Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 08 jun 20 reacties

Dit droeg koningin Mathilde in mei 2023

Een zachtroze capejurk van Armani, een bloemenjurk van Zimmermann en een handgeverfd dessin van Costarellos. Jaja, in de garderobe van koningin Mathilde gebeurde er de afgelopen maand weer van alles.

Laten we beginnen met de bloemenjurk van Zimmermann, want hoewel we al heel wat royals met kleding van het Australische label gezien hebben, was het voor Mathilde een primeur. Zoals onderstaande foto’s laten zien, koos de Belgische koningin voor een ontwerp met een degradé bloemenprint, pofmouwen, een breed ceintuur en een opstaand kraagje.

Veel was er te doen om de japon die koningin Mathilde droeg bij de kroningsceremonie van koning Charles. De roze japon – een ontwerp van Armani Privé – zat erg rommelig bij de buste. De witte hoed komt van de Britse ontwerper Philip Treacy.

Foto ©BSR

Van 9 t/m 11 mei bezocht koningin Mathilde Vietnam voor UNICEF. Het programma begon met een ontmoeting met president Võ Văn Thưởng in het presidentiele paleis op het programma. De Belgische koningin ging gekleed in een crèmekleurige zijden jurk met rode print van Etro.

Tijdens de 2e dag van haar bezoek aan Vietnam, bracht Mathilde een veldbezoek in Lào Cai. Ze droeg een witte blouse op een lange groene rok met bloemen. Beide komen van het label Ba&Sh.

Op de laatste dag zagen we Mathilde in een lange gebloemde jurk van het Franse label Sezane.

Koning Filip en koningin Mathilde hielden (op z’n Brits) een heuse gardenparty, in verband met het aankomende regeringsjubileum van koning Filip. Prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eleonore waren erbij. Mathilde droeg een groene jurk met bloemen van Natan. Dochter Eleonore droeg een koraalrode jurk van Maje.

Foto ©PPE/Nieboer
Koningin Mathilde en prinses Eleonore bij een Gardenparty voor 600 Belgische genodigden bij Kasteel Laken. Foto ©PPE/Nieboer

Ook was koningin Mathilde deze maand meerdere malen aanwezig bij een onderdeel van de Koningin Elizabeth wedstrijd voor zang. Helaas zijn hiervan geen beelden beschikbaar. Op 23 mei dineerde koningin Mathilde met jonge onderzoekers. Ze droeg hierbij een bijzondere pantalon van Costarellos, gecombineerd met een blouse van Natan.

Foto ©Koninklijk paleis

Wat vind je van de outfits van Mathilde van deze maand? Naar welke outfit gaat je voorkeur uit?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De beste keuze die Mathilde maakte in mei vond ik de veelkleurige jurk voor haar doctoraatstitel, mooie combi met de officiële robe:
http://queenmathilde.blogspot.com/2023/01/mathilde-50-honorary-doctorate.html

Roze outfit vond ik op zich mooi maar te strak rond haar borsten. Als hij iets groter was geweest had ze er prachtig uit gezien. Broek op laatste foto direct wegdoen maakt Mathilde onnodig dik. Zonde
Andere outfits verzorgd en wel netjes.

Favoriet: de lange groene rok met witte blouse en de broek met klaprozen. Die staan haar lekker vlot!

Ik vind Mathilde er eigenlijk altijd verzorgt uitzien. Ze heeft met sommige kleding lef. Zoals de roomwitte pantalon met de bloemendecoratie op de pijp. Jammer dat de blouse niet meer over de band van de pantalon “hangt” zit nu beetje raar. De inhuldigingsjurk is idd keurig, maar zit niet netjes, zoals al is opgemerkt. De bloemenjurken vind ik eigenlijk allemaal even leuk. De groene Natan wat sjieker. De Sezane en Zimmerman en ook de rok van Bash vindt ik super leuk

Mathilde altijd goed gekleed. Leuke, lieve vrouw

De rok met de blouse vind ik haar t mooiste staan. Gisteren had ze een jurk aan die zoveel mooier is dan die hierboven.

Je kunt zeggen wat je wil over de kledingkeuze van Mathilde maar ze durft wel, kleuren, grote motieven, pantalons, ze doet het maar mooi. Niet alles even geslaagd maar de Zimmermann japon is een schot in de roos: schitterend!!

De jurk van Zimmerman en de prachtige roze kroningsoutfit van Armani privé zijn mijn favorieten deze maand. Maar ook de jurk van Sezanne is erg leuk. Ook deze maand zie ik al weer veel moois langskomen, dus heel benieuwd straks naar de outfits van het staatsbezoek!

Op de site Garderobe Royale staat er een overzicht van de outfits tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Op de finaleavond droeg de Koningin een felgele jurk en Prinses Eleonore droeg een eerder gedragen jurk van Maje. Jammer dat deze gele jurk hier niet tussen staat want dat vind ik de mooiste voor de maand mei. Nu uitkijken naar het staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Mathilde gaat altijd uiterst elegant en verzorgd gekleed en ook ik vind haar een mooie uitstraling hebben, maar helaas flatteren sommige kledingstukken haar figuur niet. De Zimmermann jurk vind ik prachtig, maar maakt Mathilde onnodig breed. Zo ook de prachtige pantalon met de roze blouse. De groene gebloemde jurk staat haar wel, maar vind ik niet zo bijzonder. Zo spijtig dat de roze capejurk niet goed rond de buste zat, anders was zij wat mij betreft die dag één van de mooiste royale dames geweest.

De Zimmermann staat haar perfect, heel figuur vriendelijk door het uitgekiende bloemen patroon. De groene rok met de witte blouse past ook heel goed bij haar. Het roze tenue is onbegrijpelijk, wat een nare pasvorm. De taille broek kan wel maar dan met de originele blouse. Mathilde oogt altijd heel fris, koninklijk en verzorgd en heeft de liefste uitstraling van alle royals.

Last edited 10 maanden geleden by Catherine

Ik vind dat Mathilde er altijd wel goed gekleed uitziet. Ze heeft een mooi klassieke uitstraling. Echter die broek met die blouse kan ze beter niet meer doen, evenals riemen dragen. Dit komt omdat ze een nogal kort bovenlichaam heeft en lange benen.

Mee eens. Ze komt niet alleen goed gekleed maar ook verzorgd voor de dag.

De jurk samen met dochter is mooi en staat haar goed. Beter maar geen riemen dragen maar haar onnodig forser
De broek zit vreemd en de blouse iets losser zou beter staan dan zo strak erin

De kroningsjurk zit helaas niet mooi bij de buste, maar verder is ie schitterend. Deze kleur staat haar zo mooi, ze wordt hier zo zacht van. En wow, met deze schoenen. Lengte is ook perfect.
De midi jurken staan haar niet, maken haar 20 jaar ouder. Stoppen daarmee.

Ben het helemaal eens wat betreft de kroningsjurk en de o zo chique schoenen; de choker en de hoed zijn ook zo prachtig ! Koningin Mathilde heeft ook zulke zachte en lieve gelaatstrekken !

Last edited 10 maanden geleden by Trixedo

Fijn, dit overzicht van Mathilde.
De bloemenjurk van Zimmermann vind ik leuk, maar maakt Mathilde breder dan ze is, naar mijn idee.
Misschien is het stugge stof?
De crème kleurige zijden jurk met rode print van Etro staat heel mooi.
Bij de lange gebloemde rok zou ik een crème kleurige blouse passender vinden dan deze witte.
Leuke oorhangers heeft ze daar in!
De lange gebloemde jurk van Sezane is niet mijn smaak, zit vreemd aan de halsopening en heeft een erg grove ceintuur. Het geheel komt nogal bont en niet elegant over.
Op de gardenparty zien moeder en dochter er fraai uit.
De outfit bij de kroning van Charles vind ik geen succes.
En de laatste foto: de pantalon van Costarellos komt op mij erg kolossaal over en de blouse lijkt heel rommelig. Dat is voor mij een echte misser.
Wat heeft Mathilde altijd een keurige zithouding, met name gelet op haar benen!
Eeen charmante verschijning.

De Zimmermann en de groene jurk met bloemen van Natan vind ik het mooist.

De eerste en laatste look vind ik het allermooist, de print, de knoopjes en mouwen (van de jurk), de roze blouse, prachtig! De jurk van de Engelse kroning vind ik heel raar zitten. De hoed en schoenen zijn wel mooi.