sieraden/

Wat een mooie link Siobhan, thanks

Netjes verzorgd. Mooi het hoedje met de lok zo bij Máxima. Prinses Beatrix ziet er ook zeer mooi uit. Wat heeft de koning om zijn rechterarm? Een geknoopt armbandje?

Iemand opperde in een ander blog dat het een kabbalah-bandje zou kunnen zijn, ik heb geen idee, nooit van gehoord.

Mag hopen van niet. Zou betekenen dat hij erg bijgelovig is.
Maxima is dat al, met haar ” boze” oog

Mooie vertegenwoordiging door ons koningshuis.
Voile is zo passend hier.

Helemaal mee eens.

Een bewogen dag mag je wel zeggen! Maxima zag er goed uit, bescheiden en passend en Beatrix zoals altijd perfect gekleed. Maar wat doet mode ertoe op een dag als vandaag, zoveel verdriet bij de familie, het einde van een tijdperk…….

…mode cq kledij draagt zeker bij aan rituelen van verdriet, afscheid nemen en een overgang naar een nieuwe wereld. Kijk naar alle uniformen, allemaal met een eigen betekenis en invulling. Iedere vouw, insigne, kleurstelling heeft een eigen betekenisvolle inhoud, alles doet ertoe naast het enorme verdriet, doet er juist toe in transitie naar een nieuw tijdperk….

Passende kleding draagt zeker bij en dat geldt ook voor uniformen en rituelen en alles wat binnen de traditie past maar dat heeft allemaal niets met mode te maken!

…welkom op MKM!

Wat een mooie fotobijdragen! De ‘wachtende foto’ is ‘menselijk prachtig’! Maxima’s hoed heeft meer gratie gekregen en de “kale hals” kan vermeden worden door iets minder decolleté, meer een iets perfecter robe manteau; parelkettingen hoeven m.i. niet altijd…. Goed gedaan koningin Maxima, vandaag!
Koning WA en oud koningin Beatrix – heerlijk om dit laatste te typen – zien er perfect uit, complimenten!

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Een mooie mantel en de hoed is mooier geworden, wat mij betreft. Fijn dat er nog scherper beeld is binnen gekomen!

Prachtig verzorgde outfit, misschien een parelketting om de nu wat kale hals, om het af te maken.