Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 18 mei 0 reacties

Daar is de Oekraïne-das van de koning weer!

Koning Willem-Alexander heeft vanmorgen een werkbezoek gebracht aan de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht in Schaarsbergen. De eenheid gaat onderdeel uitmaken van de vooruitgeschoven NAVO-aanwezigheid in Roemenië.

Door de Russische dreiging aan de oostflank van het NAVO-verdragsgebied neemt Nederland deel aan de enhanced Forward Presence (eFP) in Roemenië, om bij te dragen aan de afschrikking vanuit de NAVO. 11 Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare eenheid, die zich te voet, met lichte voertuigen, per helikopter of transportvliegtuig verplaatst.

Tijdens zijn bezoek reed de Koning mee in een patrouillevoertuig naar een oefenlocatie. Hij sprak daar met militairen die onderdeel uit gaan maken van de eFP in Roemenië. Daarnaast nam hij deel aan een training, waarbij de eenheid in verstedelijkt gebied huizen vrijmaakt van bezetters. Tijdens deze oefening nam een drone waar boven een huis, waarna verschillende groepen militairen werden aangestuurd het huis binnen te gaan en vrij te maken. Tijdens een dergelijke training staat commandovoering en besluitvorming centraal.

Ook sprak de Koning met militairen over hun ervaringen bij een recente oefening in NAVO-verdragsgebied.

Verder ontving de koning gisteren de heer Dmytro Kuleba, de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne. Daarbij kwam zijn blauw-gele das ook weer in beeld. Goed bezig, Majesteit! 

Foto's PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments