Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 19 dec 0 reacties

Deze 37 hoeden droeg koningin Máxima in 2017

Koningin Máxima heeft een echt hoedenhoofd en kan op het gebied van hoofddeksels en haardecoraties bijna alles hebben. Dat blijkt ook wel als we gaan kijken naar haar hoeden van 2017. 

Laten we beginnen met de nieuwe exemplaren. In 2017 zagen we de koningin 13 keer met een nieuw hoofddeksel verschijnen. In verhouding met vorige jaren is dit een vrij hoog aantal, maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat Máxima twee hoeden droeg van het betaalbare Nederlandse hoedenmerk Bronté. Voor een paar tientjes kun je hier een mooie hoed aanschaffen. 

1. Grijze vilthoed van Fabienne Delvigne. 
2. Calotte van scuba, een materiaal dat veel wordt gebruikt voor duikpakken. Ontwerper onbekend. 
3. Vilten relevé van Fabienne Delvigne. 
4. Haardecoratie van zijden crepe Georgette, organza, gesmockte ribbanden en smalle kettingen. Een ontwerp van Jan Taminiau. 
5. Relevé van stro, een ontwerp van Delvigne. 
6. Strohoed à la Dior, ontwerper onbekend. 
7. Haardecoratie (met verse bloemen?, ontwerper onbekend. 
8. Turban van ausbrenner zijde, vermoedelijk een ontwerp van de kamenier van Máxima. 
9. Flaphoed van fluweelvilt, een ontwerp van Fabienne Delvigne. 
10. Strohoed van J. Crew, een merk waar Máxima met regelmaat vrijetijds kleding koopt. 
11. Vilten relevé van Fabienne Delvigne. 
12. Flaphoed van papier en stro, een ontwerp van Bronté. 

13. Gleufhoed van Bronté. 

Naast 13 nieuwe hoeden heeft Máxima ook 24 bekende hoeden gedragen. Het is een beetje teveel werk om ze allemaal te omschrijven, maar indien jullie meer informatie willen over een bepaalde hoed dan geef je maar een gil. 

Niet echt een hoed, maar wel erg mooi:

Wat mij opvalt bij het bekijken van het overzicht, is Máxima's voorkeur voor de relevé. Ook zagen we dit jaar meerdere keren een pillbox of een variant hiervan en enkele stoere modellen, zoals de borsalino. En over deze hoed gesproken: onlangs las ik ergens dat hoed nummer 34 een vermaakte versie zou zijn van Máxima's borsalino van Prinsjesdag 2011. Wie echter inzoomt op het de bol ziet dat de deuken bij foto 1 anders zijn en ook de randen verschillen. Navraag bij Delvigne bevestigde mijn vermoeden: het betreft hier twee verschillende hoeden. Voor hoed nummer 34 zijn wel twee verschillende garneringen geleverd, zodat Máxima ons de komende tijd op drie verschillende manieren met een borsalino kan verrassen. 

Foto's met dank aan MonarchyPress

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments