Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 06 okt 39 reacties

De nieuwe royal van de maand: prinses Catherine

Deze maand kiezen we voor een heel bekende Royal van de maand: prinses Catherine, die zich sinds een jaar prinses van Wales mag noemen. We zien haar geregeld voorbij komen op deze website of in de media. Maar hoe beschrijven we haar stijl?

Laten we beginnen bij het begin. William en Kate studeerden allebei aan de universiteit van St. Andrews in Schotland. Ze kwamen elkaar nogal eens tegen, want beiden kozen ze kunstgeschiedenis. In eerste instantie werden ze gewoon vrienden. Tijdens het tweede semester kwam er echter liefde in het spel. Naar verluidt begon dat nadat Kate meedeed aan een liefdadigheidsmodeshow. William begon Kate anders te zien. Samen met twee vrienden verhuisden ze naar een huis buiten de campus. Daar ontstond na een tijdje hun relatie. In maart 2004 werden ze samen gesignaleerd, toen ze op vakantie waren in Klosters.

William en Catherine in februari 2011 bij een receptie op de universiteit van St. Andrews. Foto ©PPE/Nieboer

Verloving

Ze waren nog vrij jong toen hun relatie begon, en het duurde dan ook even voor het stel een stap verder ging in hun relatie. Kate Middleton werd inmiddels Waity Kaity genoemd. In 2007 werd hun relatie tijdelijk verbroken, maar gelukkig kwamen ze weer bij elkaar. In oktober 2010 vroeg prins William Kate ten huwelijk. Drie weken later werd hun verloving bekend gemaakt. Het viel iedereen op dat prins William de ring van zijn moeder aan Kate had gegeven. Als verlovingsjurk droeg Kate een donkerblauwe jurk van Issa. Terzijde: het bedrijf kon de grote vraag Copy Kates niet aan en ging uiteindelijk helaas failliet.

Foto ©The Britisch Monarchy/hand (via PPE)

Trouwjurk en diadeem

Prins William en Kate trouwden op 29 april 2011 in de Westminster Abbey in Londen. Voor haar huwelijk met de Britse prins William, koos Kate Middleton voor een trouwjurk die werd ontworpen door Sarah Burton. Sarah Burton is (nog steeds) de creatief directeur van het Britse modelabel Alexander McQueen. Kate was destijds al groot fan van Alexander McQueen, en was van mening dat ze hier een wat meer traditionele jurk kon laten ontwerpen, die toch ook een moderne uitstraling had. Het kant op de trouwjurk is bijzonder. Het werd gemaakt op de Koninklijke School voor Handwerk. Op het kant zijn diverse symbolen afgebeeld, zoals rozen, distels, klavertjes vier en narcissen. Dit zijn de nationale emblemen van respectievelijk Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales. Op de sluier zijn ook geborduurde bloemen te zien. De sluier werd op zijn plaats gehouden door de Cartier Halo tiara. Dit is een diamanten tiara met golfmotieven, die is ontworpen door Cartier. De Queen Mum kreeg deze als geschenk van haar echtgenoot, vlak voor ze koning en koningin werden. Wijlen Queen Elizabeth kreeg de tiara van haar ouders voor haar 18e verjaardag.

Foto ©PPE/Nieboer

Wist je dat Catherine voor de receptie voor een andere bruidsjapon van Alexander McQueen koos?

Vergelijking Diana

Al sinds het begin van haar huwelijk, of misschien daarvoor ook al wel, wordt Catherines stijl vergeleken met die van wijlen prinses Diana. Misschien ook logisch, Diana was geliefd bij het Britse volk. Maar tegelijk gebeurde er ook ontzettend veel in die tijd. Catherine is daarentegen vrijwel van onbesproken gedrag. Een behoorlijk stabiele factor. Ze hoeft zich wat ons betreft niet te meten met prinses Diana of Queen Elizabeth. Laat haar maar vooral zichzelf blijven.

Styliste

Volledig stijlvast is ze overigens niet te noemen. Toen de Queen naar verluidt verlangde dat Catherine wat formeler gekleed zou gaan, met langere jurken en een meer volwassen uitstraling, betrok de hertogin Natasha Archer bij haar styling. Om het verschil te kunnen laten zien, laat ik eerst wat beelden zien van vóór de transformatie.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Met behulp van Archer werd Catherines kledingstijl een conservatieve, klassieke mix, altijd voorzien van een flinke vleug elegantie. Vooral effen, wollen mantels stonden vaak op het menu.

Foto ©PPE/Nieboer

Veel mode is van Brits ontwerp, en daarbij schuwt ze een bepaalde symboliek ook niet. Zo draagt ze bijvoorbeeld op St. Patricks Day altijd groen.

Catherine tijdens St. Patricks Day 2014. Foto ©PPE/Nieboer

Sinds een paar maanden is de prinses een nieuwe modeweg ingeslagen, met broekpakken, broekpakken en nog eens broekpakken.

DANA/BSR

Accessoires

Het typeert Catherine: de keuze voor haarbanden en schuine schotelhoeden. Maar op z’n tijd kiest ze ook voor een klassieke hoed a la Mary Poppins.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Rond het jaar 2013 zette de toenmalige hertogin van Cambridge de beige pumps van LK Bennett op kaart. Niets zo praktisch als die beige pump, die bij zoveel outfits past.

Foto ©PPE/Nieboer

De sieradenkeuze van Catherine is bescheiden. Omdat haar sieraden vaak ook vrij klassiek zijn, kunnen ze jaren mee.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE /Nieboer

PS. er komt een blog aan over de toppers en missers van de prinses. Heb jij een suggestie? Stuur hem dan in via [email protected]? Een linkje naar een pinterestfoto helpt mij bij het vinden van de juiste outfit. Dank je wel!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
39 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Catherine is mijn favoriet, hele leuke blog.

Voor mij is prinses Catharine een royal die zich altijd naar de gelegenheid weet te kleden. Tip top gekleed. Ik moet dan wel bekennen dat haar smaak ook de mijne is. 😄
Maar soms zou ik willen , met name bij de gala gelegenheden, het haar iets minder stijf zit. Bijvoorbeeld zoals Maxima het haar had op de inhuldigingsavond. Dan zou het diadeem ook wat beter tot zijn recht komen.
Ze wordt vaak vergeleken met Diana, maar dat vind ik niet terecht. Catherine doet echt niet onder voor haar wijlen schoonmoeder. Diana was heel anders, alhoewel haar stijl top was.
Ik ben dan ook wel benieuwd naar haar missers. En die zullen er ongetwijfeld zijn, zoals bij iedereen. 😉😄

Ik heb echt helemaal niks met Kate. Ik vind haar stijl te conservatief en degelijk. Ze is pas 41 jaar.

Een hele leuke royal van de maand! Ik vind haar sowieso een prachtige vrouw, met geweldig mooi haar. Haar kledingstijl is naar mijn mening klassiek, maar helemaal van deze tijd. De broekpakken staan haar goed, evenals alle mantels en hoeden die ze draagt. Wat mij betreft inderdaad onberispelijk (ben erg benieuwd naar de missers), maar daardoor ook een tikkeltje saai. Ze heeft minder het verrassende in zich dat onze koningin vaak wel laat zien, en waar ik wel heel erg van hou. Maar daardoor geen minder mooi plaatje, ze ziet er eigenlijk altijd goed uit!

Dat verrassende van Maxima valt de laatste tijd helaas vaker negatief dan positief uit. Geef mij maar de constante chic van Catherine.

Ja, helemaal mee eens.

Een uitmuntend visitekaartje voor Engeland. Ze doet niet onder voor haar wijlen schoonmoeder, prinses Diana. Ik vind haar de meest perfect geklede royal, samen met Mary van Denemarken.

Helemaal mee eens !!

Ik ben heel benieuwd naar missers, want inderdaad is haar look meestal onberispelijk. Op de laatste foto doet ze me een beetje aan Marilène denken.

Zoals ik al eens eerder hier aangaf vind ik Catherine steeds onberispelijk. Zeker stijlvol en stijlvast. Maar ik vindt het vaak ook niet meer dan dat, geregeld ook saai en meer van hetzelfde. Maar goed, het past wel gewoon bij haar. En dat is toch het belangrijkste.

Hoi Louise,
Ik ben het helemaal met je eens.
Vandaag naar kunstmuseum Den Haag geweest, tentoonstelling Royals&Rebels.
De mode van de Engelse ontwerpers die je daar ziet is verre van saai (Vivienne Westwood, John Galliano, Mary Quant, Bora Aksu enz.).
Het kan dus wel 😉, maar de stijl die ze nu heeft past inderdaad gewoon goed bij haar.

De beste in jassen (ik wil ze allemaal, behalve die extreem lange…hoewel die kan ik wat korter laten maken 😀 ).
De beste in broekpakken.
De beste in eveningdresses.
De beste in sportkleding. .en de beste in mini!

Fijn dat de lange bloemetjesjurken dit seizoen nog niet zijn opgedoken.
De 2e trouwjurk had voor mij niet gehoeven, daar had AmcQ meer creativiteit in moeten leggen.

Ik waardeer haar inzet, haar lachbuien, haar kids. Zo jammer dat door t Harrie-gebeuren t Britse koningshuis zo’n dreun heeft opgelopen, wellicht niet meer te herstellen.

Hoi Soibhan,
Zo mee eens over die lach. Die spontane lachbuien zijn echt zo heerlijk eerlijk, vanuit de grond van haar hart en spontaan. Super.

Oh Petra, dat is goed zoeken geweest 😉 👏
Maar ik ben heel benieuwd.

Nu maak je me wel heel nieuwsgierig.
Ik kijk uit naar je blog

Prinses Catherine is ook míjn favoriet op modegebied én de stijlvolle manier waarop zij zich presenteert.
Ik kijk dus met grote belangstelling uit naar de komende blogs!!

Voor mij ook mijn grote favoriet!! Ook in haar hele houding en optreden.

Dat woorden heerlijke modeblogs!
Ik vind Catherine niet alleen stijlvol, maar ook zeer betrokken en charmant en natuurlijk een schoonheid. Of gala, klassiek, zakelijk, sportief of op het platteland, haar verschijning is altijd verzorgd en passend voor de gelegenheid.

Prinses Catherine is een class act. Zij is uitgegroeid tot een ware stijl icoon. Ik kan mij niet voorstellen dat er mode missers zijn van prinses Catherine. Ik ben heel benieuwd naar de volgende blog over deze prachtige royal van de maand. En over de nieuwe look die zij nu heeft…ik vind het vooral heel erg zakelijk ogen, maar misschien is de broekpak ook een trend die nog wel even door gaat de komende jaren;)

Ik vind Catherine echt een stijl icoon. Wat een klasse en wat groeit ze in haar “rol” van royal. Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Van haar kapsel tot haar schoenen en sieraden. Natuurlijk zit er wel eens iets tussen wat ik minder leuk vind, maar dat is persoonlijke smaak. Om aan te sluiten bij de andere comments. Zelden tot nooit een modemisser. Ze heeft in de jaren , samen met de styliste een heel eigen stijl ontwikkeld. En of het nu op sjiek is of voor een sportieve afspraak. Ze weet altijd precies de goeie outfit te kiezen. Samen met Mary van Denemarken staat ze voor mij echt op nr 1.

Zo met je eens, en bij Kate zie je wat een belangrijke toevoeging een styliste is, samen kijken/ overleggen wat mooi en passend voor de gelegenheid is, geweldig toch?
En de tijd die het haar bespaart heerlijk aan de kinderen besteden

Zeker. Persoonlijk denk ik dat je in deze kringen niet zonder goede styliste en kapper kan😉

Helemaal met je eens!
Catherine is de stylequeen!!
Daarnaast heeft Catherine een zeer open houding en ze lijkt altijd veel plezier te hebben tijdens haar bezoeken.
Positieve energie!!

Zeker, altijd zo spontaan of geïnteresseerd

Dat is wat ook zo leuk aan haar vind, een stralende lach, toont echt interesse, en maakt niet uit wat voor bezoek , altijd perfect gekleed en gekapt, en zo wil je iemand van het koningshuis toch zien ?
Die interesse heeft Maxima gelukkig ook, en lijkt ook van de bezoekjes te genieten, nu soms nog wat meer aandacht aan haar uiterlijk..

Broekpakken staan haar erg mooi, ze heeft er het perfecte figuur voor.

Catherine is één van mijn favoriete jonge royals, ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. De kortere jurken van vroeger vind ik ook leuk, ze heeft geweldige benen. De lengte die ze nu draagt is natuurlijk wat veiliger/meer volwassen. Helaas maakt het haar soms wat lijzig, maar wat maakt het uit: ze ziet er vrijwel altijd super uit!

Ohhh, wat leuk , de mode van Catherine, ik ben benieuwd of je ook maar 1 misser zal vinden, smaken verschillen, maar een echte misser bij Kate, ? ik kan het me haast niet voorstellen.

Wat een super mooie vrouw is dit met koninklijke allure.
Wat ze draagt is altijd goed en stijlvol. Vind ik het altijd mooi, nee. Soms iets te veel van hetzelfde en te stijf / lijzig, dus ik vind het heel leuk om haar ook te zien in wat hippere outfits zoals het korte rokje. Ook de broekpakken van de laatste maanden zijn voor mij een welkome aanvulling, net even wat meer trendy. Maar betrappen op missers zullen we haar denk ik nauwelijks

Nou, dat zal een hele zoektocht worden naar missers van Kate, volgens mij kan je er van ál die jaren misschien 2 of 3 vinden 😄 De rest zijn dus allemaal toppers.

Dat de koningin tegen Kate gezegd zou hebben dat ze langere jurken zou moeten dragen is giswerk, dat heeft niemand uit de mond van de koningin gehoord, althans, niet in de pers.
Die kortere rokken/jurken droeg ze toen dat nog meer in de mode was. In die tijd zag je ook Máxima met redelijk korte jurken lopen, nee, niet zo kort als Kate.

Wat ik zo goed vind aan Kate is dat ze werkelijk haar kleding aan de gelegenheid aanpast. Op een boerderij waar blubber is draagt ze dan werkboek/spijkerbroek met laarzen en dan vaak rubberlaarzen terwijl Máxima dan nog steeds met haar 11 centimeter naaldhakjes en strakke kokerrok aan zal komen.

Jaaa Ina , helemaal mee eens. En ook in sportieve kleding en laarzen in de modder is ze nog steeds classy. Catherine weet gewoon hoe het hoort😉

Ga er maar aan staan om een enkele blog met de toppers van Catherine te maken! Dat zal een heeeeele lange blog worden! 🙂

Kom maar op, wordt een heerlijke blog….geen missers😉

Idd, dat wordt een mega lange lijst, ik verheug me er op.