Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 02 okt 0 reacties

Digitaal werkbezoek Alphen aan de Rijn

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 30 september een digitaal werkbezoek gebracht aan de gemeente Alphen aan den Rijn in het kader van de aanpak van problematische schulden door Stichting SchuldenlabNL en de rol van De VoorzieningenWijzer daarin. Ook staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nam deel aan de videogesprekken.

Koningin Máxima en de staatssecretaris voerden drie digitale groepsgesprekken om inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop mensen met problematische schulden worden geholpen. Het eerste gesprek ging over De VoorzieningenWijzer. Dit is een praktisch instrument dat gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties inzicht geeft in regelingen, fondsen en vergoedingen voor minima en bijdraagt aan het voorkomen van schulden en armoede.

De schuldenaanpak van de gemeente Alphen aan den Rijn bestaat uit een aantal methoden die zijn aangedragen door SchuldenlabNL. Dit landelijke samenwerkingsverband van publieke en private partners heeft tot doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken door opschaling van succesvolle schuldhulpmethoden. De VoorzieningenWijzer is er daar één van. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat nu in navolging van de gemeenten Almelo, Den Haag en ’s-Hertogenbosch zelf een lokaal Schuldenlab oprichten. Tijdens het tweede videogesprek spraken Koningin Máxima en de staatssecretaris dan ook met betrokkenen over de opzet van het lokale Schuldenlab en de ondersteuning hierbij door SchuldenlabNL.

n het derde videogesprek vertelde een aantal mensen met aanzienlijke schulden vervolgens over de oorzaak, de impact op hun leven, hoe zij samen met de gemeente en andere betrokkenen proberen om uit deze schuldsituaties te komen en de rol van De VoorzieningenWijzer daarin. De gesprekken vonden online plaats in verband met de aangescherpte richtlijnen i.v.m. het coronavirus.

Mode
Outfit: Japon met plissé-rok en een print uit de Valentino-collectie van 1969. De jurk is in Italië gemaakt en rond de halslijn versierd met kralen en pailletten. 
Label: Valentino
Eerder gedragen: Ja (september 2019, presentatie jaarverslag UNSGSA tijdens 74e AVVN
Materiaal: zijde (twill)

Foto ©RVD

 

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments