Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 jun 100 reacties

Dit is het verhaal achter Máxima’s nieuwe oorbellen

In Máxima’s juwelenkluis liggen meerdere ontwerpen van Joel Arthur Rosenthal, die werkt onder de naam JAR. Tijdens de fotosessie dook er weer een nieuw paar op.

Joel Arthur Rosenthal werd geboren in 1943 in New York. Nadat hij de studies kunstgeschiedenis en filosofie volgde aan de Harvard Universiteit, vertrok hij naar Parijs om een borduurwinkel te openen. In de heerlijke smeltkroes van creativiteit viel hij al snel op door zijn ongebruikelijke kleurencombinaties. Grote modemerken als Valentino en Hermès stonden zelfs in de rij voor een samenwerking. Na een kort uitstapje naar juwelenmerk Bulgari was het in 1977 tijd voor de volgende stap: een eigen sieradenlabel. Ook bij dit avontuur viel -en valt- het kleurgebruik van Joel Arthur op, net als zijn gewaagde keuzes qua proportie en materiaal. In 2013 was hij dan ook de eerste sieradenontwerper ‘in leven’ die mocht exposeren in het New York Metropolitan Museum of Art. 

Lang verhaal kort: Máxima’s juwelen van JAR zijn dus niet zomaar wat hebbedingetjes. Per jaar komen er slechts zeventig nieuwe stukken bij, die worden aangeboden aan een selecte klantenkring. Door deze exclusiviteit vinden de juwelen gretig aftrek op de veiling.

Máxima’s oorbellen van vandaag stellen zoete erwten voor. Het materiaal is witte resin. Dit is gemalen steen gemengd met kunsthars. Door de vloeibare samenstelling van het materiaal kun je het gieten in een mal en de meest creatieve vormen tot leven brengen. Op 7 april 2022 werden ze via de veiling verkocht voor ruim 4000 euro.

Máxima’s verzameling van JAR begon met gouden waaieroorbellen, die voor het eerst opdoken in 2016.

Klavertjes vier van amethist heeft ze ook.

Asymmetrie is leuk voor de afwisseling.

En het laatste paar: gouden bladeren in maximaal formaat.

100 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Namens Josine, sluit ik hierbij de reacties van deze blog. De reden lijkt ons duidelijk. Met daarbij een vriendelijk verzoek om het gezellig te houden.

Heftige discussies geeft veel kliks op de site, dus kassa

Op zulke heftige reacties zitten wij niet echt te wachten Siobhan. Dat bevordert de sfeer van een gezellige blog nou niet bepaald. We gaan echter ook niet altijd gelijk overal op in, we hoeven hier geen moedertje te spelen. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reacties. Dat staat volledig los van kliks.

Er is al veel gezegd hieronder. Ik hou het er maar bij dat deze oorbellen mijn smaak niet zijn… Ik zie er het prijskaartje niet aan af. Maar dat is voor ieder verschillend, waar je waarde in ziet.
En inderdaad, zoals ik ook ergens in een reactie las, de materiële welstand lees je soms/vaak af aan bezittingen, de een verzamelt dit en de ander koopt weer andere dure dingen.
Het is wel een feit dat WA en Maxima als koningspaar, hoe aardig ze ook zijn/overkomen, een uitgavenpatroon hebben, waar een ‘gewone, nuchtere Hollander’ niet over kan nadenken. Daartegenover kunnen wij er dan weer van mee genieten (als het je smaak is ;). Zij en hun dochters hebben qua luxe een zeer bevoorrechte positie en dat brengt nu eenmaal met zich mee dat anderen daar naar kijken en een mening over hebben. O.a. hier op deze mooie site waar Josine veel aandacht aan besteedt en waar ik het nog steeds leuk vind om elke dag een kijkje te komen nemen.

Dit soort oorbellen zijn niet mijn favorieten, maar het staat haar goed. De amethyst-versie vind ik wel erg mooi, maar meteen ook de meest klassieke uit de serie…
Het valt me ook positief op dat Maxima hier weliswaar haar kapsel gewoon los heeft, maar dat het er toch erg verzorgd uit ziet!

Ik wist dat er hier vaak veel negativisme te lezen valt, maar dit slaat echt alles!
Aan oorbellen wordt de Franse Revolutie opgehangen en het einde van ons Koninklijk Huis?!
Ik ben momenteel in Frankrijk en heb een aantal van de commentaren voorgelegd aan Franse vrienden. Die vroegen mij of Nederland geen betere scholing heeft dat dit soort onzin wordt verkondigd, dat het een schande is dat hun revolutie zo naar beneden wordt gehaald en “Ils sont fous” (dat vertaal je zelf maar!)
Schaam je dat je dit mooie forum van Josine misbruikt voor jullie negativisme!
De oorbellen zijn prachtig, heel veel dank Josine voor het beantwoorden van mijn vraag of het nieuwe bellen waren.
Sorry dat hier zo op gereageerd wordt door sommigen, misschien tijd om na te denken om dit soort toestanden eerder te kunnen stoppen.

Zo is het ! 👏

Helemaal eens met jou, Roos, goed verwoord!

Haha, top, een schande voor de Franse revolutie. Leuk dat je het voorgelegd hebt, en dat Fransen vervolgens verontwaardigd reageren.

Ik ben het helemaal met je eens Roos. Ik heb mij gisteren en vandaag enorm geërgerd aan de negatieve reacties hier. Bewust ook geen reactie gegeven niet op de kleding van Maxima en haar dochters en ook niet op de oorbellen. Laten we elkaar met respect behandelen.

Wauw wat een gave oorbellen. Leuk dat we iets nieuws zien en…. kunst mag wat kosten. Ik heb daar geen probleem mee

Zit met stijgende verbazing de commentaren te lezen. Josine besteedt veel tijd en moeite in deze blog, een modeblog. Laten we het daar gewoon ook bij laten? Gewoon lekker mooie plaatjes kijken? En respectvol een mening hebben en geven over de kleding, sieraden en soms over het interieurdesign. Als je republikein bent of wilt worden en je jezelf ergert aan de levenstijl van ons koninklijk gezin, dan kijk je toch gewoon niet op deze blog? Voor mezelf sprekend, vind ik dat Josine het fantastisch doet en vind ik het vooral vervelend voor haar dat mensen hele politieke verhandelingen houden en daarbij hun mening willen verkondigen c.q. opdringen over zaken die niets met een visie over mode of aanverwante zaken te maken hebben. U mag allen vinden wat u vindt, maar houdt het dan voor uzelf en val anderen er niet mee lastig of begin een anti-Maxima blog. Ik weet zeker dat ik daar dan in ieder geval niet op zal kijken. Oh ja, zou ik het nog bijna vergeten te delen: ik vind de oorbellen prachtig! 😁

Last edited 6 dagen geleden by Christel

Mee eens 👏

He-le-maal mee eens Christel👍👏

Ik ben het zo met je eens. Ik kom hier nog niet zo lang maar het sentiment lijkt ineens enorm omgeslagen te zijn. Vreselijk.

Helemaal eens met je Christel. Ik vind het schandalig hoe sommigen hier te keer gaan. Maxima compleet afbranden. Anderen kleineren. Wat mij betreft verdienen hier een aantal mensen een schorsing. Het leuke is er wel af zo. Ik ben er klaar mee.

Zo mee eens Tina👍

Tina, en daar ben ik het ook met jou eens. Ik heb ook overwogen om niet meer op MKM te kijken, maar ik vind het wel leuk om naar mooie plaatjes te kijken en bovendien doet Josine (en Petra) haar best om een leuke blog/website te presenteren en ik gun een paar andersdenkende betweters niet het plezier om dat te verpesten voor anderen. Ik ga gewoon niet meer de commentaren lezen, of alleen de leuke😉

Maxima staat geweldig met die oorbellen. 4000 euro is wel heel veel geld. Maar ik zou dan ook wel eens willen weten wat de andere koningshuizen aan geld uitgeven. Van de zeer geliefde prinses Diana is bekend dat ze bijna nooit of helemaal nooit kleding vaker dan 1x droeg. Er schijnen staatjes te zijn waarop je kunt zien welke prinses koningin het meeste geld aan kleding uitgaf in het afgelopen jaar. En wat ik mij er van kan herinneren was dat niet Maxima maar Charlene.. en ook het Catherine zat hoger. Letizia volgens mij het minste.

Maxima heeft echt een passie voor oorbellen. Wat een prachtige collectie oorbellen heeft Maxima in de loop der jaren verzameld. En de blader oorbellen die Maxima in Zuid-Afrika heeft gedragen. Zijn die ook van JAR, Josine?
Eens met velen die vinden dat het soms ook een beetje too much is. De prachtige schelpoorbellen die Maxima in XL formaat van Prada heeft, hadden ook heel leuk gestaan bij haar outfit. Of de kleinere schepoorbellen. Nog beter. Wat een zomerse touch geeft:)

Wat gebeurt hier? Het lijkt wel of er ruzies worden uitgevochten waarbij mensen hun gelijk willen halen en/of het laatste woord hebben. Sommigen gaan er wel fel in.
We kunnen iets mooi vinden of niet. En ook over andere zaken van mening verschillen. Maar ook kritische kanttekeningen kunnen we met respect maken. Dat is een kwestie van toon en juiste woorden. En laat elkaar dan in de waarde.

Last edited 6 dagen geleden by Louisa

Zo mee eens Louisa👍

Nou inderdaad!

Helemaal met jou eens, Louisa!

4000,- voor dit soort sieraden is zeker niet duur. Helaas blijkt niet iedereen op de hoogte van prijzen van kunst en sieraden in een ander segment dan de HEMA of de H&M 😢

U zegt kunst? …🤣😆 kom niet meer bij, maar dan des te beter toch dat de Hema dit verkoopt?! Ik dacht gezien te hebben voor 4,95 € . koopje!

Last edited 6 dagen geleden by Jacqueline

Tja, je bevestigt hiermee helaas mijn eerdere reactie. Sommige sieradenliefhebbers bouwen een kunstcollectie op, zoals anderen schilderijen of horloges verzamelen. Deze collecties behouden niet alleen hun waarde, maar worden in veel gevallen over de tijd heen meer waard. Liefhebbers v bv Van Cleef & Arpels (waar Máxima ook een aantal stukken van heeft overigens) zijn gewend 10-20K uit te geven aan een armband of aan oorbellen.

Dat jij dit niet kent of begrijpt, zegt meer over jou dan over Maxima. Verdiep je eens in deze kunst, er zijn regelmatig prachtige exposities in binnen- en (vooral) buitenland. 4000,- is in elk geval een slimme investering geweest

Beste Josefien
Tja sommige reacties zijn misschien wat minder aardig hier maar eerlijk gezegd vind ik uw reacties nogal belerend en betweterig. Zit ik in een modeblog ook niet op te wachten. Laten we het dus vooral bij mode houden.

Ik lees/hoor hier een zekere kenner spreken ofwel ‘zeker niet duur’ …
Spuit 1️⃣1️⃣ 💦

Ik ben ermee bekend, maar blijf het van de zotte vinden, zoveel geld voor een beetje kunsthars gegoten in een mal 😫
JAR heeft verstand van kleuren, dat is waar, maar ik denk dat hij diep in zijn hart, iedereen uitlacht, die dit bedrag voor een paar bellen van hem neertelt.

En, laat me raden, de schilderijen van Karel Appel die voor miljoenen zijn verkocht, zijn “ook alleen maar wat strepen die je kind ook had kunnen schilderen”?

U verwijt heel hautain ánderen, dat zij reacties plaatsen, die niet gehinderd zijn door enige kennis.
Als ik u was zou ik ook maar wat voorzichtiger zijn.
U zou me zómaar enorm hebben kunnen kwetsen. Weet u of ik 👶🏻👧🏻👧🏾 heb?

Of jij kinderen hebt maakt voor mijn reactie niet uit. Het gaat om de manier waarop je het begrip kunst benadert en laat blijken dat je hier niet veel kaas van gegeten hebt. Geeft niet, ik signaleer het alleen maar

Taal blijkt dan niet ‘ uw ding te zijn’
En wist u dat er vele vormen van Kunst zijn?!
Onwaarschijnlijk dat ook een ander, zelfs ú, alle vormen daarvan kan waarderen.
Ik sluit dit lijntje.

In het kader van: mijn neefje van zes kan die lijnen en kleuren ook tekenen (over Mondriaan)😉
Maar niet nadenken in wat voor donkere interieurs men ten tijde van Mondriaan leefde, wat voor kleding men toen droeg en hoe de kunst van toen was🫣

Exact.
Zelfs kunst waarvan je op het eerste gezicht zegt: “… eeehh….nou nee 😬 “ kan buitengewoon interessant en veelzeggend worden, wanneer je je verdiept in de context van de tijd, de stroming en/of de kunstenaar.

Dat is in ieder geval wél een kunstige zekerheid die we kunnen trekken, en hij trekt er deze gezichten bij: 🤣😹🤥🤡 en gelijk heeft hij.

Last edited 6 dagen geleden by Jacqueline

Wat een gave bellen, ik zou ze dolgraag dragen!

Tip: Hema voor €4,95.👍

Zag ik nou vanavond op tv Astrid Joosten ook met zoiets in haar oren? Enne, het commentaar hier wordt een beetje venijnig……of moet ik zeggen zuur!

Azijnzuur kun je wel zeggen🫣

👍😂

Ik vind die groene heel mooi.

Deze oorbellen vind ik niet zo mooi. Het lijkt alsof iemand een klodder witte verf op elke oorlel heeft gegooid. Een nietszeggend ontwerp.
Het meest geslaagd vind ik de gouden waaier oorbellen plus die prachtige roestkleurige die ze droeg in Zuid Afrika.

Tsjonge-jonge…..ik stap nog even binnen bij MKM en zie een blog over de oorbellen van Maxima met al 32 reacties eronder!
Gauw kijken…..maar oh, wat een lappen tekst met zwaarwichtige verhandelingen….🙄
Ik hou het dus maar kort en wou alleen even zeggen dat ik het voor een keer wel grappige bellen vind, maar zelf liever een keuze zou maken uit de kluis met juwelen!

Ik hou van deze oorbellen! Ik zou niet kunnen kiezen. Alleen de klavertjes zijn niet mijn smaak.

Ze kopen omdat het mode is, ook al staat het ze niet.
Ze kopen omdat er een label aan hangt.
Welk weldenkend mens koopt nu zoiets voor € 4000,00
Kúnsthars , met een tikkeltje steen, en nog wel in een mal gegoten 😫
Afijn, ze is van oorsprong Argentijnse, zelfs na zo lange tijd weet ze nog niet wat Hollandse nuchterheid is.
Tja, ze kan het betalen, haar geld zelfs verkwisten als ze dat wil.
Jammer dat ze wat dit betreft niet zo’n goed voorbeeld is voor de dochters.
Ik heb ook het idee, dat ze , voor wat de sympathie van het gros van de Nederlanders betreft, haar eigen graf aan het delven is.
Zelf geloof ik , dat we nog maar de helft zien, van wat ze allemaal aanschaft.

Wat zijn velen van de reageerders hier toch een afschuwelijke figuren. Altijd maar afbranden en afkraken. Dit is een modepagina, waar fans lezen over mode / sieraden etc. Jouw/jullie negatieve gedachten over Maxima en/of anderen, bovendien vaak ook nog voorzien van een totaal gebrek aan smaak en mode-inzicht, is niet waar het hier om gaat.

Geeft u uzelf maar een schouderklopje, want ú, heeft smaak en mode inzicht 😫😫

Last edited 6 dagen geleden by Celeste

Ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat ze het royale lachtertje 🤣 van Europa beginnen te worden, helaas bedoel ik dit niet positief.

▫️Leven in een #jetset bubbel
▫️ Lekker je eigen #jetset ding doen
▫️ Geld uitgeven als water
▫️Vertrouwend op je #jetset glimlach
▫️#jetset Koningshuis
▫️ Erg erg jammer
▫️ Triest

Wat een kleinzielige en negatieve toetsenbordridders zien we hier weer. Je vergeet bovendien dat de rest van de wereld, anders dan jijzelf, jouw mening niet als norm neemt.

Fantastische ontwerpen! Hier mag ze meer van kopen.

Josine, ik denk toch dat het lathyrus bloemen (sweet peas) zijn en geen zoete erwten…..😁

Denk dat hier”reukerwten” bedoeld wordt of lathyrus odoratus of sweet peas.
Zoete erwten is een letterlijke vertaling.

Catherine, ik weet zeker dat je gelijk hebt. Hopelijk veranderen ze het snel.

Sweet peas (zoete erwten) en lathyrus is hetzelfde. Dus eh……

Ik vind alle oorbellen heel gaaf. Die van vandaag deden mij denken aan koraal.

Ha Oranjefan, precies mijn gedachte👍

Waarom nou altijd van die zure opmerkingen over Maxima’s keuze in sierraden! De ene keer is t dat ze niet vaak genoeg het ene sierraad draagt, de andere keer is weer te duur in vele ogen! Het lijkt echt veel op kinnesinne! Ik kan t wel waarderen dat ze voor hedendaagse designs gaat ongeacht t materiaal. Kijk en geniet van de mooie fotos.

Je kan bij sommige mensen niet winnen 😢. Terwijl ik vooral een blije sprankelende, verzorgde koningin zie, die duidelijk haar best gedaan heeft voor deze presentatie. De ene keer spreekt de mode je meer aan dan de andere keer, maar je ziet in elk geval dat ze er oprecht werk van gemaakt hebben.

Helemaal mee eens Reuzefan1👍

Kinnesinne❓
Ik mis voor de “100.00ste zoveelste keer” een goedwerkende koninklijke antenne – bestaat er überhaupt iets dergelijks? -met hetgeen zich afspeelt in ONS land. 🔊

Diverse onderbuikgevoelens hebben zich een half jaar geleden gepresenteerd in een democratisch 🗳️ geuite voorkeur naar een bepaalde partij, naar een duidelijke richting naar rechts.

👉🏼 De gewone man/vrouw voelt zich niet meer gezien en gehoord en intussen presenteert mevrouw “de koningin” zich voor de aanvang van heur wellicht zeer luxueuze #jetsetvakantie incluis zeer exclusieve oorsieraden à la €4️⃣0️⃣0️⃣0️⃣,- aan “het gewone volk”. 🤢👎🏼

Wat een enorm royale Oranje #jetsetsukkels, wat raakt mij dit ook wederom enorm, ik zou er bijna republikeinse ideeën van krijgen 💡

Bah Bah Bah #teamenormteleurgesteld 😕

#jetsetkoningin #jetsetkoningshuis #wedoentochlekkerwatwezelfwillen #eindfasekoningshuis❓

Helemaal met je eens PK020, maar het spijt me voor je dat je nu pas teleurgesteld bent want dit is toch al wel heel wat jaren zo. Mede dankzij WA en Max ben ik ook voor het grootste gedeelte republikein geworden. Ik woon momenteel in Belgie en als je ziet hoe hard koningin Mathilde werkt en zij en haar gezin kleine maar zeer interesante gestes doen richting “het volk” zou Maxima zich echt diep moeten schamen. En inderdaad ik heb me al talloze keren afgevraagd wat Beatrix van dit alles vindt. Het lijkt me toch sterk dat zij dit gedrag van WA en Max allemaal warm onthaalt. Alhoewel ook Bea achter de schermen natuurlijk menigmaal fout zat maar soit het gaat nu even om hoe het allemaal op ons overkomt, het uiterlijke gedrag.

Idd, volg uw redenering en deel uw vragen.
Och, het gaat niet over “collecties” aanleggen , dat ligt in het verlengde van materiele welstand of het nu oorbellen, schilderijen of zelfs sneakers zijn maar het gaat vooral om het”sociale aspect” van het koningin zijn in – op heden – toch minder comfortabele tijden voor vele onderdanen . En als ik mij dan de inhoud van de serie ” het porseleinen huwelijk” voor de geest haal ……
Denk ook dat philippe en mathilde de sociale dimensie van hun functie beter kunnen inschatten /aanvoelen …

Last edited 6 dagen geleden by maribrune

Eerlijk?? € 4000,-?? Welnee joh laat je niets wijsmaken! … 😉 volgens mij komen ze echt bij de Hema vandaan of H&M daar zag ik laatst ook zoiets dergelijks hangen… .
En de cijfers zakken nog verder…..zou mijn moeder dan toch gelijk krijgen toen ze 6 jaar geleden al zei dat ze grote twijfel had of Amalia ooit nog koningin zou worden? En voor de goede orde: mijn moeder was uitermate koninklijkgezind!

Last edited 7 dagen geleden by Jacqueline

Amalia heeft toch een keer aangegeven – in reactie op een vraag – dat als het opheffen vd monarchie een feit is en ze iets anders gaat doen? 🤔 O.i.d?
Ik vond haar reactie fris, zelfbewust en zeer krachtig 👌🏼

Haha

Helemaal mee eens! Wat sommigen lijken te vergeten, is dat de historische juwelen in de kluizen van de koninklijke families dé statussymbolen van vroegere tijden zijn. Waarbij elke dag zeer kostbare juwelen werden gedragen. (Koningin Mary die elke dag met een tiara op haar hoofd dineerde bv.) Dat zijn dezelfde juwelen die we nu bij de gala-tenues terug zien en plaats hebben gemaakt voor hedendaagse ontwerpen. Dus de adel, en niet enkel die van koninklijke bloede, pronkten erop los met die dure juwelen. En die waren voor het “gewone volk” ook niet betaalbaar en toch zichtbaar bij de elite. Dit was mijn spreekbeurt. 😉

Ik kan me verder wel de ” franse revolutie” herinneren …. natuurlijk lang geleden maar interessant om de oorzaken eens te achter halen …

Je bedoelt misschien de Franse revolutie?

Absoluut , als er geen hoofdletters in mijn tekst staan – want daar gaat het wellicht over – dan is dat omdat ik op mijn smartphone typ ….

Behandel ik momenteel met mijn leerlingen. Als u nu een vergelijking probeert te maken met een absolutistische vorst van een land dat destijds geen grondwet en geen parlement had, een koning wiens wil wet was en de bevolking uitkneep om zijn eigen schatkist te vullen, met een koning binnen een constitutionele monarchie, die gebonden is aan een grondwet, weliswaar wel een uitkering van de staat heeft maar ook een eigen vermogen, moet ik u helaas teleurstellen. Dat is historisch incorrect. De oorzaken wil ik u wel op een rijtje zetten, maar het zal u verbazen dat het lang niet allemaal koninklijk gerelateerd was.

Last edited 7 dagen geleden by Anouk

Heel goed gezegd en toegelicht

👍

Het gaat mij niet over de staatsvorm – absolutisme tov constitutionele monarchie – maar wel over de omstandigheden waarin de geest van de revolutie gekiemd is nl de armoede onder de bevolking door oa mislukte oogsten en de luxe levensstijl van de royals …. en er zal natuurlijk geen revolutie ontstaan in nl maar de omstandigheden zijn gelijklopend en vertalen zich ook op vandaag in oa kritiek en dalende populariteitscijfers enz …

Last edited 7 dagen geleden by maribrune

Omstandigheden gelijklopen🤔. Tsja het volk is rijker dan ooit. De verschillen in rijkdom zijn niet zo groot als toen waarmee ik niet ontken dat er armoede in Nederland is. Ik ben het wel eens dat de sociale antenne niet zo goed afgesteld staat en dat dit op dit moment bij het Belgische koningshuis beter is. Ook denk ik dat ze hun dochters geen dienst hebben bewezen door ze zo extreem te beschermen voor de media. Al snap ik het ook wel weer een beetje Overigens moeten we allemaal eens naar ons zelf kijken. Er wordt steeds meer gevlogen want daar hebben we recht op. Niemand mag iets van de decadente leefstijl van ons in het Westen zeggen. Dat India bezwijkt onder enorme hittegolven en in sommige delen van Afrika bijna geen regen meer valt komt niet omdat die Afrikanen nu zo’n grote ecologische voetafdruk hebben. Misschien krijgen we wel het koningshuis wat we verdienen.

Interessante reactie !!!
Hierbij denk ik dan aan de voorbeeldfunctie die van een staatshoofd – bij een monarchie is dit de koning – kan uitgaan ….

🧁‘Let them eat cake’ zegt m.i. genoeg, er rolden vervolgens de nodige koppen…. 🔪

Koningin consort Máxima, “be aware” 1️⃣

https://youtu.be/iN9-7wLVUgg?si=651BO-oW3rW-M1bW

Ik ga hier het laatste weer plaatsen voorlopig, want u beiden neemt graag het laatste woord.
1. Staatsvorm rondom de Franse Revolutie speelde wel degelijk mee in de omstandigheden voorafgaand.
2. Let them eat cake is een nooit bewezen uitspraak. Net zoals de zgn “laatste woorden” van Willem van Oranje.

Ik lees al heel wat jaren mee op deze site, maar soms is het beter te zwijgen dan continu (negatief) te reageren en niet open te staan voor andermans meningen. De enige reden waarom ik de reacties lees, is omdat er soms nog aanvullende informatie of linkjes worden geplaatst. Ik verdwijn weer onder de spreekwoordelijke steen.🙋🏼‍♀️

Dank je wel voor je toelichting. Je ziet, met werkelijke kennis en wetenschap kom je hier niet ver 🙄😭. Voor sommigen geldt: hoe minder vorming, des te groter de mening …

Dank u Anouk, helder.
Vul aub niet in dat ik “graag het laatste woord voer”, een naar ik inschat top docent onwaardig.
Uw berichten vanuit uw professie doen zeker denken, 🧠
dank en heb het goed onder uw steen 🙋🏼‍♂️

Oh nu het toch over geschiedenis gaat, helemaal met je eens trouwens, er was nog een heel groot mode icoon en daar heb ik laatst zo’n leuke podcast over gehoord. https://open.spotify.com/episode/40GQDdBi6A2Gw546SsOWhP?si=VXLy_SApRYCdTDT4iJnd0g misschien nog een leuke tip

Bedankt voor deze mooie tip! Ik heb deze toegevoegd aan mijn lijstje, kan ik mooi gebruiken voor volgend schooljaar😊

Met alle respect krijgt uw spreekbeurt van mij geen voldoende 😉
We leven anno 2024, #teamwordwakker

#teamleesjein moderne tijden bestaan niet zonder het verleden niet te kennen 😉 ik heb nergens gezegd dat ik het prima vind dat zulke duren juwelen worden aangeschaft, ik heb het erover dat dit niet per definite jetset gedrag is (zoals het vaak wordt weggezet). Ja tijden veranderen, vroeger verscheen een koningin met een nieuw juweel waar de waarde niet eens bekend van was. Juist omdat onze wereld op vele manieren groter is geworden, krijgen we meer inzicht (tot op zekere hoogte) in de waarde van kleding en juwelen.

🔘Duidelijk punt, verleden en toekomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, de kunst is hoe men zich gedraagt in het nu…

Maxima staat er erg leuk mee, maar 4.000 EUR voor iets kleins uit resin, dat is gewoon lachwekkend. Of eigenlijk betekent het gewoon dat je zo rijk bent dat je nergens rekening mee hoeft te houden. Ik vind het communicatief niet verstandig, net zoals de toelage die Amalia nu toch zal krijgen, en die exorbitant hoog is. Het kan allemaal, het is allemaal toegelaten en wettelijk. Maar is het verstandig om zulke keuzes te maken? Beseft Maxima dit niet omdat ze van elite naar wereldelite is gegaan, of kan het haar oprecht niet schelen? Het zal zeker niet het einde voor de monarchie in Nederland betekenen, maar het maakt Amalia’s toekomst er niet makkelijker op. Met een beetje meer tact wanneer het om veel geld gaat, kan imagoschade beperkt worden.

👏🏼 #teamergbenieuwdwatBeatrixhiervanvindt

Volledig mee eens !!!
Het feit dat zij zo vaak kiest voor statussymbolen en er publiekelijk en in alle omstandigheden mee “pronkt” zegt mi ontzettend veel over haar als persoon .

Last edited 7 dagen geleden by maribrune

1️⃣ Eerste reactie vandaag:
▪️ Bewaar dergelijke zeer kostbare high society verzamelingen en show offs méér dan AUB voor uw inner circle, uw eigen #jetsetbubble 💰🥂 koningin Máxima, it makes me sick 🤢 als “eenvoudig burger” …

Ontzettend gave oorbellen🤩

Super leuke ontwerpen die echt bij Máxima passen. De amethisten vind ik super. Fijn dat ze die met regelmaat draagt.

Mooi. Passen bij haar.

Deze weer wat anders. Zo bijzonder dat Maxima zo goed staat met dit soort super-oorbellen!

Wat een fijne moeder-dochter foto!

Echte Máxima oorbellen, erg mooi. Overigens vind ik de andere oorbellen ook prachtig.

Mooie oorbellen.

Mooi mooi
Wat een lieve foto…

Mooie oorbellen maar dat ze zo duur moeten zijn? 🤑

Enige oorbellen. Ze passen ook echt bij Maxima.
Leuke foto van moeder en dochter.