Avatar foto Door Josine Droogendijk
Dit of dat 19 jul 33 reacties

Dit of dat: Maxima’s poederroze verenrok

Dat je kleding vaker dan één keer draagt, is aan het hof gelukkig een vanzelfsprekendheid. In de serie ‘dit of dat’ kun je stemmen op de mooiste styling van een bepaald kledingstuk. Met vandaag: een verenrok van Natan.

In 2012 introduceerde Máxima het kledingstuk tijdens het huwelijk van prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer. Bij de rok met struisvogelveren droeg de toenmalige prinses een top met zwierige cape. Ruim vijf jaar later kregen we een tweede combinatie te zien. Boven de verenrok droeg Máxima dit keer een asymmetrische top met één ballonmouw. Zeg het maar: welke combinatie vind jij mooier?

PPE/Nieboer

Stemmen maar!

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Josine, komt er eventueel nog een blog over de kleding van de Belgische royals tijdens de nationale feestdag? Mij zou je er een plezier mee doen, maar begrijp het ook als je in vakantiemodus bent.

Ooh ja dat zou fijn zijn. Heb al wat moois voorbij zien komen.

Ja Nadeshda, ik sluit graag aan bij deze vraag aan Josine.

Ik zou er ook blij mee zijn, heb al wat langs zien komen. ……….

Ik houd niet zo van asymmetrisch, dus daarom voor ‘Dit’ gekozen

Ik vind de linker top mooier dan de rechtste. Het kapsel van de rechter foto vind ik mooier.

Blouse van DAT een raar ding. Helemaal uit balans. Lijkt wel een probeersel van iemand die net op naailes zit.
DIT mooi setje. Maar inmiddels vinden we een langere rok lengte mooier.

Wat ik me ook nu weer afvraag is, waarom koopt iemand bij één rok 2 bijna identieke blouses ?
Het verschil is zo klein, dat het setje dezelfde uitstraling houdt .
Dat zal wel mijn Hollandse zuinigheid zijn, denk ik …..

DIT oogt elegant en rustig.
De blouse van DAT komt op mij over alsof hij net in elkaar geregen is en Maxima hem even moet passen.
Wel vind ik het leuk wanneer er wat haar aan de voorzijde onder het hoedje uitkomt.
En het tasje van DAT zou ook mijn voorkeur hebben.
Ik sluit aan bij de mening van anderen dat de rok nu wat langer zou mogen zijn.

Absoluut DIT. De slanker gesneden blouse maakt het totalplaatje verzorgder en rustiger. Ik vind de rok enig, misschien kan er nog een strook onder worden gemaakt, dan staat het m.i. nog beter. Het kapsel, de oorbellen en de schoenen ook (nog) mooier bij dit.

Ik ben het helemaal met Jacqueline eens. Raar ontwerp, die rok. En m.i. te kort ook. Kleur van het riempje vind ik ook niet mooi. De opengeknipte mouwen vind ik ook aanstellerig. Hoed daarentegen vind ik mooi en de pumps ook.

Ik ga voor geen van beiden. Vind de rok niet mooi met die raffles en de blouses ook niet. Ik hou al helemaal niet van a-symmetrie in dit geval een mouw,(kwamen ze stof tekort? Kon ze een tweede mouw niet betalen?😂) flauwekul uiteraard maar ik vind het echt heel raar staan. Ook de opengeknipte mouwen vind ik niet mooi. Zou ik mijn ogen mooier gestaan hebben met een mooi gesloten mouwtje.

Jacqueline ik sluit me helemaal bij jou aan.

Wat betreft het totaalplaatje ga ik zeker weten voor DAT 🙌🏼

https://www.modekoninginmaxima.nl/staatsbezoek-portugal-dag-3/

Ik snap dat ook heel goed. Het klopt in mijn beleving ook in een stad als Lisboa.

Schitterend ja!

Ga voor ‘dit’, komt minder rommelig over dan de blouse met rimpeling aan de halslijn en ziet er daardoor stijlvoller uit!

Gekozen voor dit. De aangerimpelde halslijn bij dat is niet mooi, gewoon zo’n elastiekje erdoor geregen. En als zo’n hoofddeksel dan moet, dan vind ik dit, zonder haar eronderdoor veel mooier. Maxima was er jonger, misschien scheelt dat?

Sorry, kan niet kiezen…. Mag ik voor het derde draag moment vragen om: hoofddeksel van dit, kapsel en oorbellen van dat, top en schoenen van dit, armband en tasje van dat.

Prachtige tijdloze sets, maar DIT springt eruit.
Heel erg mooi.

Ik heb voor “dit” gestemd – deze combinatie vind ik mooier. Maar het kapsel van “dat” is beter!

Wat een mooie sets! De cape-mouwen top vind ik t mooist.
Hoewel deze kleur eigenlijk geen kleur is, kleurt ie goed bij Maxima. En de hoofddeksels maken t compleet.
Ik zie de set nog graag terug.

Leuk: weer eens een ‘dit of dat’!
Eens met de reacties: ‘dit’ oogt rustiger. Het haar wat onder het ‘hoedje’ uit vind ik weer mooier van ‘dat’.

Ik ga voor Dit, rustiger en zo springt de rok er (nog) meer uit.
Ben geen fan van éénmouwig vind het vaak “teveel gedoe” en dan er ook nog zo’n drukke halslijn bij. Nee Dit oogt voor mij meer in balans.

Absoluut met de cape mouwen , destijds een heel leuk stelletje.
Maar de rok voor nu te kort.

Deze outfit is altijd een van mijn favorieten geweest dus hopelijk gaan we deze weer eens zien. Dan wel met de blouse met de cape mouw. De asymmetrische blouse vind ik leuk, maar te veel gedoe bij deze rok en ik vind de halslijn niet mooi beide keren wel geweldige hoedjes!

Last edited 11 maanden geleden by AnnekeM

Wat is de top met de capemouw en wat degene met de ballonmouw?
Ik zie bijna geen verschil dus kan niet kiezen

Ohw, op de foto lijkt het net alsof de linker ook maar 1 mouw heeft.

Ik vind de rok iets te kort, zeker bij de 2de foto daardoor wordt het lijfje te massief.
Ik heb ook een shirt met 1 mouw, staat wel apart maar is niet handig als het koeler wordt…

Nauwelijks verschil, maar de DIT top oogt rustiger

Ik vind ‘Dit’ beter in balans.