Avatar foto Door Josine Droogendijk
Boeken 31 mei 0 reacties

De boekenblog van ModekoninginMáxima – mei 2021

Het is de laatste dag van de maand, en daarmee is het ook weer tijd voor een boekenblog. Na al het leesvoer rondom Máxima's vijftigste verjaardag was het deze maand maar een rustige bedoening. Maar het boek dat ik gelezen heb, is wel een heel bijzondere. 

Miss Marple meets The Crown. Zo zou het nieuwe boek van de Britse schrijfster S.J. Bennett wel omschreven kunnen worden. In 'De Moord op Windsor Castle' gaat de Queen herself op zoek naar de moordenaar van een Russische balletdanser, die verbleef op Windsor Castle en na een gezellig feestje met de Queen dood werd aangetroffen op zijn kamer. De dialogen die beschreven worden zijn geestig en omdat fictieve en bestaande personen elkaar afwisselen, blijf je tijdens het lezen alsmaar googlen. Hoe zat het ook alweer en wat komt er overeen met de werkelijkheid?

Net als bij de boeken over Miss Marple moest ik ook bij De Moord op Windsor Castle de eerste twee, drie hoofdstukken best wel doorworstelen. Wie is nu wie, en hoe zit het nu allemaal? Maar toen ik eenmaal de draad te pakken had, las ik hem ook in een keer uit. Door de herkenbare en soms juist ook onherkenbare situaties, dialogen en gedachtenspinsels vind ik het boek een aanrader voor de liefhebbers van de wat luchthartigere detectives. Je zit niet op het puntje van je stoel, maar je leest het wel met een grijns. 

Wil je het boek kopen? Klik dan hier

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments