Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 11 sep 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – "Flagdag" en meer activiteiten – 1 tot en met 5 september 2017

De afgelopen dagen stonden er al weer een aantal activiteiten voor kroonprinses Mary op het programma.

Zo startte de werkmaand september voor haar op 1 september met drie activiteiten: 's Ochtends was Mary aanwezig bij de CBS Resonsibility Day. CBS is de Copenhagen Business School, Resonsibility Day is de welkomstceremonie op de school voor nieuwe bachelorstudenten. Mary gaf een toespraak waarin ze onder andere in ging op duurzaame ontwikkelingen en de VN. Tijdens het bezoek aan de Copenhagen Business School droeg Mary een donkere jurk, pumps van Rupert Sanderson en een clutch van Quidam.


De Deense Kindertelefoon bestaat 30 jaar. Ter gelegenheid daarvan bracht Mary een bezoek aan het hoofdkantoor van de organisatie in Valby. De kindertelefoon bied een luisterend oor aan kinderen en jongeren voor problemen waarover zij met niemand anders kunnen of willen spreken. Voor dit bezoek koos Mary voor een gebloemde -nieuwe- jurk van Julie Fagerholt Heartmade. Haar crèmekleurige pumps van Gianvito Rossi maakten de outfit af.  


De INDEX: awards werden uirgereikt op 1 september en net als de meeste voorgaande jaren was Mary ook dit jaar weer aanwezig. De INDEX awards zijn designerprijzen die ieder jaar worden uitgereikt aan ontwerpen die het leven van mensen verbeteren, in zowel ontwikkelingslanden als ontwikkelde landen. Voor deze show pakt Mary meestal uit met een mooi opgestoken kapsel en mooie jurk. Dit jaar was niet anders! Ze koos voor een rok van Just Cavalli, een lange rok met rode bloemenprint in georgette zijde. In haar haar droeg ze een haarstuk met Swarovski kristallen van Dolce & Gabbana.  


Op zaterdag 2 september was kroonprinses Mary aanwezig bij de première van Watermusic. Watermusic is een voorstelling die onderdeel is van het programma ter gelegenheid van de Culturele Hoofdstad festiviteiten in Aarhus. Het is een voorstelling waarin het liefdesverhaal van het land en het water centraal staat. De uitvoering was 's avonds best laat, dus Mary had heel verstandig gekozen voor een zwarte broek van Designers Remix, een simpele zwarte top en een mooi jasje, wat ze later op de avond combineerde met een sjaal.


Ieder jaar in september is Mary aanwezig bij de uitreiking van de Carlsberg Fonds Prijs, dit jaar was dit op 3 september en ook dit jaar ontbrak Mary niet. Mary koos voor een nieuwe, zachtroze avondjurk van Stella McCartney, gecombineerd met een goudkleurige riem, nieuwe lichtroze pumps van Aquazzura en een nieuwe, goudkleurige pailletten clutch van Prada.


Ieder jaar op 5 september is het Flagdag in Denemarken. Dit is de dag waarop in Denemarken Deense militairen geëerd worden. Er wordt gevlagd voor alle Deense militairen die sinds 1948 op internationale missies zijn uitgezonden. Mary en Frederik waren gedurende de dag op verschillende gelegenheden aanwezig in Kopenhagen, zo werd er 's ochtends een krant gelegd, werd een kerkdienst bezocht én een militaire parade bijgewoond. Joachim en Marie deden hetzelfde, maar waren op andere plekken te vinden, samen waren ze 's middags bij de parade. Dat was overigens voor het éérst in de geschiedenis van Flagdag, dat 9 jaar geleden voor het eerst plaats vond, dat beide prinselijke paren aanwezig waren bijdezelfde actitiveit ter gelegenheid van Flagdag. De afgelopen twee jaar waren Mary en Frederik aanwezig op Flagdag, daarvoor waren zij er in de even jaren, en Joachim en Marie namen in de oneven jaren (in ieder geval 2013 en 2015) de honneurs waar. Mary koos voor deze gelegenheid voor een zwarte mantel van Prada, een witte japon van Hugo Boss, pumps van Gianvito Rossi en een clutch van Hugo Boss. Dit is één van de gelegenheden in het jaar waarbij Mary -als ze aanwezig is- altijd een hoed draagt, dit is er een van Susanne Juul. 
Op 11 september bestaat de Mary Fonden al weer 10 jaar. Om dit te vieren vond er gisterenavond, op 6 september, een diner plaats in Paleis Amalienborg. Uitgenodigd waren het præsidium, bestuur, pro-bono partners en het secretariaat, Op de verjaardag van je eigen Fonds kun je natuurlijk niet anders dan een nieuwe outfit shoppen. Dat deed Mary dan ook, en vrij succesvol wat mij betreft: ze kocht een nieuwe, zwart witte avond jurk bij Lasse Spangenberg Copenhagen en schitterende juwelen van Georg Jensen, zoals het collier met aquamarijnen pendant. Wat vinden jullie van Mary's outfits? Wle of niet geslaagd? Ik ben benieuwd naar jullie commentaren!

Oh ja, voor de komende week staan er weer wat activiteiten op het programma voor de Deense kroonprinses, zoals een bezoek aan een bezoek aan Hongarije in haar rol voor de Wereld Gezondheidsorganisatie én volgend weekend vliegt ze naar New York voor de Algemene Vergadering van de VN. Binnenkort dus meer Mary op MKM!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments