Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 mrt 33 reacties

Dit draagt Máxima vanavond tijdens het staatsbanket

Vanavond schuiven Willem-Alexander en Máxima aan bij een staatsbanket in Slowakije. In deze blog lees je alles over de kleding en juwelen van de koningin.

Allereerst de jurk. De koningin draagt een ontwerp van Jan Taminiau, bestaande uit een huidkleurige basis waarover groen kant is aangebracht. Voor een extra feestelijk effect is het rokgedeelte degradé voorzien van tule bladeren. Doordat de vele laagjes transparante stof in het midden zijn vastgezet, vallen ze “bol als een koffieboon”.

(c) PPE/Nieboer
Jeroen Schmale
Karlijn/Vorsten

Ontwerp van Jan Taminiau:

De jurk herken je misschien wel van het staatsbezoek aan Ierland…

…..het staatsbezoek aan Portugal….

….of het huwelijk van Marianne Lemos.

05-02-2017 Huwelijk Marianne Lemos.

Qua schoeisel koos de koningin voor deze showstoppers van Aquazzura. Hakhoogte: 13 centimeter.

Juwelen

Het smaragden diadeem komt uit de tijd van koningin Wilhelmina. Onze juwelenkenner Edwin Fellner licht toe: “Koningin Regentes Emma zorgde ervoor dat Wilhelmina op haar 18e (officiële troonsbestijging) kon beschikken over een grote collectie juwelen. Vele juwelen werden vermaakt tot nieuwe parures (Stuart set), van de edelstenen en parels van Willem III eerste vrouw, Koningin Sophie werden nieuwe diademen en sieraden gemaakt. (o.a. de Pauwenstaart parure, Würtemberg Diadeem) Maar ook kreeg Wilhelmina van haar moeder een nieuw diadeem, gezet met smaragden en diamanten. De 16-jarige Koningin Wilhelmina kreeg in 1896 dit smaragden diadeem als kerstgeschenk. Het diadeem gemaakt van zilver en goud, heeft een liggend figuur ‘acht’ in het midden, lees: een rollend motief wat ook overeenkomt met het teken van “lang leven”. Tot op de dag van vandaag wordt dit diadeem nog veelvuldig gedragen.”

Máxima droeg het juweel vier keer eerder.

1. Officieel bezoek Australië, september 2006.
2. Bezoek Albert van Monaco, juni 2014.
3. Staatsbezoek Portugal, oktober 2017.
4. Staatsbezoek Ierland, juni 2019.

(c) PPE

De smaragden broche komt uit de koninklijke kluis, maar krijgt slechts zelden het daglicht te zien. In 1938 werd koningin Wilhelmina er voor het eerst mee gezien.

Erna volgde prinses Irene in de jaren zestig.

In 2007 kreeg Máxima de eer. Ze speldde het juweel in haar blonde lokken.

(c) Brunopress

En vandaag is dus uitstapje nummer 3.

(c) PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie jurk maar wat een ordinaire schoenen. Gelukkig waren ze niet te zien.

Waarom zijn deze schoenen ordinair?

Doet denken aan pornofilms, toch? 😁 ze zijn onesthetisch vanwege de dikke zolen naar mijn mening

Last edited 1 jaar geleden by carolinamaria

Haha, denk dat het bijna onmogelijk is om zonder plateauzolen te lopen op hakken van 13 cm, pfff… maar de platte schoenen van gisteren vond ik ook niet bepaald flatteus, iemand noemde dat hier een keer “mevrouw De Bok” schoenen😁.

Ik vindt de hardgroene kleur van de jurk van de jurk niet zo mooi, maar het model en de stof zijn prachtig.

Prachtig , wat een plaatje. Wat blijft ze toch mooi slank. Deze japon is echt schitterend. Ach en die vreselijke schoenen zie je gelukkig niet. Geven haar net iets meer lengte waardoor de belijning van de japon mooier valt

Prachtige jurk, afgrijselijke schoenen 😃 mooi geheel verder. Haar naar achteren bij WA ook leuk! Een mooi stel zo!

Helemaal eens dat dit kapsel Willem Alexander heel goed staat!
Die haarlok over zijn voorhoofd geeft hem naar mijn idee een wat ruiger uiterlijk.
Zeker voor officiële gelegenheden staat het haar naar achteren hem zeer verzorgd!

Wat een beauty is het toch… zowel onze koningin, als de japon als de juwelen.. ik vind het heel goed dat onze koningin de kostbare haute couture (gala)japonnen vaker dan één keer draagt… dat verdienen de japonnen ook

Wat mij betreft is dit één van de mooiste jurken die Maxima heeft. Goede keuze dus!

Mooie jurk van de president trouwens!

Een mooie japon, een echt kunstwerk, alhoewel ook ik soms twijfel aan de kleur (de ene keer lijkt het een harde groen, dan een warme groen, dan weer een blauwige groen…). Ik vond het kapsel in Portugal mooier, de linkerlok is nu een beetje te. Drie keer naar een staatsbanket is misschien wel wat veel van het goede, beter nog een keer dragen naar een ander soort gelegenheid wat mij betreft.

Bijzonder mooie jurk door de huidkleurige basis en dan de groene kanten jurk. Deze juwelen blijven prachtig staat haar ook goed.

Helaas ook niet mijn smaak deze jurk. De kleur vind ik echt zo ontzettend niet mooi. Doet me denken aan wc verfrisser kleur, en de smaragden vind ik er ook niet fraai bij kleuren. Had ergens gehoopt op een mooie knal roze jurk.. Die ene met die garens allemaal die zo vrolijk mee danst. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat deze jurk in de smaak valt bij het gastland want echt koninginnerig met die enorme sleep

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Wow, prachtig! Deze japon stond ook wel op m’n verlanglijstje nog n’s terug te zien, zo mooi!

Heel mooi, zeer geschikt voor staatsbezoek. (Niet mijn favoriet trouwens omdat ie toch wat traditioneel oogt).
Heeft ze haar Chanel zilverkleurige asje hierbij?

De schoenen zijn echt te lelijk, maar die zie je gelukkig toch niet onder de jurk. Prachtige japon, het maakt niet uit dat ze hem vaker heeft gedragen, het blijft genieten! Maar kan het zijn dat er iets vermaakt is aan de voorzijde? De jurk lijkt anders te zitten bij de buste.

Zou de jurk gekrompen zijn? Hij lijkt nu ook iets te kort en wat strak.

Prachtige japon die het waard is om herdragen te worden.
De schoenen vind ik te plomp staan in vergelijking met de kanten jurk.
Heel mooie, bijpassende juwelen.
Maar staat het diadeem nu wat scheef op haar hoofd of is dit optisch bedrog?
Leuk, de broche op het ceintuurtje.
Het kapsel vind ik aan de rechterkant van Maxima’s hoofd netter vallen dan aan de linkerkant.
Maar het totaalplaatje ziet er charmant uit hoor!

Leuk om de diamanten/smagarden broche weer te zien. Is inderdaad weinig gedragen, zonde. Niet al te groot, maar wel heel mooi.

Mooie jurk in prachtige kleur. Schitterende juwelen.
Een “liggende acht” staat ook voor ” oneindig. “

Het blijft een kunstwerk, tijdloos mooi! Zo ook de prachtige juwelen. Het kapsel vind ik een wel een dingetje, het oogt rommelig, het hoeft voor mij niet strak gekapt, maar nu krijg ik steeds de neiging om iets aan de voorkant te doen🥴.

Wat een prachtige jurk is dit, mooi met deze juwelen. Ook prachtige enveloppe erbij. Ben benieuwd welke schoenen er onder de japon verstopt zitten.

Hele gave schoenen😍

Dit vind ik één van haar mooiste avondjurken, dus ik ben heel blij dat de koningin deze jurk weer draagt. De prachtige kleur, het fantastische model, de stof, daarbij de schitterende smaragden juwelen en een mooi kapsel; echt een lust voor het oog.

Wat is dit toch een mooie jurk en wat fijn dat ze deze weer draagt! Ik dacht echt dat ze het smaragden Tiara al wel veel vaker gedragen zou hebben, groen is immers haar lievelingskleur. Ik mis de smaragden pendant aan de ketting. Dat geeft het net een beetje extra’s.

Ik vind het ook een prachtige jurk! En van een Nederlandse ontwerper, chapeau!

Heel gaaf, dat ze deze weer draagt. Inmiddels echt een staatsbezoeken jurk. Prachtig!

Deze mooie jurk, wauw! Benieuwd naar meer foto’s.

Dit blijft een prachtige avondjurk en wat draagt Máxima er een mooi kapsel bij! 3 Keer is scheepsrecht. Alle 3 keren toch een andere versie. Ik moet zeggen dat ik versie 2023 de mooiste vindt, qua kapsel, qua juwelen. Fantastisch.

Waanzinnige jurk! Had stiekem op iets nieuws gehoopt. Had misschien leuk geweest een keer te combineren met andere juwelen.

Deze iconische jurk van Taminau heb ik altijd erg mooi gevonden. Dus blij die terug te zien. Zo kunstig gemaakt. Fijn dat we zo snel steeds een update ontvangen van MKM!