Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 03 jul 0 reacties

Deze hoeden droeg Máxima dit jaar opnieuw

De eerste helft van 2017 ligt alweer achter ons en dus gaan we terugblikken, de balans opmaken en vooral nog even nagenieten van al het moois en wonderlijke wat ons werd voorgeschoteld door modekoningin Máxima. In deze log: Máxima's eerder gedragen hoeden van 2017. 

Steeds verbaas ik me er weer over als mensen zeggen: "Maar Máxima draagt haar kleding toch maar een keer?" De vaste bezoekers van ModekoninginMáxima.nl weten uiteraard dat dit niet zo is, maar helaas is dit nog niet bij iedereen goed doorgedrongen. Ook wordt Máxima met regelmaat omschreven als recyclenqueen, terwijl bijvoorbeeld haar schoonmoeder veel vaker kleding opnieuw heeft gedragen of heeft laten vermaken. Het gaat te ver om in deze log voorbeelden hiervan te laten zien, maar na het bekijken van onderstaande beelden is hopelijk in ieder geval de eerste fabel ontkrachtigd. Máxima draagt namelijk met regelmaat haar hoeden meermaals. Vier keer, zes keer of als een hoed echt bevalt zelfs tien keer. Met name de neutrale hoeden worden bij heel verschillende outfits gedragen en met meer dan 200 hoeden in haar hoedenkamer, zou Máxima zelfs nog veel meer kunnen combineren. Kansen genoeg voor de toekomst dus! 

Nummers 1 tot en met 6
Hoed nummer 1 is een borsalino van donkerbruin vilt. Ontwerpster: Fabienne Delvigne. Een dergelijk model droeg Máxima ook tijdens Prinsjesdag 2011, maar toch zijn het twee verschillende hoeden. Nummer 2 is een haardecoratie die we eerder zagen tijdens Koninginnedag 2011 én het Griekse feest van afgelopen weekend. Nummer 3 is Máxima's favoriete hoedentype: een vilten hoed met ronde basis en opgeslagen rand. Een ontwerp van Fabienne Delvigne. Nummer 4 is een moderne uitvoering van de klassieke pillbox. Máxima droeg de hoed eerder tijdens de viering van '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden'. Nummer 5 oogt ook als een dophoedje, maar is in werkelijkheid een opengewerkt hoedje, waardoor het haar zichtbaar is. Nummer 6 is ook weer een hoed met ronde basis en opgeslagen rand. Het is vast geen verrassing dat ook dit een ontwerp van Delvigne is. 

Nummer 7 tot en met 12
Nummer 7 is een pillbox van zwart vilt met een dubbele strik aan de achterzijde. De ontwerper is tot nu toe nog niet gevonden. Blijkbaar bevalt de hoed goed, want in de afgelopen jaren hebben we het dophoedje meermaals voorbij zien komen. Zo ook bij nummer 11. Nummer 8 is een asymmetrische hoed van Fabienne Delvigne. Eerder gedragen in 2011 in het Midden-Oosten. Nummer 9 is een dophoedje van melusine met mohair-effect. Het hoofddeksel van Delvigne zagen we eerder in Nijmegen en Frankrijk. Nummer 10 is gemaakt van zeer fijn geweven sisal en een ontwerp van Eudia: het hoedenlabel van Evelien Gentis-Smit. Nummer 12 is de nachtmerrie van alle fotografen en tevens een ontwerp van Fabienne Delvigne. Eerder gedragen tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards, het staatsbezoek aan Polen en enkele bezoeken in Nederland. 

Nummer 13 tot 15 
Nummer 13 is een breedgerande hoed van Delvigne, die eerder gedragen is in Bhutan en Canada. Nummer 14 is een pillbox met rafels, geinspireerd op de hoeden van wijlen Jackie Kennedy. Máxima droeg het hoofddeksel eerder op Koninginnedag 2008. En ook hier geldt weer: Last but not least, want de rode bloemen die we zien bij nummer 15 komen van de rode hoed die Máxima in 2003 (!) droeg in Brazilie. In 2007 zagen we de hoed al eens zonder bloemen in India en nu zien we ook de garnering vrij onverwachts nog eens terug. Mooi! 

Foto's: Monarchypress.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments