Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 jun 0 reacties

Wauw! Máxima schittert in zwarte cocktailjurk tijdens diner met Deense royals

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanavond in de Grote Kerk in Den Haag aanwezig bij een diner ter gelegenheid van een tweedaags handelsbezoek aan Nederland van Hunne Koninklijke Hoogheden Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken. Het Deens Kroonprinselijk Paar leidt een handelsdelegatie gericht op energietransitie en digitale gezondheidszorg.

Bij het diner zijn Deense en Nederlandse bedrijven en betrokken overheden aanwezig, onder meer op het gebied van stadsverwarming, energie-efficiëntie, windenergie op zee, waterstof en digitale gezondheidszorg. Kroonprins Frederik houdt een toespraak.

Nederland en Denemarken hebben beide ambitieuze klimaatdoelstellingen en investeren in duurzame energievoorzieningen zoals windenergie en waterstof, waar in de samenwerking met Denemarken zeer goede mogelijkheden voor bestaan. Daarnaast staan Nederland en Denemarken vooraan in het ontwikkelen en toepassen van digitale oplossingen en nieuwe medische technologie, maar hier liggen ook verschillende uitdagingen. Samenwerking op het terrein van digitale gezondheidszorg kan het hoofd bieden aan deze toekomstige uitdagingen.

Mode Máxima
Outfit: Off shoulder cocktailjurk (een little black dress) met leren ceintuur
Label: Carolina Herrera. (Bron: Ufo no More)
Eerder gedragen: nee
 

Máxima's jurk is voorzien van een textuur in visnet- en streepmotief. 

De jurk is een ontwerp van Carolina Herrera. 

De riem ook: 

Nog een totaalplaatje van Máxima:

Om haar hals draagt Máxima vanavond een imposant collier dat bestaat uit vijf (!) strengen parels en een grote sluiting van parel en diamant. In 2013 schreef ik een blog over de herkomst van het juweel. Lang verhaal kort: de sluiting is vermoedelijk een geschenk van Koning Willem lll aan Emma, maar officieel bewijs is er niet. De sluiting is ook te dragen als losse broche of als onderdeel van een armband. Klik hier voor meer informatie. 


Máxima met drie strengen parels en de grote sluiting in 2006.

Mode prinses Mary 
Outfit: japon van Temperley Londen 

Wat ik me afvraag: draagt prinses Mary een vermaakte versie van deze avondjurk?

 

Een reverence van Deense kant:

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments