Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 06 aug 9 reacties

Deze bekende hoeden droeg Máxima dit jaar

Begin deze week keken we naar de nieuwe hoeden die Máxima dit jaar droeg. In deze blog gaan we verder met de eerder gedragen exemplaren.

Allereerst waren dat twee dophoedjes. Een zwarte van de Britse hoedenkoning Philip Treacy en een donkerblauwe van de Zuid-Afrikaanse Bettina Thomas. Geen heel spannende keuzes, maar wel altijd goed.

Foto’s: PPE

Er kwamen nog meer kleinere hoofddeksels in beeld. Een bloemdecoratie van Máxima’s kleedster bijvoorbeeld, en een donut van Fabienne Delvigne (rechts).

Foto’s: PPE

Gelukkig kregen we ook twee grotere exemplaren te zien. Een grijze vilthoed van Fabienne Delvigne en een bruine capeline die eveneens werd gemaakt door de Brusselse modiste.

Foto’s: PPE

En dan is er nog één hoedje die overblijft. Onderstaand exemplaar is namelijk niet oud en ook niet nieuw. Máxima droeg het ontwerp twee jaar eerder in een andere versie (links). Het is dus een vermaakt exemplaar.

Foto: PPE

Daarmee eindigt de hoedenteller van 2022 voor nu op 13. Met Prinsjesdag en een meerdaags bezoek aan Texas zal dit getal ongetwijfeld oplopen. #zinin

Klik hier voor het overzicht van de nieuwe hoeden.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Oh wat vind ik het jammer dat de hoed uit Indonesië vermaakt is… De rozen en de donut vind ik fantastisch, verder ben ik niet zo onder de indruk van de hoeden die ze droeg.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Grotere hoeden staan toch het mooist bij de koningin, zoals de grijze vilthoed en de bruine capeline.

Ja echt ik kan er niet omheen, ik vind de capeline en de grijze viltenhoed, Máxima geweldig staan! De overige hoedjes zijn of chic, of grappig, of speels of is het net even niet. De haardecoratie vind ik deze keer geen succes, te groot, te druk bij de oorbellen en ketting.

De grote hoeden en de pillboxen zijn voor mij favoriet.
De andere “constructies” kunnen mij niet bekoren.

Mee eens, de rest ervaar ik als een ‘rommeltje’; de verkleedkist begint vol(ler) te raken. 😉

sluit ik me helemaal bij aan maribrune

De pillboxen zijn altijd goed! Nog beter als t haar vast is. De grote hoeden scoren ook (altijd) goed. Interessanter zijn de afwijkingen. Is dat wat, zijn ze een succes?
De bloemdecoratie is dan t leukst.

De dophoedjes doen me denken aan Grace Kelly, toch heel elegant. Maar de andere hoeden zijn ook mooi.

Voor mij blijven de wat grotere exemplaren favoriet. De bruine capeline en grijze vilthoed staan Maxima geweldig! Dit beeld is veel meer in verhouding met haar lengte dan bij de kleine hoedjes. De haardecoraties mag ze wat mij betreft achterwege laten in de toekomst.