Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 feb 25 reacties

Eindelijk goed zicht op Máxima’s grijze plissétop

We konden al wel een glimp van het kledingstuk opvangen tijdens een videovergadering in februari 2022, maartwee jaar na dato weten we eindelijk echt waarover we praten.

Het is geen jurk, geen deux-pièces met rok, maar een grijze plissétop met pantalon van modehuis Natan. Máxima droeg de top vandaag tijdens een werkbezoek aan Ontmoetingswerkplaats De JoJo, een inwonersinitiatief, gerund door vrijwilligers in Sassenheim.

Bij De JoJo kan iedereen terecht voor een kop koffie, een warme maaltijd of spullen uit de weggeefwinkel. Ook kan er samen met anderen worden geklust in de werkplaats. Door samen te werken, van elkaar te leren en door elkaar te steunen wordt een veilige plek gecreëerd voor mensen die de wind mee én tegen hebben. Er komen mensen met een migratieachtergronden, gezinnen die wekelijks mee-eten en jongeren die nergens anders terechtkunnen.

De JoJo was in oktober 2023 één van de winnaars van een Appeltje van Oranje. Het Appeltje van Oranje is een prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving.

PPE/Nieboer
PPE/Nieboer
15-02-2024 © PPE/Nieboer

Top van Natan:

Máxima tijdens de videovergadering op 1 februari 2022:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Raar frommelig geheel. Geen succes wat mij betreft.

Mwah, ik ben ook niet zo enthousiast. Typisch een kledingstuk dat in de etalage of op het model er super uitziet door de mooie plisseés, maar dan in de praktijk erg tegenvalt doordat er van de plissées weinig over blijft. De mooie capecoat komt hier niet tot zijn recht. Pluspunt voor haar enthousiasme, daar gaat het uiteraard uiteindelijk om.

Niks aan, lelijk ding.

Het is iets persoonlijks, maar ik vind grijs in februari zo deprimerend.

Eens met J Annie en PK020. Een vormeloze ongeïnspireerde outfit. Outfit kan in de zak van Max. Maar fijn dat ze dit werk doet, in die zin niets dan lof.

Ik ben net als PK020 niet erg enthousiast. Zo veel aan deze outfit is uit balans met de nadruk op de verkeerde plaatsen. Ik stem voor de zak van Max.

🤨 Hmm ai ai, in het kader van ‘durf te delen’ mijn niet enthousiaste reactie.

De top komt totaal niet in model op mij over, een soortje van flodderige grijze maxi stofdoek of dweil omsnoerd door een riempje 🫣

Sorry ik kan er niets anders van maken, morgen weer een nieuwe kans.

Leuke top!
Omdat hier geen strakke boord onderaan zit, zoals bij het model, vind ik de keuze voor een ceintuurtje wel netjes.
Anders zou het een vrij vormeloos geheel worden, wat gauw slobberig overkomt.
Cape is met dit zachte weer buiten wel handig.
Het goud om Maxima’s linker arm vind ik persoonlijk niet matchen met de overige accessoires.

Prima. Rustig, netjes en toegankelijk.

Maxima is erg goed uit. Leuk dat riempje geeft net iets meer taille. Mooie schoen er ook bij. Kapsel zit ook vlot en netjes . Kortom geslaagde outfit

Fijn dat we haar weer zien. Ik vind zowel de top als de pantalon niet goed zitten. De cape voegt niets toe. Kortom geen geslaagde outfit.

Goed gekozen outfit voor het bezoek van vandaag. Ik vind het leuk!

Prima outfit voor dit bezoek. Keurig netjes en lekker toegankelijk

Leuk idee maar ik vind het exemplaar dat het model draagt mooier, is korter zodat die riem niet hoeft en de kleur is veel sprekender, wat heeft Maxima toch met dit saaie grijs?!

Mooie klassieke niets mis mee outfit. Staat haar goed dit zacht grijs.ik vind het riempje juist een leuke twist aan de outfit geven
Maar vooral fijn om Máxima weer aan het werk te zien! De agenda lijkt niet erg gevuld de komende weken.

Ik vind de top heel leuk, ze heeft ook een groen gedessineerde jurk in deze stijl, die staat haar ook zo goed.
Maar hoe komt ze op het idee om hier een ceintuur bij te dragen?
Het effect van de plisse valt zo helemaal weg, en zie je gewoon een rommeltje, zooooo jammer.

Aan de band onderaan lijkt dit niet precied dezelfde trui? Leuke combinatie maar voor mij mag de riem ook weg, die voegt niets toe.

Op zich een mooie top. Mooie kleur ook. Maar die ceintuur vind ik vreselijk en dat had ze achterwege mogen laten. Ook die cape. Maar Máxima is fan van de cape. Jammer want ik zie haar liever met een gewone jas. En daar heeft ze zulke mooie van.

Heel goed dat ze deze bezoekjes doet, ik ben benieuwd naar een beter plaatje van ds oorbellen en waar ze van zijn, het lijkt net of er appeltjes onderaan hangen, dat zou mooi toepasselijk zijn. Verder een mooie look, goed gecombineerd en prima voor zo’n bezoek. Ik zeg: top!

Hmm, nog niet echt veel van te zien door de cape eroverheen.
Wat me opvalt is dat de plooien niet zo sterk geplooid zijn als bij het model op de foto. Verwassen, de bedoeling, te strak, andere stof gebruikt? Wie het weet mag het zeggen 😉
De top zoals op het model doet sterk denken aan de ontwerpen van Issey Miyake (1938-2022) geplooide ontwerpen. Wat een feest om die weer eens terug te zien op Google.

Als aanvulling op de nieuwe foto: weg met die ceintuur!😵‍💫 Wat zonde.
Top lijkt andere stof en model (band) dan van het model op de foto.
Ik wil de top (zonder ceintuur) wel eens zien op een rok.

Dank je wel Josine🙏🏻

Netjes weer hoor! Niets op aan te merken. Van mij mag ze haar jas uit doen binnen; het geeft altijd een beetje een gevoel van: ‘ik ben hier zo weer weg’…