Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 24 dec 25 reacties

Deze hoeden droeg Máxima in 2022

Haar schoonmoeder heeft een zwak voor hoeden en dus moet Máxima er ook aan geloven. Dit jaar droeg ze 25 hoofddeksels, waarvan 12 nieuwe.

Laten we beginnen met de exemplaren die we al kenden. Haters van dophoedjes en releves kunnen nu beter even doorscrollen, want Máxima recyclede vooral hoeden uit deze categorieën.

Op nummer 1: een zwarte relevé van Fabienne Delvigne.

(c) PPE

Máxima’s favoriete winterhoed, een grijze relevé van Fabienne Delvigne, kwam uiteraard ook in beeld. (Nummer 2)

Hoewel de relevé er misschien heel simpel uitziet, is het voor modisten geen beginnersklusje. Bij de strakke, brede rand zie je namelijk ieder hobbeltje. Dat is niet zo fijn, tenzij het bewust is. Deze paarse relevé van Fabienne Delvigne is bijvoorbeeld voorzien van een bewust knikje. (Nummer 3)

Een bruine relevé kwam ook in beeld. Helaas is niet bekend wie de maker is.

Door naar de dophoedjes, want die waren ook in trek. Bij een bezoek aan Nuffic droeg ze een groen exemplaar van gelakt bandstro. Vermoedelijk hebben we het hier over een ontwerp van Máxima’s kamenier Jolanda.

Op nummer 6 staat een donkerblauwe pillbox, die in 2013 werd gecombineerd met Máxima’s bekende strikjurk van Taminiau.

Foto PPE

Dophoedjes zijn strak qua vorm, maar je kunt er natuurlijk ook altijd een dot kant op plakken.
(Nummer 7)

Dankzij de Prinses van Wales zijn haarbanden momenteel helemaal bon ton. Voor het staatsbezoek aan Griekenland haalde Máxima haar Griekse bloemenkrans van Delvigne tevoorschijn.
(Nummer 8)

Foto: Nieboer/PPE

Op nummer 9 staat een zijden bloemdecoratie, maker onbekend.

10: een stoere fedora (van Delvigne) is ook (bijna) altijd een goed idee.

PPE

11: Voor de opening van het Artis-museum haalde Máxima haar turban van Koningsdag 2014 tevoorschijn. Maker: Fabienne Delvigne.

Handig bij regen: een grijze hoed met neerwaartse rand. Maker: Fabienne Delvigne.

Sinds een jaar of drie kan de koningin ook goed slagen bij Philip Treacy. Dit zwarte dopje met kanten applicatie werd aangeschaft voor een herdenking in Polen, maar kon ook goed dienst doen tijdens de herdenkingsdienst voor prins Philip.

Goed, dan gaan we nu door naar de nieuwe exemplaren. Blijkbaar heeft de koningin een nieuw, geheim adres omarmd, want er zijn dit jaar hoeden waarvan de maker niet bekend is. Zo ook dit kekke hoedje met verentoefje. Iemand enig idee? (Nummer 14)

(c) PPE

Door de druppelvormige hoed oogt dit witte hoofddeksel als een ontwerp van Philip Treacy, maar de Britse modist liet weten dat hij de hoed niet heeft gemaakt. (Nummer 15)

Het is in ieder geval wel duidelijk dat de koningin tegenwoordig een zwak heeft voor kleine, ronde hoedjes met voile, veren of een andere vorm van garnering. In Zweden dook dit snoepje op. (Nummer 16)

Klein, op het voorhoofd, maker onbekend. Nog even en ik word een langspeelplaat die blijft hangen.

Hoogste tijd om Máxima’s grootste aanwinst te tonen: een breedgerande vilthoed met strik van Philip Treacy.

Twee voor de prijs van een? De nummers 19 en 20 komen overeen qua ontwerp, maar verschillen qua kleur. Maker: Fabienne Delvigne.

Deze stoere fedora werd gekocht bij het Parijse Maison Michel.

Met dank aan de Prinses van Wales zijn haarbanden momenteel helemaal bon ton. Bij Namjosh kocht Máxima deze roze met Indiaas borduurwerk. (Nummer 22)

23: Deze zoete bloemenkrans komt uit het atelier van Berry Rutjes.

Sinds een paar jaar laat Máxima ook regelmatig hoeden vermaken. Deze turban-achtige hoed heeft een extra laagje voile gekregen.

Jolanda, Máxima’s kamenier, nam ook de hoed onder handen die in beeld kwam tijdens het staatsbezoek aan Indonesië, 2021. (links). Na het verschuiven van de ronde capjes en het toevoegen van zijden bloemen kon Máxima in 2022 (rechts) weer als nieuw voor de dag komen.

Stel dat je één dag in Máxima’s schoenen mocht komen te staan. Het weer en de gelegenheid mocht je zelf bepalen. Welke hoed zou je dan willen dragen? Ik ga voor 15 of 24 omdat het me een superchic gevoel lijkt om de wereld te kunnen bekijken door een toefje voile.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een fijn hoeden overzicht weer!
Leuk die kleine hoedjes, waarvan ik het roze exemplaar uit Zweden echt super mooi vind. De grote zwarte Philip Tracy hoed vind ik echt de beste aanwinst dit jaar. van mij mag ze bloemen haarbanden achterwege laten, maar de laatste bruine vind ik echt een aanwinst. Alhoewel ik het nog steeds jammer vindt dat die originele jaren 20 hoed daarvoor moest sneuvelen,..

Het lijkt mij super leuk om te grasduinen tussen de vele hoeden van Maxima. Fijn dat ze regelmatig afwisselt met diverse soorten en maten. Ik vind zowel grote hoeden als klein(ere) dopjes haar leuk staan, maar bij de dopjes is het wat voller opgemaakte kapsel aan de voorzijde wel toonaangevend naar mijn idee.
Om zelf een keer te dragen kies ik voor de grijze relevé (nr. 2) en voor de donkerrode fedora (nr. 21).
Natuurlijk wil ik ook nog een dopje passen. Moeilijk kiezen tussen de turban van koningsdag (nr. 11), het snoepje van Zweden (nr. 16) en de donkerblauwe pillbox (nr. 6).
Zo, dat was even genieten 😉

Voor mijzelf zou ik kiezen voor de fedora, nummer 21.

Wat een prachtige blog. Zelf ben ik helemaal weg van de relevè en ook de pillbox vind ik mooi. De zwarte Philip Tracey, magnifiek…… De fedora’s staan weer heel stoer. De dopjes vind ikzelf minder en ook de bloemendiadeems….mwah. De zijden bloemdecoratie nr 9 vind ik wel weer mooi staan. Leuk dat ze haar hoeden soms laat vermaken zeker nr 25 is de vermaakte variatie zoveel mooier geworden.

Als hoedenliefhebber zou ik best een keer de volgende hoeden willen lenen:
– de bruine relevé;
– de beide stoere fedora’s;
– de grijze hoed met neerwaartse rand;
– de rose twee voor de prijs van één.
In ruil daarvoor mag onze koningin er wel een paar van mij lenen ;-).

Het totaalplaatje met het kekke hoedje met verentoefje vind ik ook leuk maar denk niet dat dat mij staat.

De roestbruine outfit by far de mooiste !
De hoed die ze bij de groene jurk draagt ook mooi
Eens dat die kleine hoedjes haar minder staan. Behalve de pillboxes.
En de meisjeskransen hoop ik voorgoed in de zak voor toekomst kleinkinderen.
Dat Amelia Earhart bananenschil hoedje in Indonesië is echt bizar. Wie haar haar dat geadviseerd heeft ? Inclusief kapsel!

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Nr 15 en 16 zou ik denk ik zelf kiezen.
Voor onze queen allemaal leuk, behalve dat rode sjaaltje. De andere haarbanden, tja daar houdt ze gewoon van want ze duiken toch af en toe op.

Nr. 14 vind ik heel geinig en kleurt goed bij haar ogen. De grijze Delvigne en de zwarte Treacy vind ik erg mooi staan. Zelf zou ik voor een fedora gaan, beetje casual.

Grote hoeden vind ik meestal mooier. Bruine met veer vind ik dan wel weer erg leuk. De grote zwarte van Philip Tracy ook waanzinnig. Voor mijzelf graag de fedora’s😉

Wat leuk dat de koningin veel meer varieert in haar hoedenkeuze dan in haar begin jaren als royal. Het is niet meer alleen Fabienne Delvingne tegenwoordig. Dat vind ik erg leuk om te zien. En in het kader van duurzaamheid laat zij nu veel meer hoeden vermaken. Ik kan niet kiezen. Zo veel moois:)
Ik wens iedereen een Zalig Kerstfeest en een gelukkig, gezond en succesvol 2023 toe.

Ik zie Maxima t liefst met de fedora of een andere grote hoed. De zwarte hoed van Treacy is ook een fantastisch exemplaar. Sommige dopjes staan haar goed andere weer niet. Bloemenkransen, bloemcorsages, ik ben er niet zo van. Onze koningin wel en dat is ok. Je kunt natuurlijk niet altijd met een grote hoed het paleis uitlopen 😉
Dames en heren ik wens jullie fijne warme gezellige kerstdagen en dan ga ik nu overschakelen naar de kersttoespraak van onze koning. Zalig kerstfeest.

Wow, welke hoed zou ik willen dragen? Ik denk een mooie grote hoed, een fedora of een capeline of een releve, mmmm ik vind de hoed van Treacy ook heel mooi. Lastig kiezen dus.

Nummer 10 en 12 hebben de meeste schwung mijns inziens, staan hasr heel mooi, nr. 14 en 17 vind ik ridicuul.

Vind de zwarte vilthoed met brede rand van p tracey buitengewoon kunstig.
Hoeden met brede randen zijn mi echt een statement. Daar kan niet naast gekeken worden . Maxima kan mi deze hoeden hebben al hebben we er in de loop der jaren erg veel van gezien.
De dopjes die maxima op het achterhoofd draagt vind ik ook mooi,
De dopjes op het voorhoofd gedragen -van welke ontwerper dan ook – kunnen mij niet bekoren. Zo ook de bloemencomposities en aanverwanten.

Aan allen een fijne kerstdag.!!

Nummer 6 en 16. Vind het ook belangrijk dat haar gezicht bij officiële/ representatieve gelegenheden goed te zien is en niet half afgedekt wordt door een hoed.

Mijn favoriete hoeden zijn met stip bovenaan: de fedora’s (nummers 10 en 21). Stoer, pittig, vrouwelijk en elegant in een. Top!

Nur 4 wordt kennelijk toch aan Mevr Delvigne toegeschreven https://www.instagram.com/p/Ccn1scZLfWe/

10!!
Weg met de dopjes, zeker die van Engelse makelij.

Heel veel prachtige hoeden. Die bloemenranden mogen wat mij betreft achterwege blijven. Dat is meer voor haar dochters.

Ik blijf erbij: de grotere hoeden staan Maxima zoveel beter en eleganter dan die kleine hoedjes, passen beter bij haar lengte en postuur en mogen die bloemenkransen in 2023 achterwege blijven?!

Oeh, wat is die hoed linksonder eigenlijk lelijk… Rechts is zoveel beter!
De bloemenkrans (8) vind ik prachtig, ik denk dat ik die zou kiezen.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Misschien kun je zeggen: ik vind linksonder niet zo geslaagd of minder mooi staan dan de rechter variant.
Praat vanuit jezelf. Wellicht vind een ander die hoed heel mooi.

Dat zou kunnen. Maar…..een ánder hoeft je reactie toch niet in te vullen?!

Ben het zo met je eens😜😜 (voor wat betreft de hoed linksonder dan).

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Ik kan niet kiezen… er is echt teveel moois… de grote Audrey hepburn hoeden zijn koninklijk.. de fedora’s stoer.. de zwarte nummer 18 is ook erg mooi en ook de kleine dopjes zijn te schattig…