Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 dec 8 reacties

De 10 momenten die Koninklijk 2022 onvergetelijk maken

In 2022 kreeg deze website een heuse make-over en daarnaast gebeurde er op koninklijke gebied ook van alles. Wat zeg ik? Van alles? Nee, er gebeurde héél véél. Hier zie je de momenten die 2022 voor mij onvergetelijk maken.

Even voor de duidelijkheid: de gebeurtenissen staan op chronologische volgorde.

1: Koningsdag Maastricht
Er werd gedanst, er werd gelachen en er werden vooral ook heel veel handen geschud en vuisten gebokst. Ik was er namens Omroep Max bij en vond Koningsdag 2022 een feest.

(c) PPE/Nieboer

2: Platina jubileum Queen Elizabeth
Ze was fragiel, zo kwetsbaar als porselein. Toch kon koningin Elizabeth haar opwachting maken bij haar platina jubileum. De beelden van de vier generaties op het balkon zal ik niet snel meer vergeten. Het ondeugende koppie van Louis ook niet.

(c) PA/BSR

3. Beertje Paddington
Ter gelegenheid van haar platina jubileum werd er een video opgenomen van koningin Elizabeth en beertje Paddington. “Ma’amalade sandwich Your Majesty?” Onvergetelijk en stiekem ook een beetje ontroerend.

4. Tiara-debuut Amalia
Ze moest er even geduld voor hebben en stiekem wacht ik met smart op haar eigen verjaardagsfeest met alle toeters en bellen, maar wat was Amalia’s tiaradebuut in Noorwegen genieten! De prinses koos voor het bruidsdiadeem van haar moeder en vond de gebeurtenis naar eigen zeggen ‘heel cool’.

(c) BSR

5. Overlijden van de Queen
Op 8 september overleed koningin Elizabeth ll op Balmoral Castle. Met haar heengaan werd het Elizabethaanse tijdperk afgesloten. Alleen in Nederland werd er al door 6.000.000 kijkers naar de plechtige staatsbegrafenis gekeken.

6. Gouden regeringsjubileum koningin Margrethe
De Deense koningin zat dit jaar vijftig jaar op de troon. Het hele jaar door werd dit gevierd met allerlei festiviteiten, maar passend bij haar geestige persoonlijkheid hoorde daar ook een ritje in de achtbaan bij. Met hoed en al, haha. #goud

(c) BSR

7. Prinsjesdagdebuut Amalia
Half september vond ook het Prinsjesdagdebuut van de Prinses van Oranje plaats. Helaas werd de gebeurtenis overschaduwd door protesten.

(c) PPE/Nieboer

8. Bedreiging Prinses van Oranje
Het moest haar jaar worden, maar door bedreigingen vanuit de mocromaffia zat prinses Amalia vooral thuis. Haar studentenhuis in Amsterdam moest ze verlaten, de studie kon -deels vanuit huis- wel doorgaan. “De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben heel trots op haar hoe ze dit allemaal volhoudt.’’, aldus koningin Máxima.

(c) PPE/Nieboer

9. Een koning als voetbalcoach
De hele situatie in Qatar bracht de staatshoofden in een moeilijke positie. Wel gaan of niet gaan? Koning Filip bleef thuis, maar koos wel voor een PR-moment in de stijl van koningin Elizabeth. De Belgische vorst speelde in een video van zo’n anderhalve minuut de voetbalcoach van de Red Devils en toonde zich van een spontane, enthousiaste kant die ik nog niet kende.

10. WA in een woonwagen
De koning is veel in de randstad te vinden en eerlijk gezegd frustreert me dat. Toen hij in zijn toespraak aangaf dat de verbinding tussen Randstad en Provincie beter moest, dacht ik: gá dan. Daarom heb ik op nummer 10 een moment neergezet waarbij het wel goed ging. De koning ging namelijk langs bij een woonwagenkamp in Zeist, waar hij enkele jaren eerder ook al was geweest. De foto’s van de koning en Annie vind ik iconisch en voor herhaling vatbaar.

(c) PPE/Katwijk

En oké, ik heb eigenlijk ook een nummer 11 nodig, want de documentaire van Harry & Meghan beheerste in 2022 ook dagenlang het nieuws. De strijd tussen het paar en de paparazzi snap ik, zeker gezien het verleden van de prins. De aanval op de Common Wealth vond ik kwalijk, zeker zo kort na het overlijden van de Queen. Het bijeenhouden van de landen was immers een van haar grootste levenstaken.
Na het zien van de documentaire denk ik ook dat het de hoogste tijd is om de band tussen The Firm en de media te herzien. De verschillende communicatie-afdelingen, voor elk koninklijk paar één, zorgt voor onnodige, interne strijd. Ook zouden ze mijns inziens moeten afspreken niets meer te lekken, zowel in goede als slechte tijden. En zeker niet over een ander. Trek een muur op, net zoals de Oranjes in Nederland hebben gedaan. Communiceer als hof via één instantie en geef geen enkele journalist een voorkeurspositie. Wie weet kan het dan, in de verre toekomst, ooit weer goed komen tussen prins William en Harry. Ik gun het ze van harte.

Rest mij alleen nog om jullie een fantastische jaarwisseling te wensen. Op naar een gezond, gelukkig en vooral gezegend 2023.

Hartelijks,
Josine

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
8 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een fijn overzicht en wat een mooie momenten, op het overlijden van The queen na. Ik geniet altijd weer van je mooie blogs dus ga zo door in 2023! Een heel liefdevol en gezond jaar gewenst!

Mooi om deze momenten terug te zien. Een goede afsluiter van het jaar 2022. Op naar een nieuw modejaar samen met Josine, Petra en alle lezers en lezeressen vsn deze site.

01-01-023, een nieuwe start er ligt weer een heel nieuwjaar voor ons. Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en vooral liefdevol jaar en een wereld van vrede!

Voor iedereen die meewerkt aan deze site, hartelijk dank voor jullie inzet het afgelopen jaar. Ik heb genoten van alle mooie foto’s, leuke lijstjes en interessante weetjes.

Ik wens een ieder een gezond en hoopvol 2023

Wat heb je een prachtige koninklijke eindejaars-top 10 gemaakt van 2022, Josine!
Momenten met een lach en een traan!
Mooi om zo even terug te kijken.

Ook voor jou en natuurlijk Petra en iedereen die MKM volgt een goede jaarwisseling en gezond, gelukkig en gezegend 2023 gewenst hoor!

Dank je wel, voor jou hetzelfde gewenst!

2023 🤭

Ook voor jou, Josine, maar ook voor alle trouwe, enthousiaste en betrokken lezers van jouw blogs, een gezellige en veilige jaarwisseling gewenst! En natuurlijk een mooi 2023, vol met mooie modeplaatjes van de royals…wordt vast weer genieten!