Op Paleis Noordeinde hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanavond gedineerd met de leden van het Nationaal Comité Inhuldiging. Voor de gelegenheid koos de koningin haar witte japon van J. Mendel, die we al eerder zagen tijdens de vijftigste verjaardag van Filip. Omdat er toen vrijwel geen beeldmateriaal is gemaakt begrijp ik het goed dat Máxima deze japon herdraagt. De watervalhals staat haar goed en ook de oorbellen en het losse haar vind ik erg geslaagd. Minpuntje vind ik de keuze voor sandalen onder deze japon. Tenen zijn nou eenmaal niet de mooiste lichaamsdelen, dus wat mij betreft mogen die netjes ingepakt worden in dichte pumps ;-)

Máxima met de japon van J. Mendel tijdens de verjaardag van Filip:

Foto's met dank aan: 

RVD 
Printscreen 
J. Mendel

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 31 mrt 2014 - 10:42

Ik ben het eens met de anderen die schreven dat de tenen onder de jurk niet mooi waren. Sandalen onder een galajurk kunnen op zich prima, maar dan moeten het wel elegante exemplaren zijn.

Het totaalplaatje van de vorige keer dat ze deze jurk droeg (die ik overigens erg geslaagd vind!) was mooier. O.a. doordat ze toen haar haren vast droeg. Maar toch begrijp ik dat ze dat voor deze gelegenheid het niet gedaan heeft. Het was toch een bedank-diner met min of meer "gewone" Nederlanders, en dat is het misschien wel erg officieel om met een heel gekapt hoofd te komen...

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op basis van de kleine eerdere fotootjes niet in de gaten had dat het een waterhals was. Het leek er op alsof het een schuin gesneden, niet symmetrische hals was, wat ik op zich interessanter vond.

Het geheel nu, van jurk met waterhals en sandalen, doet een klein beetje als een Romeinse toga aan..... De vorige keer was geslaagder (onder voorbehoud dat we niet weten wat voor schoeisel ze toen aan had)!!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 31 mrt 2014 - 10:02

Josine wat staat er een geweldig goed artikel over jou en het BOEK in de Leeuwarder Courant ,en ook in de Vrouw van zaterdag .
Er wordt wel aandacht aan je nieuwe Boek geschonken.
Ik ben zo benieuwd!!!!

afbeelding van Willie

Willie

zondag 30 mrt 2014 - 22:06

Ik ben niet weg van het plaatje, hoewel ik de jurk op zich best mooi vind, vind ik het op de één of andere manier nu toch bij Maxima niet mooi. Misschien toch door het slordige haar en de schoenen maar alles is relatief. Zag net foto's van Caroline van Monaco met sportschoenen onder een galajurk!!!
Wat zag Mathilde er trouwens schitterend uit bij het bezoek van de president van China.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 31 mrt 2014 - 09:48

Willie waar kan ik die foto`s van Caroline vinden? Trouwens wat me opvalt is ,dat we vaak dezelfde mening hebben,en ook deze keer weer.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 31 mrt 2014 - 10:05

Bedankt Willie, ik ga even kijken.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 31 mrt 2014 - 10:56

pdbakker.zie ook Gettyimages> Rose ball Monaco> Prinses Caroline van Monaco

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 31 mrt 2014 - 13:12

Sofia hartelijk dank.

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 30 mrt 2014 - 22:29

Willie.Zag het ook op de foto's.Op de catwalk werd de japon ook gedragen met sportschoenen maar ik zag ook dat ze op elke foto met een wandelstok staat.

afbeelding van Willie

Willie

zondag 30 mrt 2014 - 23:07

klopt zag ik ook allebei. Geloof toch niet dat die sportschoenen met die wandelstok te maken hadden jij wel? Ik bedoel dat je dan niet op naaldhakken kan lopen kan ik me voorstellen maar daar zit toch nog wel iets tussen wat iets eleganter is toch?
De schoenen van Maxima vind ik niet mooi en ik vind die steeds overhangende tenen echt afschuwelijk maar hierbij vergeleken is het bijna toch mooi;-)

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 31 mrt 2014 - 08:37

Willie.Een ballerina had ik ook mooier gevonden.Maar omdat ze niet voor niets met die stok loopt en ze toch een boogbeeld voor Chanel is zal ze Karl Lagerfeld een pleziertje hebben gedaan.( The silhouettes of the collection alternate effortless elegance with sporty looks and pared-down lines)
Hij had ook het thema ( Constructivisme) voor dit Rozenbal ontworpen.

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 30 mrt 2014 - 12:35

Ineke.De kleur dat is heel persoonlijk maar voor alle zekerheid heb ik nog eens gegoogeld op Mette Marit en dan afbeeldingen.Maar buiten een paar foto's met pieken vind ik dat het geblondeerde haar er behoorlijk goed uit ziet .

afbeelding van Henny

Henny

zondag 30 mrt 2014 - 15:17

@Sofia, heb zelf ook even gegoogled, want je maakte me nieuwsgierig, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niets verkeerds aan het haar van Mette Marit kan ontdekken. Ziet er mooi uit. De kleur is weer een ander verhaal; kwestie van smaak.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 30 mrt 2014 - 09:18

Een heel mooi plaatje! Opgestoken haar is mooier bij zo'n jurk. Omdat het geen tiaramoment was, had het geen ingewikkelde knot hoeven te zijn. Peeptoes vind ik heel mooi, maar onder deze jurk zie ik liever een dichte schoen (slingback of zo) met een spits neusje en smalle hakjes; geen "zware" schoenen dus. Nu zie je eigenlijk alleen haar tenen. De jurk vind ik heel mooi en de stola in glanzende stof past mooi bij de matte stof van de jurk en de details. Verder ziet ze er mooi uit. Beatrix ziet er TOP uit. Wat prachtig dat blauw. WA ook helemaal goed.

afbeelding van fruitboom123

fruitboom123

zaterdag 29 mrt 2014 - 21:23

Ineke,
Ik bedoel helemaal niet dat Maxima zich als een slaafje zou moet gaan gedragen.Jammer dat je dit zo hebt begrepen en volgens mij zal Maxima zich (gelukkig) nooit als een slaafje gaan gedragen . Wat ik bedoelde was juist om weer te geven dat ze zo mooi , verzorgd en koninklijk is met opgestoken haar!!!
We vinden het toch stiekem allemaal leuk als iemand je een compliment geeft dat je er goed uitziet ??Dat was wat ik bedoelde, een groot compliment voor haar uitstraling met een prachtige knot!!
Zojuist op Blauw Bloed gezien hoe fantastisch ze er weer uitzag met de lage knot bij die prachtige hoed !
Om weer geen verdere discussie te krijgen over haar kapsel wil ik het hierbij graag laten

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 29 mrt 2014 - 21:16

De witte japon staat Maxima prima, maar de stola snap ik niet zo, wordt een beetje een rommelig geheel helaas. En met mooie dichte pumps, desnoods een mooie slingback, was het een topper geweest! Het haar vind ik wel leuk eigenlijk, lekker los en niet weer opgestoken zoals de laatste keer al was dat natuurlijk een echt een "Tiaramomentje"! ;-))
Ons Koningin-Moeder Beatrix ziet er prachtig uit! Wat een mooie kleur! En ze blijft ook echt trouw aan haar eigen stijl, helemaal geweldig!
WA ziet er echt als een Koning uit! Compliment (een beetje afgevallen lijkt het wel)!
;-))

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 30 mrt 2014 - 10:05

Christa.Blij dat je gewoon de nederlandse benaming Koningin-Moeder gebruikt.Ook Emma werd Hare Majesteit Koningin-moeder genoemd.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 30 mrt 2014 - 19:42

Dank je wel Sofia! Ik vind het jammer dat het niet officieel ook zo is bij ons, maar wij kunnen het wel gaan gebruiken, Bea zal er vast geen bezwaar tegen maken!! ;-))
In Belgie hebben ze nu nota bene drie Koninginnen: Fabiola, Paola en Mathilde! Dat vind ik dan weer niet echt handig! Maar hoe je dat zou moeten oplossen??
;-))

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

zondag 30 mrt 2014 - 01:04

De kritiek op haar haar vind ik vaak wel terecht. Als ze het opgestoken draagt of mooi gestyled zijn bijna alle reacties lovend.
Natuurlijk moet Maxima zich van onze reacties niets aantrekken.

afbeelding van fruitboom123

fruitboom123

zaterdag 29 mrt 2014 - 20:04

Als Maxima deze site echt volgt, kan ik toch niet begrijpen dat ze niet meer aandacht geeft aan haar kapsel.
De meningen die daarover gegeven worden vallen echt onder het kopje, opbouwende kritiek.,!!
Het opsteken van haar haar en dan vooral bij bijzondere gelegenheden is gewoon stijlvoller, verzorgder en staat haar veel en veel mooier!En dat is volgens mij ook de mening van de anderen op deze site, we willen gewoon dat ze er geweldig uitziet , toch?
Als je alleen al het verschil ziet hoe bovenstaande jurk anders overkomt als op de foto met het opgestoken haar.........!!
Of zou Willen Alexander haar graag met losse haren zien?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 29 mrt 2014 - 18:51

Wauw wat een geweldig mooie jurk!!! Super dat ze die herdraagt, dat mag ze vaker doen. Ze heeft vast mooiere schoenen, maar met dit geweldige weer snap ik helemaal dat ze voor sandalen kiest. En wat ziet onze Queen Mum Beatrix er stralend mooi uit in deze mooie blauwe jurk!

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 29 mrt 2014 - 18:41

Toen Máxima net als verloofde in NL haar intrede had gedaan, spraken veel de hoop uit dat ze ook Máxima zou blijven. Dus ook met haren los. Ik vind het ook niet altijd even mooi maar vind wel dat ze zichzelf moet blijven.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 29 mrt 2014 - 19:14

Ja, maar meer dan 10 jaar geleden zag haar haar er veel beter uit, voller en glanzender, dat kun je nu niet meer zeggen. En soms lijkt het ook alsof haar zelfs vettig is en lijkt het alsof ze er gewoon geen kam door gehaald heeft. Als je je haar blond verft zoals Maxima, lijkt de uitgroei soms vetter, ik heb daar zal ook ervaring mee ;-)

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 29 mrt 2014 - 17:30

Als Maxima dan idd deze site ook volgt, is het wel heeeeeeeel erg jammer dat ze bepaalde ( positieve/ opbouwende) kritiek zich niet aantrekt . Ze zou ee haar voordeel mee kunnen doen.
Ik moet zeggen dat de foto serie bij het AD heel mooi is, vooral die waar ze de groene jurk met peplum draagt. Wat een plaatje, zo zie ik Maxima graag.
Tja, en we weten allemaal dat een interview nooit in zijn geheel wordt weergegeven. De journalist pikt er uit wat hij/zij belangrijk vindt. En zo kan er een verkeerd beeld ontstaan. Daar kun je , helaas, niets tegen doen. Dus wat Josine echt heeft gezegd moet ze dan maar op deze site aan ons vertellen.Hahaha

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 29 mrt 2014 - 17:18

Ik vind de jurk mooi en stoor me eerlijk gezegd niet zo aan haar blote tenen. VInd de schoentjes wel bij de jruk passen. Maar ik stoor me wel aan haar haar. Al eerder opgemerkt: los haar is prima,ook bij zo'n gelegenheid. Maar Maxima heeft er helaas geen haar voor. Te dun, te piekerig. Zou er geen kapper geweest zijn die haar haar even kon opsteken?

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 29 mrt 2014 - 16:42

Vind dit keer d´r haar juist niet mooi zitten. En inderdaad... hou ook niet zo van tenen in ´t zicht. Mooie jurk maar bij verjaardag Filip ziet het er stuk mooier uit. Op zich niet erg want was ´maar´ etentje met comité Inhuldiging.
Wat ziet Prinses Beatrix er toch prachtig uit in deze kleding. Blijft mooi.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 29 mrt 2014 - 15:59

Ik vind de jurk mooi! Logisch dat ze er sandaaltjes onder draagt. Niet echt een jurk om zware dichte schoenen onder te dragen!

afbeelding van zara

zara

zaterdag 29 mrt 2014 - 15:39

Schattige jurk, met leuke en interessante details, maar misschien mooier voor in de zomer. Op zich vind ik de open schoentjes er wel goed bij passen, en de zilveren stola ook, hoewel dit inderdaad, zoals BeccaD ook zegt, het mooie effect van het model van de jurk wat teniet doet.

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 29 mrt 2014 - 15:24

Alle lof voor onze koning en zijn moeder. Ze zijn allebei goed gekleed. Het model van de jurk van Máxima is op zich niet lelijk, maar de kleur staat me niet aan. Als de jurk bijvoorbeeld groen was geweest, had het er heel anders uitgezien.

afbeelding van fruitboom123

fruitboom123

zaterdag 29 mrt 2014 - 14:03

Het is mij de laatste week al meerdere keren opgevallen dat Willem Alexander veel beter gekleed gaat.
Geen slobberkostuum en vaak met een pochet., mooie overhemden en dassen.
Ik ben apetrots op onze koning!!!!

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zondag 30 mrt 2014 - 20:53

Helemaal met je eens, bij officiële gelegenheden is het vaak helemaal in orde!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

zaterdag 29 mrt 2014 - 13:31

Mooie jurk, opgestoken haar was iets mooier geweest, maar stoort mij verder niet. Ik hou wel van los haar... Fraaie oorbellen. Mooi in de make up. De sandalen vind ik er totaal niet bij passen. Het krijgt nu iets Romeins, zo'n toga-party-sfeertje.

Beatrix ziet er prachtig mooi uit! Geweldige kleuren. Sheila de Vries?

Onze koning heeft een mooi slank gesneden smoking aan. Met helaas wel te lange mouwen. Ik heb geleerd dat de manchetten van de blouse eronder uit moeten piepen.

En ja: met zijn drieën zien ze er fraai en ontspannen uit.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

zaterdag 29 mrt 2014 - 13:06

Ik vond de jurk bij de eerdere gelegenheid veel meer tot zijn recht komen, ook maxima's haar en de lange oorbellen stonden toen prachtig, de stola laat nu de mooie valling op de heup helemaal niet zien en het loshangende haar is ook geen succes. Kan een prachtige jurk zijn maar wat mij betreft niet in deze combinatie.. En die Peeptoes, echt geen gezicht..
WA ziet er idd goed uit in zijn smoking, kleedt mooi af!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

zaterdag 29 mrt 2014 - 14:36

Je hebt precies verwoordt wat ik wilde zeggen over deze outfit.
En complimenten voor Prinses Beatrix, erg mooi dat blauw

afbeelding van fruitboom123

fruitboom123

zaterdag 29 mrt 2014 - 13:04

Ineke, wat jij zegt over het eenvoudige gekleed gaan van Maxima met 1 extra accent verbaasde mij ook in het interview.
Maar ik denk dat Josine ons nog wel uit zal leggen hoe ze dit precies heeft bedoeld.
Zelf vind ik Maxima vaak uitbundig gekleed met alles erop en eraan.Veel en groot,maar zeker niet altijd verkeerd .
Mathilde voldoet mijns inziens meer aan het beeld dat Josine schetste!!

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 29 mrt 2014 - 12:49

Leuk dat ze hem herdraagt en dat we er zo een beter beeld van krijgen. Prachtige jurk is dit, maar ik zou de stola weglaten en dichte pumps aantrekken. Tipp!!!:)

afbeelding van car

car

zaterdag 29 mrt 2014 - 11:48

Moooi... maaar vind alleen dat door die bloemetjes en die plooien bij haar buik.. je oog daarheen getrokken wordt! -> effect of ze zwanger is...verder leuk met stola.. en inderdaad dichte schoenen was mooier geweest! :) het onderwerp haar kunnen we niks aan veranderen ;)
Josine die 30 foto's zijn leuk!! En die groene peplum van nathan is super mooi voor maxima van de zijkant!!!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

zaterdag 29 mrt 2014 - 13:26

Erg leuk artikel, Josine! Ik ben blij dat je iets zegt over de Nederlandse ontwerpers. Ben het daar helemaal mee eens en het kan niet vaak genoeg gezegd worden!

Enne: de foto's zijn ook erg leuk om te bekijken. Wat een geweldig mooi plaatje, de japon van Benito Fernandez!!!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 29 mrt 2014 - 12:01

Leuk, Josine! Kijk met spanning uit naar je boek!
Een leuke selectie van 30 fotomomenten heb je gemaakt bij het AD en ik heb met smaak je stukje gelezen.
Ik denk niet dat al deze outfits te vinden zijn in jou boek, want sommige zijn nog wel heel recent..... ;-))

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 29 mrt 2014 - 11:01

Josine, ik kom net naar de site om te zeggen hoe leuk het artikel is in het AD :) Top hoor, je mag met recht trots zijn!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zaterdag 29 mrt 2014 - 10:32

Prachtig die witte jurk met die stola. Idd minder dat de tenen er nu net onder uit piepen...

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zondag 30 mrt 2014 - 20:58

Ben het met je eens, die lange jubeltenen hoeven we niet te zien. Haar voeten zijn vaak te groot voor haar schoenen. Ze heeft volgens mij 'maatje' 42....

afbeelding van Jadau

Jadau

zaterdag 29 mrt 2014 - 10:25

Maxima haar jurk en stola vind ik heel mooi. De open schoenen wat minder.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 29 mrt 2014 - 10:02

Ik vind ze alle drie mooi gekleed! De jurk van Maxima vind ik juist mooi! Kleur staat haar prima!

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 29 mrt 2014 - 09:40

Leuke japon.Is dan ook alles mee gezegd.

afbeelding van Nova

Nova

zaterdag 29 mrt 2014 - 09:40

Alle drie prachtig gekleed. Maxima zien we niet vaak in deze kleur, staat haar wel en is weer eens wat anders. Mooie en precies genoeg juwelen erbij. Wat me het meest opvalt is hun ontspannen en happy uitstraling. Ze doen het goed!

afbeelding van Marije

Marije

zaterdag 29 mrt 2014 - 09:06

Ik snap niet helemaal waarom ze een stola hierbij draagt?! Inderdaad jammer van de sandalen, maar verder prima jurk!
De Koning en prinses Beatrix zien er super uit!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 29 mrt 2014 - 08:54

Prinses Beatrix ziet er geweldig uit. De jurk van Maxima vind ik mooi. Jammer van het haar en de te kleine, open schoenen.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 29 mrt 2014 - 08:53

Prachtig zo als prinses Beatrix er uit ziet. Echt heel erg mooi! Ook de koning ziet er top uit.
De jurk van Maxima is op zich wel aardig, maar deze had wel ietsje langer gemogen, zodat je die tenen niet ziet. Dat is storend. De stola kan prima.
En ja, dat haar hè, de pieken zie je gewoon zitten, echt heel erg slordig. Het is blijkbaar teveel werk om bij diners je haar goed te verzorgen. Echt jammer.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?