Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 11 sep 0 reacties

De kleding van Prinses Laurentien tijdens Nationale Voorleesdagen

Van fotografe Janiek Dam kreeg ik van alle Nationale Voorleesdagen vanaf 2008 foto's van Prinses Laurentien, om een overzicht te maken! Geweldig, bedankt Janiek! De Nationale Voorleesdagen zijn in 2004 gestart. Mocht iemand foto's vinden van 2004, 2005, 2006 of 2007, plaats ze gerust onder een link in een reactie!

2008: Prinses Laurentien leest op 23 januari voor in de openbare bibliotheek Reigersbos in Amsterdam. Ze leest voor uit Kleine Muis zoekt een huis, geschreven door auteur en illustrator Petr Horácek. De Prinses is gekleed in een creme met camel bedrukte rok, met daarop een cremekleurige blouse en camel kleurig jasje.

Op 21 januari 2009 leest Prinses Laurentien tijdens het Nationale Voorleesontbijt voor in de Haagse Centrale Bibliotheek voor uit het Prentenboek van het Jaar 2009 'Anton kan toveren' van Ole Könnecke. De Prinses is gekleed in een heel vrolijk bedrukt jurkje, wat haar prachtig staat. Het meest opvallend zijn haar rode kniehoge laarzen!

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt in 2010 leest Prinses Laurentien voor in Rotterdam op de Oscar Romeroschool. Ook deze keer draagt de Prinses een bedrukt jurkje, maar nu in wat rustiger kleuren. Ook dit jurkje vind ik haar geweldig staan!

Op 19 januari 2011 leest Prinses Laurentien voor in Bibliotheek de Bollenstreek in Lisse. Bij deze gelegenheid draagt ze een geruit ensemble. 

Op 18 januari 2012 leest Prinses Laurentien in Amersfoort voor uit het prentenboek 'Mama kwijt' tijdens Het Nationale Voorleesontbijt op basisschool De Windroos. De Prinses is gekleed in een licht jurkje met zwarte print. 

Op 23 januari 2013 leest Prinses Laurentien voor op de Brede Buurtschool de Krullevaar in Den Haag. Het is al weer de 10e keer dat de Nationale Voorleesdagen worden gehouden! Prinses Laurentien is gekleed in een jurkje met beige/wit en blauwtinten van het merk Cacharel.

Op 22 januari 2014 leest Prinses Laurentien voor op de basisschool De Horizon in Delft. De Prinses draagt een kleurrijke broek van het merk Tara Jarmon met daarop een groene top en een lange zwarte blazer.

Van welk jaar vind jij de kleding van Prinses Laurentien het mooist?

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals – Kids Clothes, die op deze website over de mode van prinses Laurentien schrijft. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier.

Foto Prinses Laurentien met toestemming ©Janiek Dam

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments