Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 01 feb 0 reacties

De royals en Salvatore Ferragamo

Vorig jaar verscheen onze koningin vaak op klassieke hofschoenen, maar er zaten ook andere modellen tussen. Eén van de opvallendste nieuwe schoenen van vorig jaar –naast natuurlijk de glazen muiltjes- waren de pumps van Salvatore Ferragamo met brede hak. Niet alle bezoekers van ModekoninginMaxima konden ze waarderen, maar toch trok Máxima ze al snel nog een keertje aan. Wellicht niet zo gek, want een brede hak zit natuurlijk een stuk comfortabeler dan een stiletto. 

Het merk Ferragamo staat bekend om de kwaliteitsschoenen die ze maken. Het Italiaanse merk werd in 1927 opgericht en is vandaag nog steeds in handen van dezelfde familie. Inmiddels hebben ze dus heel wat jaren ervaring met het maken van schoenen! Wanneer de oorspronkelijke oprichter Salvatore Ferragamo in 1960 overlijdt, geeft hij zijn familie de opdracht om zijn bedrijf verder uit te breiden naar een echt modemerk. Vandaag de dag bestaat de collectie van Ferragamo zowel uit schoenen als accessoires en kleding. 


Máxima met pumps van Salvatore Ferragamo. Foto's: PPE

Er wordt weleens gezegd dat de leden van de verschillende koningshuizen vaak worden gezien in Natan, maar wie goed oplet ziet dat het merk van Salvatore Ferragamo ook erg populair is onder de royals. Niet alleen Máxima draagt graag schoenen van Ferragamo –van pumps tot flatjes- ook haar schoonmoeder Beatrix draagt dit merk aan haar voeten. 


Beatrix met pumps (links) en een tas (rechts) van Ferragamo. Foto's: PPE

 Onze koning wordt ook geregeld gezien met dassen van dit merk. 

Buiten Nederland zien we royals eveneens met kleding en accessoires van Salvatore Ferragamo. Zo droeg koningin Rania tijdens het officiële bezoek aan Nederland (maart 2017)  een jas van het label en ook in Zweden zijn ze bekend met het werk van Ferragamo. Zo werd prinses Sofia van Zweden in juni gesignaleerd met een tasje van Ferragamo. Hertogin Catherine  is in het verleden eveneens gezien met schoenen van het Italiaanse modehuis.


Foto: PPE/Vd Werf

Maar royals en Ferragamo gaan al veel verder terug, zo is één tas van het merk zelfs vernoemd naar wijlen prinses Diana, de Lady D tas genoemd. Diana had dit model in verschillende kleuren en leersoorten, en maakte de tas destijds enorm populair. Kortom, het merk is een echte klassieker onder de royals!

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven! Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments