Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 10 mei 0 reacties

De verjaardag van koning Harald en koningin Sonja – overige royals

Het verjaardagsfeest van koning Harald en koningin Sonja gaat vandaag in volle vaart verder, maar in deze blog blikken wij nog even terug op de japonnen van gisteravond. Er staat al een aparte pagina over de Nederlandse royals online, maar ook dan blijft er nog genoeg moois over. 

Koningin Sonja droeg tijdens het gala een limegroene japon. De Noorse koningin heeft een zwak voor felle kleuren en schuwt zelfs kanariegeel niet. De japon van gisteravond is in die zin dan ook geen verrassing. 

Prinses Mette-Marit droeg een witte japon met broderie en een diadeem die we alleen nog maar eerder hadden gezien als collier. Ook leuk: tijdens het diner besloot prins Haakon even zijn baard te scheren. Met baard verliet hij de zaal en met een gladgeschoren kin kwam hij weer terug. 

Met dank aan http://europeanroyalsfashion.blogspot.com kan ik jullie vertellen dat prinses Martha-Louise een japon droeg van de Noorse ontwerpster Cecilie Melli. 

Van de Noren gaan we door naar de Zweden. Koningin Silvia droeg een japon. De stof lijkt kant, maar is een transparante stof met pailletten. We zagen de creatie eerder op 20 december 2016. 

Prinses Victoria koos ook voor blauw en kijkt vol medelijden naar de dame naast haar. 

Zwangere Sofia koos voor een zwarte japon met een interessante halslijn:

En van de Zweden gaan we door naar de Denen. Koningin Margrethe droeg tijdens de verjaardag een japon van mintgroen kant. 

Prinses Mary droeg een nieuwe japon van Max Mara

Advertentie- 

– Einde advertentie-

En van de Denen wippen we door naar de Benelux. Groothertogin Maria Teresa droeg een zachtroze mantel van YSL. Ze droeg hem in 2001 ook tijdens het huwelijk van prins Haakon en Mette-Marit. Leuk dat ze hem na zestien jaar opnieuw in Noorwegen draagt. 

Erfgroothertogin Stéphanie droeg een japon met watervalhals en franjes:

Koningin Mathilde koos net als de groothertogin voor een bekende robe. De gelaagde japon van Armani zagen we eerder tijdens het staatsbezoek van Jordanië aan België. 

Immer trouw aanwezig: de Griekse royals. Koningin Anne Marie vergezelde in het paleis prinses Mabel in een blauw/paarse japon met lichtroze bloembroche.

Prinses Marie-Chantal is goed bevriend met Valentino, wat ook wel bleek uit haar kledingkeuze van gisteravond. 

De mooie Tatiana verscheen in een japon van de Griekse ontwerpster Celia Kritharioti.

En last but not least kijken we nog even naar Sophie Wessex. De Britse hertogin droeg een groene japon van Suzannah Crabb.

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments