Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 03 aug 15 reacties

Deze hoeden kocht Máxima dit jaar

Máxima heeft een drukke periode achter de rug, met VN-reizen, staatsbezoeken, werkbezoeken en nog heel veel meer. Natuurlijk leverde dat ook een paar nieuwe hoeden op. Ik heb ze voor je op een rij gezet.

Laat ik gelijk maar even met getallen beginnen, want dan weten we waarover we praten. De koningin droeg dertien keer een hoed. Vijf nieuwe, een vermaakte en zeven eerder gedragen hoeden. In deze blog zie je de nieuwe exemplaren.

Om te beginnen kocht de koningin bij Fabienne Delvigne twee capelines. Het model van beide hoeden komt overeen, de kleur verschilt.

Foto: PPE

Bij de Britse hoedenkoningin Philip Treacy kocht de koningin een fluwelen, breedgerande hoed voor de Nationale Dodenherdenking. Ik vermoed dat we dit exemplaar de komende jaren nog heel wat keren te zien krijgen.

Foto: PPE/Treacy

Er werd ook in Nederland geshopt. Bij Berry Rutjes kocht Máxima een zoete bloemenband.

Foto: PPE

En last but not least koos Máxima ook nog voor een nieuw hoedenmerk: Maison Michel. Haar fedora draagt de naam ‘Henrietta’ en is gemaakt van vilt.

Foto: PPE

Wat is jouw favoriete aankoop? Ik moet zeggen dat ik alle aankopen wel kan waarderen, maar als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor de rode capeline. De kleur staat haar fantastisch en dit is echt een hoed waar je mee gezien wordt. Voor een koningin geen overbodige luxe.

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De capeline’s en de zwarte hoed van Treacy vind uit deze serie de mooiste hoeden, ze staan Máxima prachtig. De bloemenband, vast en zeker heel mooi gemaakt maar nee deze bloementooi vind ik Máximaniet sieren. Ze krijgt er een heel breed hoofd van. Dat is anders met de fedora, dat vind ik een supermatch. Deze hoed, in welke kleur dan ook, staat haar altijd goed. Eén van de mooiste fedora-looks vind ik die tijdens dodenherdenking met de zwarte lange rok en laarzen. Geweldig!

De zwarte hoed geweldig! Maar vind hem mooier staan bij iemand met een langer gezicht en liefst ook donker haar. En niet zo’n hoge kraag van de jas er onder. Waarom? Omdat hij me heel erg doet denken aan looks van Bianca Jagger
Vind het echt een hoed die bij een waanzinnig gaaf zwart of crème broekpak past.bij een crème broekpak dan wel met een bijpassende tas en eventueel riem om het jasje

Volkomen eens, wat het broekpak betreft . in combinatie met een broekpak oogt het geheel mi als een bloem.
Die britse houdenmakers kennen hun vak. Maar hoe kan het anders in een land waar hoeden nog een vast onderdeel van een outfit zijn.

De zwarte vilten treacy hoed geniet mijn voorkeur.

Als ik mag kiezen uit deze getoonde hoeden staat de beige capeline voor mij op nummer 1.( en oh, wat komt daar een prachtig kapsel onderuit!)
Het rode exemplaar is volgens mij van iets stugger materiaal gemaakt en in combi met de volledige outfit, het kapsel en de gezichtsuitdrukking van Maxima komt voor mij het totaalplaatje nogal ‘hard’ over.
De zwarte Treacy hoed is heel chique, maar ik vind het een minpuntje dat hij zo diep over het oog valt.
Hij toont ook wat afstandelijk; prima dus voor de gelegenheid.
De bloemenband lijkt mij heel geschikt voor een lief bruidsmeisje met blonde haarlokken.
Fedora ‘Henrietta’ staat lekker pittig, maar mag naar mijn smaak een slagje groter voor onze koningin.

geheel mee eens

Alhoewel ik het altijd super leuk vind als ze iets van Berry Rutjes draagt, kies ik toch voor de prachtige zwarte hoed van Treacy. Die wil je heel vaak zien. De andere hoeden vind ik niet zo bijzonder, de fedora lijkt wat klein.

Toch nog 39 stemmen voor de bloemenband.
Ik heb dat ook gedaan. Met een brede lach.
Hij is zo dottig en af en toe duikt die stijl toch op bij Maxima. Geen idee waar dat vandaan komt. Ook die andere roze haarband (gedragen in Luxemburg, geloof ik) verbaast ons, vinden dat niet haar stijl…maar dus toch wel iets wat ze leuk vindt.

Ja idd Siobhan en niet te vergeten haar bloementooi tijdens een privé feestje ~> foto met Valentino aan haar zijde.

Toch vind ik het te meisjesachtig overkomen m.u.v. heur bloemige hoofddeksel tijdens de doop van één van haar dochters en de inauguratie van de huidige Japanse Keizer; de outfit in grijstinten werkelijk waar subliem 👌🏼

Ze zijn (bijna) allemaal mooi maar ik vind eenvoudige, grote hoeden zoals de capelines Maxima fantastisch staan, heb voor de beige variant gekozen omdat ik deze tint rood minder bij haar vind passen, De Philip Treacy vind ik ook schitterend overigens, deze fedora vind ik eigenlijk net iets te klein en de bloemenband van Rutjes is alleen geschikt voor een verkleedpartij (maakt overigs wel schitterende hoeden!!!)

De fedora lijkt teveel op eerder gedragen hoeden van FD. Hoeden met een grote rand zijn m’n favoriet

Ik ga voor de vilten hoed van Treacy.
Origineel model en mooie bewerking. Sowieso ben ik een fan van Treacy.
De bloemenband vind ik echt niet kunnen, zo onvolwassen!
En de fedora lijkt te klein voor Maxima haar hoofd.
Op een goede 2e plaats komt de licht roze capeline, het model is nogal scherp, daardoor vind ik de rode te streng over komen.

Alhoewel ik niet van de “malle hoedjes” van Kate houd, is Philip Treacy een top ontwerper qua lijnenspel.
Hoeveel P.T’s heeft Maxima? Die in combi met de hard fuchsia jurk incl opgestikte zwarte bloemenapplicaties / Londen / vind ik geen hoed voor onze koningin, het exemplaar hierboven is wonderschoon 👌🏼 en staat haar goed!

Graag weer dragen binnen een andere context inclusief een andere outfit Majesteit.

De Rutjes-hoed gedragen tijdens Royal Ascot is een waar meesterwerk, maar het bloemetjesgedoe hierboven is, uhhhh….. voor “oudere meisjes” die denken er zo florissant uit te zien. 🙈

👉🏼 Prinses Madeleine van Zweden komt hier nog wel mee weg denk ik, alhoewel “randje”…
👉🏼 Doorgeven aan de jonge prinsessen of in de verkleedkist

Breedgerande hoeden staan Maxima fantastisch 👒

Prachtige hoeden. Treacy hoed is een kunstwerk, maar valt voor mij af vanwege de kleur. Alle hoeden in rood/roze tinten prachtig, maar de fedora is toch mijn favoriet. Van zo’n bloemenband snap ik niks. Ik vind het wat kinderlijk en zoet, zeker in combinatie met los haar. Qua stijl vind ik het niet bij haar persoonlijkheid passen.

De zwarte hoed is op zich mooi, maar je ziet te weinig van haar gezicht.
De bloemenband vind ik echt niets voor Maxima, past gewoon niet bij haar uitstraling.
Verder staat bijna alles haar goed .