Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 01 jan 0 reacties

Deense koninklijke familie aanwezig bij de Nieuwjaarsontvangst en -banket – 1 januari 2018

Deense koninklijke familie aanwezig bij Nieuwjaarsontvangst en -banket – 1 januari 2018

Allereerst wil ik jullie, trouwe lezers en lezeressen van MKM, namens ons allemaal een gelukkig, royaal en vooral gezond 2018 wensen.

De allereerste nieuwjaarsontvangst vindt altijd plaats op 1 januari. De eerste receptie is een banket en vindt altijd op 1 januari om 19.00 uur plaats. De dresscode voor het evenement is white tie (dus uniformen, lange jurken en tiara's!) en bijna alle volwassen leden van de koninklijke familie zijn aanwezig: koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Elisabeth. De genodigden voor het eerste banket zijn altijd de regering, voorzitter van de Folketing, vertegenwoordigers van het officiële Denemarken en van het Hof. De tweede en derde dag met meerdere recepties voor onder andere de rechters, de koninklijke wacht, huzarenregimenten, het corps diplomatique, legerofficieren en officieren van de reddingsmaatschappij en vertegenwoordigers van vakbondsorganisaties zijn iets minder indrukwekkend: ze vinden overdag plaats en tiara's komen er niet aan te pas. Het vraag nog steeds om galajaponnen en uniformen én Mary verrast ons nog wel eens met mooie juwelen! Daarover lees en zie je later deze week natuurlijk meer.

In deze log kijken we naar de kleding en juwelen van de aanwezige leden van de koninklijke familie. Natuurlijk beginnen we dan als eerste met koningin Margrethe:

Koningin Margrethe droeg een donkergroene japon. Daarbij koos ze de volgende juwelen: de smaragden tiara, smaragden collier en bijpassende oorbellen. Ze droeg de keten van de Orde van de Olifant. Natuurlijk kon een bontstola niet ontbreken, zoals bijna ieder jaar.

Kroonprinses Mary was natuurlijk ook aanwezig. Zij koos dit jaar voor een donkerroze japon. De japon is een ontwerp van de ontwerper Søren Le Smith. Dat werd door de ontwerper van Marie’s japon bevestigd aan Heaven op Twitter! Het is een couture japon, speciaal voor haar gemaakt. Natuurlijk droeg ze haar grootste tiara: de tiara van de robijnen parure. Mary droeg op haar japon de keten van de orde van de Olifant en op haar japon de familieorde van koningin Margrethe.Prinses Marie maakt het koninklijke dames-drietal compleet. Zij ging gekleed in een neutrale japon van Rikke Gudnitz. De japon droeg ze vorig jaar tijdens het staatsbanket tijdens het staatsbezoek van België aan Denemarken. Daarbij droeg ze de keten van de orde van de Olifant. In haar kapsel droeg ze haar diamanten bloemen tiara. 


Wat vinden jullie van de japonnen van Margrethe, Mary en Marie? Wie vond je het mooist gekleed? Laat het weten in een reactie!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments