Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 12 sep 13 reacties

De kleurrijke stijl van prinses Beatrice

Tijd voor een nieuwe Royal van de maand. Dit keer aan de beurt: de Britse prinses Beatrice.

Aan het Britse hof hechten ze veel waarde aan een verzorgd voorkomen. Beatrice gaat daarin mee, maar doet het wel op háár manier.

Foto ©PPE/Nieboer

Jeugd

Voor we in haar kast duiken, gaan we even terug naar Beatrice’ jeugd. Beatrice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor werd geboren op 8 augustus 1988. Haar vader is prins Andrew, de tweede zoon van wijlen Queen Elizabeth en prins Philip. Haar moeder is Sarah Ferguson, met wie prins Andrew zo’n tien jaar getrouwd was. Andrew en Sarah staan, ondanks hun scheiding, nog altijd op goede voet met elkaar.

Beatrice heeft een jongere zus, genaamd Eugenie. De twee zijn vaak samen te zien bij activiteiten als Royal Ascot (de bekende paardenraces) en Trooping the Colour (viering van de verjaardag van de Queen).

Foto ©PPE/v.d. Werf
Bij Royal Ascot in 2019. Foto ©PPE/Nieboer

Als jong meisje droeg Beatrice regelmatig keurige jurkjes, met kant, smockwerk en roezeltjes.

Blijkbaar had mama Sarah iets met lichtroze en geel.

Relatie en huwelijk

Maar liefst tien jaar lang had prinses Beatrice een relatie met Dave Clark. Tot grote verrassing van velen, kwam er na geen huwelijksaankondiging, maar een breuk. Dat hebben de twee naar verluidt samen besloten. Op onderstaande foto is het stel te zien, waarbij Beatrice een goudkleurig jasje op een lange crèmekleurige rok draagt.

Het duurde echter niet zo lang, of prinses Beatrice vond alsnog de liefde van haar leven: Eduardo Mapelli Mozzi. Beatrice had zoals gezegd een tien jaar lange relatie met Dave, voor Eduardo was Beatrice echter ook niet zijn eerste liefde. Samen met zijn toenmalige vriendin kreeg hij een zoontje, Christopher Woolf Mapelli Mozzi. Woolfie, zoals hij ook wel genoemd werd, was samen met zijn vader en prinses Beatrice bij een van de activiteiten ter ere van de viering van het 70-jarig jubileum van de Queen. Samen kregen Beatrice en Eduardo in september 2021 een dochtertje: Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi.

De twee worden nogal eens uitgenodigd voor een bruiloft in koninklijke kringen. Op de foto hieronder zie je Beatrice en Eduardo bij het huwelijk van prins Philippos van Griekenland en Nina Flohr.

Foto ©PPE/Nieboer

Beatrice en Eduardo maakten hun verloving bekend in september 2019. Op de vrij gegeven foto’s draagt ze een fleurig gebloemd jurkje. Wat een mooi en stralend paar!

Prinses Beatrice stelde haar bruiloft uit in verband met strenge coronamaatregelen. Zoals velen gedaan hebben, trouwde ze toch alsnog in lockdown tijd, wat onder andere betekende in kleine kring. Beatrice straalde er niet minder om. Voor haar trouwjurk deed ze een greep in de kledingkast van haar oma, Queen Elizabeth. Beatrice leende deze jurk van haar grootmoeder:

Stijlontwikkeling

Met dank aan celebrity-stylist Miranda Holder heeft Beatrice de afgelopen jaren een transformatie ondergaan. Haar jurken zijn tegenwoordig klassiek, stijlvol en effen, een beetje à la Kate.

BSR

Haar meest iconische modekeuze? De hoed die in beeld kwam tijdens het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Het ontwerp van Philip Treacy werd destijds spottend vergeleken met een toiletbril. Anderen moesten denken aan de stiefzussen van Cinderella.

Overigens: de hoed was weliswaar opzienbarend, maar werd daarna voor een goed doel geveild voor maar liefst $ 109.435. En daarmee zeggen we dan toch: hoedje… eh… petje af!

Foto ©PPE/vd Werf

Volgende keer aan de beurt: de toppers en missers van Beatrice.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wa5 leuk deze Royal in de spotlights! Ze is echt een van mijn favorieten. Je kunt zeggen wat je wil, maar het roze hoedje van het huwelijk van Kate & William is wel gedurfd en het staat haar ook nog eens geweldig. Ook leuk haar in kinderkleding te zien. Al ben ik wel heeel blij dat ze niet meer voor die afschuwelijke mantelpakjes en blok hakken kiest

De fuchsia roze jurk met pofmouwen is erg geslaagd!

Mee eens Royal Ellen en totaal niet Kate-rig 🙂

Beatrice: wat een grote, sprekende ogen, die altijd iets van een verbaasde blik suggereren.
De trouwjapon vind ik een echte topper. Een gouwe ouwe van oma, die qua kleur zo mooi past bij haar haren. Keurige mouwtjes voor deze gelegenheid en een prachtige sluier met diadeem. Wat zal Queen Elizabeth trots op haar kleindochter geweest zijn. En met recht!
De fuchsia roze japon met pofmouwen kleedt Beatrice heel stijlvol en elegant. Hou ik wel van.
Tenslotte die exentrieke hoed: meer opzienbarend dan mooi; in mijn beleving koddig.
Maar….het doel heiligt ook hier weer de middelen, gezien de hoge opbrengst na verkoop, en dat is dan toch maar mooi meegenomen.

Beatrice heeft inderdaad een geweldige transformatie doorgemaakt. Die rare Philip Treacy hoed bij het huwelijk van William en Kate vond ik zo jammer omdat ze er verder prachtig uitzag. Haar bruidsjurk was erg mooi vermaakt, een beeldige bruid.
We kunnen vast wat verwachten bij de missers, moet niet al te moeilijk zijn “pareltjes” te vinden, maar ik kijk vooral ook uit naar de toppers.

Wat een mooie verlovingsfoto, zo romantisch. En de trouwjurk staat haar zo mooi, en van oma geweest nog wel.

Haar kleding ervaar ik als eerder klassiek. De trouwjurk is een plaatje.
Wat mi te hard is voor haar is haar make up vooral rond de ogen . …

Dat ze als trouwjurk de jurk van Oma droeg vond ik zo’n mooi gebaar en wat een mooie jurk voor de gelegenheid. Verder is haar smaak in de loop van de jaren wel mooier geworden, mede dank zij de styliste. Ze heeft lef met haar kleding, dat mag ik wel.

Ze heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen zou je denken gezien de keuzes die ze wel heeft gemaakt in het verleden. Ik hoop wel dat ze toch een quircky kant zal houden en niet helemaal de oersaaie, degelijke en lijzige kant van Catherine op gaat.

Haar stijl is beter geworden, was soms iets te veel voor mij. Haar trouwjurk is een plaatje! Wat ik ook leuk vind is dat zij kleur niet schuwt.

Dat prinses Beatrice de jurk van haar oma droeg als bruidsjurk vond ik echt “de bom” (zo ontzettend goed gekozen en eindelijk eens wat anders dan de “normale” bruidsjurken).
Haar figuur komt erg overeen met dat van oma in haar jonge jaren (die taille!) en wat een ongelofelijk lief gebaar was dat om die jurk te dragen bij je huwelijk.
Goed dat ze een stylingexpert als Miranda in dienst heeft genomen, want in vroeger tijden waren haar keuzes soms echt “too much”.
Ik vind de keuzes kwa kleding die ze nu maakt over het algemeen echt heel mooi en goed bij haar en haar figuur passen.