Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 17 mei 37 reacties

Deze ‘nieuwe’ ring droeg Máxima gisteren voor het eerst

Tijdens de uitreiking van de Koning Willem l Prijzen droeg Máxima niet zomaar wat glimmers….

Mijn oog viel allereerst op de grote, imposante strikbroche op haar schouder. Het gaat om een juweel met roze diamanten, dat door de jaren heen van alles heeft meegemaakt. Via koningin Sophie, de eerste echtgenote van koning Willem lll, kwam de strikbroche in de negentiende eeuw in de Oranjecollectie gekomen. De diamanten en parels van dit juweel zijn echter afkomstig uit het bezit van haar moeder, Catharina Pavlovna, geboren Grootvorstin van Rusland, koningin van Württemberg. Zeker is dat in de broche stenen uit het bezit van de Russische tsaar zijn verwerkt, waaronder zes uiterst kostbare roze diamanten, gedolven in Brazilië. (Bron: Edwin Fellner van Dutch Royal Jewels)

PPE/Van Emst. Close up met dank aan Anneke Janssen

Zoals je op de close-up hieronder ziet, kan de broche ook in een langere uitvoering gedragen worden.

PPE

Naast de imposante broche droeg Máxima ook een ‘nieuwe’ ring.

(c) Anneke Janssen

Ik heb het woord nieuwe bewust tussen aanhalingstekens gezet, want hoewel het de eerste keer is dat we Máxima ermee zien, gaat het juweel al wel wat langer mee. De grote diamant komt namelijk uit de brede armband die prinses Juliana in december 1936 kreeg voor haar bruiloft. De gulle gever? Een grote delegatie van Indische vorstenhuizen. Nadat het juweel enkele decennia dienst deed in de oorspronkelijke vorm, werd hij erna getransformeerd tot twee smallere armbanden. De grote diamant die hieronder is omcirkeld, dook in 2016 bij prinses Beatrix op in een ring.

En nu, bijna zeven jaar later, draagt ook Máxima de ring met een Indonesische geschiedenis. Ik vind het een lust voor het oog. Jij?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zou graag de twee garoedas eens van dichtbij willen zien.

De broche vind ik prachtig, niet dat ik zelf zoiets zou willen dragen, maar het past bij een vorstenhuis en de roze diamanten zijn heel bijzonder.
Mijn gedachten over de ring: de oorspronkelijke armband is m.i. gedateerd en zou niet meer gedragen worden. Ik vind het een mooi gebaar om onderdelen ervan te hergebruiken in een andere vorm. Ik vind deze ring alleen veel beter passen bij toenmalig koningin Beatrix dan nu bij Maxima.

Eens met uw laatste alinea : Beatrix heeft “vollere” handen en hierdoor mooie conische vingers waardoor de knokkels minder opvallen… een ring “siert” haar handen …

Last edited 25 dagen geleden by maribrune

Zo jammer dat ze die Indische armband, een geschenk van de Nederlanders die in Indië woonden (en niet van Indische vorsten) hebben onttakeld. Waarom? Omdat het uit de vroegere koloniën kwam? Het geld werd daar alleen maar bijeen gebracht. De armband zelf is ontworpen in samenspraak met k. Juliana en in Amsterdam gemaakt.

Last edited 25 dagen geleden by chanel47

Lang geleden werd de broche op een veiling aangeboden, maar werd gelukkig ontdekt en teruggetrokken. De aanbieder was prins Bernhard….

Nee…🙈

😲 Werkelijk?

Wat hebben ze toch geweldige juwelen en wat zijn edelsmeden toch kunstzinnig. Heel gaaf.

🤩 Ik houd echt van dergelijke prachtige iets forsere ringsieraden, werkelijk 🔝.
Dragend om een middelvinger 🖕🏼 🟰prima wat mij betreft, vind het zelfs /ook/ mooi staan.

Prachtig 🙌🏼 verhaal ook mbt de herkomst van de steen 💎 , ik meende de herkomst te herkennen bij het zien van de foto met de brede armband.

De 🎀 broche met roze diamanten, wow tevens prachtig 😍 en heerlijk de geschiedkundige verhalen.

Zeer zeker lid van #teamlustvoorhetoog 👌🏼

De broche vind ik echt een topper!!
De ring is wel aardig, maar voor mij ook niet meer dan dat.
Het model doet mij wat aan een zegelring denken, maar dan met een steen erin.
Maxima heeft véél mooiere exemplaren in de kluis.

Prachtige broche (korte uitvoering vind ik het mooist) en hele, hele mooie ring. Ik draag liever geen ring om m’n middelvinger, vind ik minder prettig, maar kan ook gewenning zijn.

Wat zijn ze prachtig, de ring en broche.
Er is voor mij maar 1️⃣ vinger , waar wat mij betreft , een ring aan hoort.
Dat is de ringvinger.
Waarom? Geen idee, is altijd al zo geweest.
Dus zeker zo’n juweel niet aan de middelvinger.
En helemaal geen ring aan de pink, en dat geldt voor ♀️en♂️.
Bij wijlen Koningin Juliana gruwde ik er zelfs van 😌

Last edited 25 dagen geleden by Celeste

De ringvinger heeft zijn naam te danken aan de egyptenaren die dachten dat er precies aan deze vinger een ader lag die rechtstreeks naar het hart liep. En daarom droegen zij een ( trouw) ring aan de ringvinger……
En … idd ons aderennetwerk loopt ook door de handen en de vingers…. het is geen volledig verzinsel ..

Tja, maar gelukkig ook door alle andere vingers en niet alleen de ringvinger!

Helemaal mee eens

Een 💍 aan een pink waardeer ik zeker bij een 🚺 – @maribrune zou kunnen zeggen ‘smaak ik goed’ , vind ik een heerlijke formulering ☺️ – maar aan de kleinste vinger van een 🚹 denk ik altijd van brrr 😬

Hahaha, leuke reactie 🤓

Schitterende ring🤩🤩

De broche vind ik mooi. Heel mooie kleur.
Maar liever zonder de ” sliertjes ”
De ring iets minder. Wel mooi verhaal erachter.

Als volleerd ekster kan ik deze blingbling heel erg waarderen🤩
Dat een ring om een bepaalde vinger “moet” worden gedragen vind ik vreemd. Vroeger (16-17e eeuw) was het normaal om ringen aan wat voor vinger dan ook te dragen, dus waarom zou dat dan nu niet kunnen? Zie “Het Joodse Bruidje” https://www.google.com/search?q=joodse+bruidje&rlz=1CDGOYI_enNL749NL749&oq=joodse+bruidje&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDYwNjFqMGo3qAIAsAIB4gMEGAEgXw&hl=nl&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#vhid=COawA7r0axdoBM&vssid=l
Als tiener droeg ik aan elke vinger een zilveren ring of ringen, dat was toen helemaal “in”. Maar misschien dat sommigen van ons meer belang hechten aan een ring om een bepaalde vinger i.v.m. verloving of huwelijk.
De broche is ook prachtig, persoonlijk vind ik de “korte” uitvoering het mooiste.
Overigens een bijzonder mooie foto van Maxima gemaakt door PPE/Van Emst👍

Last edited 25 dagen geleden by Roos

Jaa je ziet dat nu ook weer veel in het straatbeeld, super leuk. Hoe meer ringen hoe beter.

Prachtige broche op deze jurk. Mooie ring, maar idd beter om de ringvinger.

Wellicht, omdat de ring geen persoonlijk bezit van Maxima is, kan de ring niet passend gemaakt worden. De ring is kennelijk een wisselobject. Dus misschien past deze ring beter om haar middelvinger. De ringvinger is meestal iets dunner. En het zou niet mooi zijn als de diamant niet fier aan de bovenkant prijkt, maar afzakt naar de zijkant.

Ik begrijp dat een historische ring niet zomaar vermaakt kan worden, maar ze kunnen toch wel een viltje oid aan de binnenkant plaatsen, zodat Maxima de ring aan de ringvinger kan dragen? Er zijn genoeg oplossingen voor een avondje bling bling met een leenring.

Klopt! Daar is een foto van, ik dacht ten tijde dat ze op Staatsbezoek waren in Parijs. Ze had in ieder geval een hoed op, ze zwaait, schuin naar achteren, dan zie je haar open zwaaiende hand en toen zag ik die prachtige kunziet ring met pleister!! Ik herinner mij namelijk mijn grote verbazing hierover.

🩹 Ach nee werkelijk? Dan niet mee dragen ajb of laten vermaken ⚒️

Nee! Echt? Een pleister en dan de ring erom… dat zet er toch niet uit? Of is het helemaal op maat geknipt? Heb je daar een foto van?
En overigens ik benieuwd, want de ring s dus wel op maat gemaakt voor Beatrix (deze of die Kunziet) maar waarom wel op haar? Was de eng dan groter/kleiner bij Juliana? En waarom
Zou Máxima m n net meer kunnen laten aanpassen? Nu ja allemaal lezersvragen wellicht

Idd..die komen ook bij mij op..

Goede verklaring martha👍
En stel je voor dat ze hem daarom zou verliezen🫣

Jij mag de ring Josine, dan neem ik de broche.
Ik vind de ring mooi , echt een bijzonder stuk,maar niet om deze vinger, zo.n ring moet je echt om je ringvinger dragen, Maar die broche. . !!!!! dat vind ik nu super chicue . Daar kan ik nu echt bij weg zwijmelen…..

Ik vind het niet zo mooi dat Maxima zo’n historisch juweel om haar middelvinger draagt. Zo wordt het meer een mode item en komt het juweel mijns inziens niet tot zijn recht.

Sieraden cq accessoires mogen modegevoelig zijn. Ik draag zelf een ring van mijn moeder en ook nadat hij passend gemaakt is hij alleen maar mooi aan mijn middelvinger! Maar ik zou deze ook wel een dagje willen lenen😁

Helemaal eens, prima verwoord 👍

😂😂😂👍

Haha, voor jou geen ‘jouw vrouw, mijn vrouw’. Wel ‘jouw ring, mijn ring’. Ik vind dit trouwens geen mooie ring, ik houd meer van ronde vormen.