Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 feb 17 reacties

Dit of dat: Máxima’s oranje broekpakken

In Máxima’s kast hangen drie oranje broekpakken. Stel dat ze er eentje wegdoet, welke zou jij dan kiezen?

Het eerste pak komt uit het atelier van Claes Iversen en valt op door de combinatie met de smaragdgroene strikblouse van Gucci. Het tweede pak is een ontwerp van Natan, met een pied-de-poule tekening en een ceintuur in dezelfde stof. Pak 3 is van Joseph en heeft een boxy pasvorm. Zeg het maar: naar welke gaat jouw voorkeur uit?

Stemmen maar!

Ik ga voor pak....

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind ze alle 3 mooi, zie ze graag weer terug met 1 opmerking: nr 1 had een wat langer colbert kunnen hebben.

Ik wil graag die groene blouse hebben 😀

Ik heb de vraag begrepen als welk broekpak Maxima zou weg doen. Als ik zou moeten kiezen, dan denk ik dat ze nummer 3 weg zou moeten doen. Het is van de drie toch het minst bijzondere pak.

Pak 1 is erg mooi door de afgeronde punten aan het colbert, maar de omslag aan de broekspijpen én de oker/oranje kleur vind ik minder geslaagd. Pak 3 daarvan is het jasje een frachtie te lang en zijn de pijpen een fractie te wijd. Blijft pak 2 over als favoriet, dat staat mooi op maat. Ik kan me voorstellen dat van een jasje met ceintuur niet iedereen voor zichzelf gecharmeerd zal zijn, maar Maxima heeft taille en dan staat het prima. De iets afgeronde neuzen van de schoenen bij pak 2 vind ik mooier staan onder een broek dan van van die puntneuzen zoals onder de andere 2 pakken. En de schoudertas bij pak 2 oogt ook een stuk minder truttig dan de andere tasjes.

2 is naast een modieus broekpak ook nog zeer vrouwelijk en elegant.

Het Claes pak past perfect en valt mooi sluik, sierlijke revers, gedurfd met het groen, vrouwelijk, stoer en chic, een top combi. Het pied de poule pak is ook mooi, maar de dikke stof met ceintuur, en kale V-hals vind ik minder. Het knal oranje pak is gemaakt van een fijne wollen stof, maar toch een beetje afgezaagd, op een gegeven moment hing er in bijna in iedere kledingzaak zo’n kleur oranje pak.

Het pak van Natan staat veel vlotter door de ceintuur en het pied-de-poule motief, heel mooi!

Als ik dus voor mezelf zou kiezen, dan kies ik 2.
Eén vind ik een kleur die mij niet staat, de groene blouse vind ik wel heel mooi.
Nummer 3: dubbel breasted is niets voor mij, dus dat wordt ‘m niet.
Maar Maxima mag ze alle drie zelf houden hoor, want ze staan haar alle drie goed en anders heeft schoonzus Laurentien vast nog wel plek in myLimaLima😉

Mijn voorkeur gaat niet uit naar broekpakken.
Maar objectief gezien vind ik nr. 1 met deze mooie groene blouse erbij Maxima het meest flatteren qua model en pasvorm.
Gelijk daarna komt nr. 2 in beeld, die haar ook mooi afkleedt.
Nr. 3 vind ik niet mooi.
Het zal wel zo horen, maar het lijkt voor mij net alsof de blazer veel te groot is voor Maxima.

Met stip op 1️⃣ 👉🏼 Joseph 🧡

Vanwege de kleur kies ik voor nummer 2. Pak 1 zie ik graag een keer met een andere blouse.

Ik vind alle drie de broekpakken op hun eigen manier mooi/leuk. Maar nr 2 is favoriet

Oh dit is typisch een ik kan niet kiezen geval voor mij. Oranje is mijn lievelingskleur en ik word enorm blij van pak 2 en 3. Als ik dan echt moet kiezen zou ik voor pak 3 gaan omdat dat net even iets meer casual te stylen is, maar ik vind 2 echt net zo mooi

Qua warmte van de oranje tint en door de riem, kies ik voor broekpak 2.

In de blog van Petra over de jarige prinses Beatrix staat op foto 14 nog een oranje broekpak! Dat is misschien gedateerd (na geboorte Ariane) maar ik zie dat aan de foto zo niet af. Ik schrok al wat van bovenstaande drie, hoewel die wél een wat verschillende kleursoort en stof hebben, toch best veel van ‘hetzelfde’. Zou zij daar nu ook geen buikpijn van krijgen; kleding die maar een paar keer wordt gedragen? Voor ons is het natuurlijk leuk om nieuwe kleding te zien maar ik vind het nog leuker, eigenlijk, om bestaande kleding te zien die anders wordt gestyled of zelf wordt vermaakt. Daar krijg ik ook wel een beter gevoel van.

Er is ook nog een oranje pak met gilet van Zara (of Mango) met een wijde culotte. En een oranje gemêleerd zomer pak van Natan met culotte (ooit op de wadden eilanden gedragen). Oranje staat Máxima fantastische dus van mij mag ze ze heel veel dragen!

Oh, en dank je voor de blog, Josine, goed om te zien en te vergelijken dit soort zaken.