Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 11 nov 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – 4 tot en met 11 november – Hubertusjacht en bezoek aan Italië

De week van kroonprinses Mary – 4 tot en met 11 november – Hubertusjacht en bezoek aan Italië

De afgelopen week stond er onder andere een bezoek aan Italië op de agenda voor kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Vóór zij naar Rome vertrokken, stond er op zondag 4 november eerst een bezoek aan de Hubertusjacht plaats. Mary en Frederik waren daarbij samen met hun drie jongste kinderen, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine. Het Ermitageslot in Dyrehaven is het slot, gebouwd door koning Christian V, werd door hem gebouwd als jachtslot in een park dat ook zijn eigendom was. Het park en het kasteel zijn nu eigendom van de Deense stichting voor cultuur en paleizen. Het slot staat nog steeds ter beschikking van de koningin.

Het kroonprinselijk gezin was aanwezig bij de Hubertusjacht. De Hubertusjacht vindt ieder jaar op de eerste zondag in november plaats als markering van het eind van het jachtseizoen. Het is overigens geen échte jacht (die overigens wel door leden van de koninklijke familie worden bijgewoond en waar zij ook niet zelden aan deelnemen) maar een cross country paardrijwedstrijd. De Hubertusjacht vond voor het eerst plaats in 1900 en er zijn ieder jaar ongeveer 160 deelnemers en wel 40.000 toeschouwers. Dit jaar was de eerste keer dat de Kroonprinses Mary Ereprijs werd uitgereikt, aan de winnaar van de wedstrijd. Mary heeft haar naam aan de wedstrijd verbonden, in navolging van haar schoonvader prins Henrik en de oma van prins Frederik, koningin Ingrid. Mary, Frederik en de kinderen zijn er bijna ieder jaar bij, vorig jaar droeg de ereprijs nog de naam van prins Henrik, maar hij was er toen zelf niet bij (Mary en de kinderen waren er toen ook bij).

Mary droeg bij de Hubertusjacht een wollen mantel van Dubarry, warme laarzen en twee (!) nieuwe tassen: één van Ralph Lauren en één van By Malene Birger

Op dinsdag 6 november vertrokken Mary en Frederik voor een handelsmissie naar Rome. Zij werden allereerst ontvangen door president Sergio Mattarella in het presidentieel paleis Palazzo del Quirinale. De handelsmissie richtte zich op oplossingen in gezondheid, klimaatverandering, energie en duurzame voedselproductie. Tijdens de eerste afspraken van de dag droeg Mary een lichte/witte japon van Mark Kenly Domino Tan, daarbij droeg ze een nieuwe leren riem van MaxMara en een clutch van Diane von Fürstenberg. Daarbij droeg ze twee totáál verschillende schoenen: bij de ontvangst door de president pumps van Prada, bij een bezoek aan de antieke watersystemen droeg ze Nike Air sneakers. Heel begrijpelijk, maar wel een bijzondere combinatie bij haar midi-japon…


's Avonds zat het programma er nog niet op voor het kroonprinselijk paar: een welkomstreceptie. Bij deze receptie koos Mary voor een blouse van Heartmade by Julie Fagerholt, een nieuwe luipaardprint-rok, pumps van Prada en haar donkerblauwe clutch van Quidam.

Op de tweede dag van het bezoek stond allereerst de opening van het programma van de handelsmissie op het programma. Mary en Frederik waren hier samen bij aanwezig in Villa Miani. Daarna gingen zij beiden apart op pad. Mary bezocht onder andere de seminar 'Keynote: The Business of Denmark's Green Transition' en bezocht er daarna nog twee. Samen waren ze vervolgens bij een zakenlunch. Voor dit zakelijke deel van het programma koos Mary een grijs Emporio Armani pak. Daaronder droeg ze een lichtroze top, pumps van Gianvito Rossi en een clutch van Quidam.

Ook op de tweede dag van de handelsmissie aan Italië, was er een avondprogramma: Mary en Frederik namen na een dag van seminars deel aan een officieel diner. Ook bij dit diner koos Mary voor een donkere outfit: een zwarte, kanten japon van Dolce & Gabbana. Deze nieuwe japon combineerde ze met paarse nieuwe pumps van Gianvito Rossi en een paarse clutch van Carlend Copenhagen.

Op de laatste dag van het bezoek aan Rome, bezochten Mary en Frederik eerst het Vaticaan. Er was een audiëntie met de Paus, waarbij Mary -zoals het protocol voor schrijft- een volledig zwarte outfit droeg. Deze kleding droeg ze in februari jl. in precies dezelfde combinatie. Haar nieuwe clutch is er een van Carlend Copenhagen. Bij haar zwarte kleding droeg ze een zwarte sluier.

Na het bezoek aan het Vaticaan, brachten Mary en Frederik een bezoek aan een kinderziekenhuis. Hiervoor kleedde Mary zich om voor het middagprogramma: ze droeg een nieuwe japon met bloemenprint van Heartmade by Julie Fagerholt. Ze droeg hierbij gouden juwelen van met name Juwelier Dulong (één van haar favoriete juweliershuizen) en pumps van Valentino.

Wat vinden jullie van Mary's kledingkeuzes van de afgelopen week?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments