Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 03 jan 0 reacties

Deense koninklijke familie bij nieuwjaarsrecepties – 3 januari 2018

Deense koninklijke familie bij nieuwjaarsrecepties – 3 januari 2018

De Deense koninklijke familie kon gisteren even bijkomen van de nieuwjaarsreceptie en het -banket op 1 januari, maar vandaag gingen ze weer aan de slag. Er stonden opnieuw nieuwjaarsrecepties op het programma. De eerste vond vanmorgen plaats om 9.50 uur op Christian VII's Paleis en de tweede vond plaats op Christiansborg Slot om 11.30 uur. Tijdens de eerste nieuwjaarsbijeenkomst kwamen de Rechters van het Hooggerechtshof, de Koninklijke Lijfwacht en de officieren van het Husarengardregiment langs, bij de tweede bijeenkomst werden leden van het corps diplomatique begroet.

De koningin doet de twee nieuwjaarsrecepties wel met een kleinere afvaardiging van de koninklijke familie, namelijk alleen de kroonprins en kroonprinses begeleiden de koningin hierbij. De dresscode voor deze recepties is iets anders dan voor die van nieuwjaarsavond: er worden wél lange japonnen en uniformen gedragen, dus het is nog steeds white tie, maar omdat het 's ochtends is blijven de tiara's in de kluizen.

Vandaag bekijken we de kleding en juwelen van Mary en Margrethe. Ook vandaag beginnen we bij de koningin:


Daar zijn we trouwens wel heel snel klaar mee, met de kleding van koningin Margrethe. Ze draagt namelijk al minimaal 15 jaar ALTIJD dezelfde japon op de tweede en derde dag met nieuwjaarsrecepties: het is een donkerblauwe damasten japon van Jørgen Bender, die aan de mouwen en halslijn is afgezet met donkerbruin bont. Daaroverheen draagt ze bovendien een bijpassende bontmantel. Ik hoop dat deze japon snel eens met pensioen mag…

​Mary met dezelfde japon als dit jaar, in 2017, bron: Monarchypress 

Kroonprinses Mary droeg vandaag een donkerroze/bordeaux japon van Lasse Spangenberg, die ze vorig voor het eerst droeg op de derde dag van de nieuwjaarsrecepties. Kroonprinses Mary droeg daarbij het lint van de orde van de Olifant en de familieorde van koningin Margrethe. Haar juwelen zijn onopvallend vandaag, zoals onder andere haar oorbellen van Marianne Dulong.

Wat vinden jullie van de dames vandaag? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments