Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 23 dec 12 reacties

Deze nieuwe hoeden droeg Máxima in 2023

De tijd van terugblikken is aangebroken. Met vandaag: de negen hoeden die Máxima in 2023 debuteerde.

Laten we beginnen met de ontwerpen van eigen bodem. De Nederlandse modiste Berry Rutjes leverde aan Máxima de handgeschilderde bloem van Prinsjesdag 2023.

De tweede hoed van Rutjes dook op tijdens een adelijk huwelijk in Spanje. Het gaat om een schuine schotelhoed met aan de binnenzijde opnieuw zijden bloemen. Wat het handelsmerk van de modiste is, laat zich dus wel raden.

© PPE/LaGencia

Jolanda, Máxima’s kamenier, bekleedde voor het staatsbezoek een donut met de stof van de jurk.

PPE/Nieboer

De achterzijde:

PPE/Nieboer

Voor de herdenking van het slavernijverleden van ons land vervaardigde Jolanda een donkerblauwe hoed met diepere betekenis. De applicatie op de hoed is namelijk een subtiele verwijzing naar de Angisa, de Surinaams-Creoolse hoofddoek die vroeger op de plantages door de vrouwelijke slaven werden gedragen. De basis is een vierkante gesteven doek, die zig zag wordt opgevouwen.

De fluwelen hoed die dit najaar in beeld kwam, komt uit het atelier van Fabienne Delvigne.

PPE/Nieboer

De zonnehoed die tijdens de Caribenreis in beeld kwam, werd gekocht bij 360Five Everyday.

PPE

En last but not least doken er ook nog drie hoeden van de Ierse modist Philip Treacy op.

PPE

Al met al was het dus een mooi, afwisselend en ook zuinig hoedenjaar. Met vijf staatsbezoeken, meerdere streekbezoeken en herdenkingen, vind ik negen nieuwe hoeden beslist niet veel. Welke ik het mooiste vind? De laatste, gedragen bij de kroning van koning Charles. De architectonische, sculpturale vorm, die zo goed tot zijn recht komt door het frêle bovenlijfje eronder: ik geef het totaalplaatje een dikke tien. Welke hoed vind jij het mooiste?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de zwarte hoed en de witte hoed ( kroning Charles ) de mooiste hoeden. Daar ga ik geen keuze tussen omdat ik ze allebei op een andere manier erg mooi vind en goed vind staan.

💙 Indien Jolanda de indrukwekkende blauwe hoed voor de nationale samenkomst van ‘herdenking & excuses’ van A tot Z ontworpen en gemaakt heeft, dan zeker een 1️⃣0️⃣ met een griffel!

💙 Indien een blauwe basishoed door Jolanda’s inspiratie èn vakvrouwschap omgetoverd is tot het prachtige resultaat dat onze koningin zo waardig droeg, dan geef ik een dikke 9️⃣,5️⃣.
De symboliek en inhoud zijn werkelijk waar zeer treffend gevisualiseerd 👌🏼

Alle respect voor Jolanda, een memorabel indrukwekkende hoed 👏🏼

🤍 Een voor mij gedeelde eerste plaats 👉🏼 de ‘architectonische, sculpturale vorm’
(djw Josine 👍🏼) van Philip Treacy – kroning van king Charles – is werkelijk waar WoW 👌🏼 en zorgt er voor mij persoonlijk voor dat de witte koninginnen outfit op deze dag ‘one of the best ever’ 🙌🏼 is wat betreft dagkleding (tot nu toe 😉) 🤍

De blauwe hoed van de Ierse modist Philip Treacy, vind ik een pláátje! Op en top vorstelijk.

De donkerblauwe herdenkingshoed, evenals de witte Philip Treacy hoed met grote rand (linkerplaatje) en de paarse donut springen er voor mij positief uit!
De zonnehoed staat Maxima leuk en de Prinsjesdagbloem vind ik ook mooi, maar dat komt mede door het zeer geslaagde kapsel.
Twee hoeden vind ik echte missers, en dat zijn de lichtgrijze schuine schotelhoed met bloemen (Spanje) en (sorry voor de liefhebbers hiervan🙈) de witte schotelantenne, gedragen bij de kroning van Charles.
Wat kunnen smaken verschillen hè….

De hoed vd herdenking. Heel mooi.

De hoed van de herdenking en de bloem van prinsjesdag van Berry Rutjes ❤️

De hoed van de herdenking en de Treacy van de kroning steken er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit.

De blauwe hoed bij herdenking slavernij verleden vind ik prachtig. Mooi ontwerp met verwijzing, en heel elegant.
De zonnehoed op de Cariben, die staat haar zooo leuk .

Ik ga voor de paarse donut, mooi gecombineerd met de prachtige, koninklijke paarse jurk.

Ik vind er maar een niet mooi. De roodfluwelen badmuts. De andere hoeden/ haarstukken vind ik voor de gelegenheid waarbij ze gedragen worden erg mooi. Het bijzonderst is de slavernijhoed. Wat een mooie manier om respect te tonen. Daarbij is de hoed ook gewoon erg mooi.

De Berry Rutjes van 3e prinsjesdag, de Philip Treacy van kroning Charles en de blauwe hoed bij de excuses van het slavernijverleden.Deze 3 vind ik de mooiste