Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 13 aug 10 reacties

Deze ring van Máxima ken je vast nog niet

In de serie Ringbling kijken we naar Máxima’s kleurrijke ringencollectie. Met deze keer: Máxima’s onbekendste ring.

Haar verlovingsring (met oranje diamant) kunnen we dromen, haar geboorteringen en parelringen ook. Maar in Máxima’s juwelenkistje liggen ook wel wat ringen die minder bekend zijn. Zo ook het juweel dat vandaag centraal staat.

Vanaf een afstandje is het lastig om met zekerheid iets te zeggen over de gebruikte materialen. Een juwelenkenner uit mijn netwerk gaf aan dat het zou kunnen gaan om composieten van Lapis Lazuli, turkoois en koraal. Op onderstaande foto lijk ik ook nog wat groens te zien, maar dat kan ook de weerspiegeling zijn.

Foto: PPE

Waar de ring vandaan komt en hoe Máxima hem in haar bezit heeft gekregen, is helaas onbekend. Ik heb al zitten speuren op internet, maar tot nu toe zonder resultaat. Heb jij misschien de gouden tip?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
10 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het zou me niks verbazen als dit een ring is die van haar moeder is geweest. Typisch zuid Amerikaans met de gekleurde inleggen en zilver er omheen. En ook wel ietsje gedateerd. Zou leuk zijn, een ring met emotionele waarde.

Mooi je laatste zin, laten we dat hopen.

Hmmm, ik ben vooralsnog niet enthousiast, wie weet als er duidelijkere foto’s zijn.

Zou het een kadootje zijn welke ze met goed fatsoen i.i.g. één keer zou moeten dragen? 😉

Ik krijg ineens associaties van een opgepimpte kurk van een champagne 🍾

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Weer zo’n knoeperd van een ring. Omdat Maxima geen kleine handen heeft staat het haar goed. De ring is ook mooi te combineren, door de verschillende kleuren.

Mooie combinatie van turkoois, lapis lazuli en jaspis ??? Erg kunstig . Mss uit australie ??

Wat een bijzondere ring. Het doet me denken aan de Argentijnse sieraden die ze wel eens gedragen heeft.

Oe lala, een knoeperd van een ring, deze keer geen glimmer maar een artistiek exemplaar. Wat een bijzondere ring, leuk ter afwisseling. Wie weet misschien heeft Máxima deze mooie ring gekocht tijdens een avondje shoppen op een van de Griekse eilanden 🙂 of heeft ze hem cadeau gekregen van een bevriende kunstenaar?

Josine, grappig, jij hebt het netjes over een juwelen kistje!!!
Ik denk dat het intussen een hele grote KIST is.

Doet me een beetje denken aan van die ringen die je op de hippie markten ziet in verschillende plaatsen aan de middellandse en adriatische zee kust. Maar dat zal vast niet.
Is het iets misschien uit Tibet?

Jammer dat het met zilver is, met goud had ik het persoonlijk mooier gevonden juist omdat het dan niet zo streekgebonden is denk ik. De kleur combinatie heel mooi maar die soort golf van die lapis in het turquoise doet me echt denken aan een souvenir

Last edited 1 jaar geleden by Doro