Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 28 mei 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – maand april en mei

De week van kroonprinses Mary – april en mei

Zo, het is al weer een behoorlijke tijd geleden dat ik voor jullie schreef over de kleding van kroonprinses Mary, maar daar gaan we bij deze verandering in brengen!

We hebben de outfits van de maanden april en mei nog niet bekeken, dus dat gaan we in deze log doen. Vanaf nu zal ik het weer wat beter bijhouden, beloofd! 😉 "

Na het inkomende staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde van België, hadden kroonprins Frederik en kroonprinses Mary een aantal dagen de tijd om bij te komen. Niet te lang, want op 1 april vond de "Konfirmation" (soort van belijdenis/vormsel) plaats van prins Felix, zoon van prins Joachim en gravin Alexandra. Daarbij konden het kroonprinselijk paar en hun kinderen natuurlijk niet ontbreken.

Kroonprinses Mary droeg een mantel van Prada, japon van YDE Copenhagen en pumps van Christian Louboutin.

Daarna stond er voor Mary een buitenlandse reis op het programma. Samen met de Deense minister van Ontwikkelingssamenwerking bracht ze een tweedaags bezoek aan Bangladesh op 5 en 6 april. Tijdens het bezoek lag de nadruk op het versterken van de economische positie van vrouwen. Mary droeg onder andere een beige broek en witte blouse en een roze blouse en bewerkte maxirok (een lokaal cadeau wellicht?!).

Op 16 april vierde koningin Margrethe haar 77e verjaardag. En zoals ieder jaar was de koninklijke familie ter gelegenheid van de verjaardag van de koningin te zien op het balkon. Dit jaar was dit op Slot Marselisborg. Mary droeg hierbij een donkerblauwe broek, een tweed jasje van Prada en pumps van Prada.

In Vordingborg vond op 20 april een oefening plaats van de "Home Guard". Als eerste Luitenant kon ze natuurlijk niet ontbreken en bracht een bezoekje, daarbij droeg ze natuurlijk haar militaire uniform.

Later op de dag bracht Mary ook nog een bezoek aan het Svanevig Hospice in Bandholm. In het hospice wordt gezorgd voor chronische- en ongeneselijk zieke mensen. Mary kreeg een rondleiding en had een ontmoeting met hulpverleners, vrijwilligers en bewoners. Tijdens dit bezoek droeg Mary een nieuwe donkerrode japon van Hugo Boss en pumps van Sand Copenhagen.

Ieder jaar is Mary aanwezig bij de uitreiking van de Onderzoekscommunicatieprijzen en de Dag van het Onderzoek. Zo ook dit jaar, op 24 april was ze er weer bij. De prijzen worden uitgereikt aan de onderzoek/onderzoekers die extra hun best hebben gedaan om onderzoek onder de aandacht te brengen bij het grotere publiek. Daarbij droeg Mary een zwarte rok en een witte zijden blouse van Elise Gug. Erover droeg ze een warme mantel van JOSEPH.

Op het terrein van het Universiteitsziekenhuis van Aarhus zijn door de TrygFondens familiehuizen gebouwd. Deze opende Mary in 2012 en op 26 april werd de uitbreiding van de huizen geveird en officieel geopend. Daarbij kon Mary niet ontbreken! De huizen zijn bedoeld voor ernstig zieke kinderen, hun ouders en broertjes en zusjes en dient als huis tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

Voor deze gelegenheid koos Mary een fuchsia-kleurige mantel van GOAT en combineerde deze met een zwarte broek en een nieuwe zwart-witte top van ALTUZARRA.

Op 27 april bracht Mary een bezoek aan Værket, een samenwerking tussen het Deense Rode Kruis en de Mary Fonden. Het doel van het project Værket is het verminderen van eenzaamheid bij mensen tussen 30 en 60 jaar. Het project is gestart in 2015 en werkt onder andere met netwerkgroepen. Mary bezocht één van deze groepen in Kopenhagen en deed met een aantal van hun oefeningen. Voor de gelegenheid koos Mary een bijna compleet nieuwe outfit: een kobaltblauwe nieuwe mantel, een nieuwe witte blouse van ba&sh, een nieuwe broek van Heartmade by Julie Fagerholt en daarbij haar oude Bottega Veneta tas.

De maand mei was een vrij rustige maand voor Mary, hoewel ze onlangs voor de verjaardagen van de Noorse koning en koningin in Noorwegen was én morgen en overmorgen nog op pad is in Zweden. We starten even bij het begin: op 3 mei was Mary op de Universiteit van Kopenhagen voor de uitreiking van de jaarlijkse The Crown Princess Mary Scholarship. Mooi detail: het was de 13e keer dat de Kroonprinses Mary Studiebeurs werd uitgereikt, het was een huwelijkscadeau van de Universiteit aan het bruidspaar. De Studiebeurs wordt ieder jaar uitgereikt aan twee uitwisselingsstudenten van één van de Australische partner-universiteiten na afloop van hun studieperiode in Denemarken. De gelukkige prijswinnaars krijgen 10.000 Deense Kronen (ongeveer €1350,00).

Mary was gekleed in een witte blouse van Prada, een rok van JOSEPH en pumps van Gianvito Rossi, daarbij een mantel van JOSEPH en een clutch van Quidam en haar outfit was compleet.

 

Daarna was Mary natuurlijk aanwezig in Noorwegen tijdens de fesitiviteiten voor de 80e verjaardagen van het koningspaar, waarover jullie hier al meer konden lezen. Ze droeg een nieuwe japon van MaxMara en een oude geborduurde cape van Julie Fagerholt en haar nieuwe, kleine diamanten tiara.

Op de tweede dag in Noorwegen werd de Opera 's avonds bezocht. Hiervoor koos Mary een nieuwe japon van Erdem en pumps van Gianvito Rossi. Nieuwe diamanten oorbellen maakten de outfit compleet.

Als beschermvrouwe en keynotespeaker kon Mary niet ontbreken op de Copenhagen Fashion Summit 2017. De Fashion Summit is een jaarlijks congres over duurzame oplossingen met betrekking tot mode. Tijdens dit bezoek droeg Mary een oude rok van H&M uit de Conscious Collection Herfst 2011 in donkerrood met een blouse in dezelfde kleur, daarbij droeg ze Valentino pumps en een clutch van Carlend Copenhagen. 's Avonds was er een diner, waarbij ze een andere japon droeg, een roze van Burberry Prorsum met bijpassende roze clutch van Bottega Veneta maar ik heb helaas geen foto die ik mag plaatsen.

Op dinsdag 16 mei stonden er twee bezoek op het programma voor Mary. Ze opende allereerst de Arla Foods Global Innovation Centre en 's middags ontving ze de Womenomics Global Impact Award 2017. Mary ontving de award voor haar werk om gezondheid, rechten en well-being te verbeteren voor meisjes en vrouwen in Denemarken en daarbuiten.


Bij beide gelegenheden koos Mary voor dezelfde outfit: een zwarte blazer van Helmut Lang en een witte blouse, een zwart/witte rok van Designers Remix, clutch van Carlend Copenhagen en pumps van Gianvito Rossi.

Op 22 mei was Mary aanzwezig bij de conferentie European Emergency Medical Services (EMS2017), als beschermvrouwe. Mary droeg een donkerblauwe japon met cape, pumps van Gianvito Rossi en een Naledi Copenhagen clutch.

Tot slot bracht Mary afgelopen week een bezoek met de Mary Fonden aan Lego Charity in Billund om te helpen met het inpakken van de Mary Fonden rugzakken. Sinds 2008 is Mary hierbij ieder jaar aanwezig. Het inpakken van de rugzakken wordt mede mogelijk gemaakt door de Mary Fonden en LEGO. Oud medewerkers van LEGO( helpen Mary met het inpakken van de rugzakken. Deze rugzakken worden ieder jaar uitgedeeld aan kinderen in tehuizen in Denemarken, Groenland en de Faroe Eilanden. Ze bevatten onder andere een tandenborstel, haarborstel, handdoek, knuffelbeer en boeken: alels om het leven van de kinderen in de tehuizen iets makkelijker te maken.

Mary droeg hierbij een zwarte broek en blauwe blouse, een tas van Ralph Lauren en pumps van Gianvito Rossi.

Morgen en dinsdag zijn kroonprins Frederik en kroonprinses Mary in Zweden, voor een handelsmissie. Natuurlijk houd ik je hiervan zo veel mogelijk op de hoogte. Je vindt hier morgen een log voor al je nieuws over het bezoek!

Wat vind je van Mary's outfits? Welke is je favoriet?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments