Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 17 jun 48 reacties

Catherine steelt de show tijdens Trooping the Colour

Voorheen droeg ze altijd pasteltinten tijdens Trooping the Colour, maar met dit gebruik werd dit jaar subiet gebroken. Catherine droeg groen, opvallend groen, of moet ik zeggen: sentimenteel groen?

De mantel van de prinses is ontworpen door Andrew Gn, de hoed is een ontwerp van Philip Treacy.

PPE/Nieboer

De blauw-groene knopen tillen de mantel naar een hoger level.

PPE/Nieboer

Aan de achterkant van de hoed is er ook een knoop te zien.

PPE/Nieboer

De heldere groentint zou een link kunnen zijn naar het regiment waar Catherine kolonel van is, maar ik moest ook gelijk denken aan de laatste balkonscène van de Queen…

(c) BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
48 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind Kate er mooi uitzien. Het vergelijken met Diana en nu ook even met Elizabeth is een beetje onzin. Lijkt mij voor Kate ook niet makkelijk altijd met Diana vergeleken te worden. ( geldt ook voor Meghan)

Ik vind de hoed mooi en de kleur. Verder vind ik het erg tuttig.

Voor wie nog meer nostalgische beelden wil zien, kijk dan o.a even op de website van Nouveau, daar staan foto’s van Garter Day (Dag van de Orde van de Kousenband), zo heerlijk Engels……

Oh ja, een lust voor het oog. Catherine ziet er wederom schitterend uit. Deze look vind ik persoonlijk zelfs mooier dan tijdens Trooping the Colour.

Wow, wat is dit prachtig. De kleur super, maar het geheel hoed ,jurk en schoenen. Schitterend.

Echt heel mooi. Zo elegant, en dit type hoed staat haar geweldig.

Ik vind Catherine er prachtig uitzien. De suggestie dat haar kleding een knipoog is naar Queen Elisabeth of zelfs Diana deel ik totaal niet. Mijns inziens is het een link naar haar rol van kolonel van de Irish Gards, de kleur groen, het uniformachtige van de japon en bovenal ook de gouden shamrock-broche.
Ook de kleding van Queen Camilla is een duidelijke verwijzing naar haar rol als kolonel. Ik vind het wel een logische gedachte, Trooping the Colour is tenslotte een grote militaire parade.
In dat licht bekeken vind ik het ook niet zo gek dat Charlotte een soort matrozenjurk droeg. En de jongens blazers met een dubbele rij knopen, het verwijst enigzins naar het uniform van de marine.

Last edited 10 maanden geleden by Tina

Dat klopt helemaal! Zo omschreef de BBC het ook. Ik vond ook Camilla heel «stoer» gekleed. Het was een japon maar het leek een uniform. Heel slim en fantastisch gedaan.

Over de kledingkeuze is duidelijk heel goed nagedacht blijkt hier wel uit. Ik vond het heel bijzonder. En mooi.

Ik dacht eigenlijk direct aan de groene Emilia Wickstead-jurk die Meghan droeg tijdens Commonwealth Day. Alleen de kleur dan. Catherine is altijd koninklijk

Ik ben het er mee eens dat Catherine er prachtig uitziet, maar de knopen maken de mantel naar mijn smaak te tuttig. Wat staat dit groen haar goed en hoed en mantel zitten als gegoten.

Geweldige outfit en zo leuk dat ze nu wat anders draagt.

Eerlijk, het is niet mijn smaak. Kleur is mooi, voor mij blijft het daar bij.

Mijn eerste reactie was ” wat mooi”. Toch ben ik om. Pluspunt: model van de jurk en hoed staan perfect en het totaalplaatje is verzorgd en koninklijk. Minpunten; De knopen zijn te veel. De kleur wat hard. En haar sprankelijke persoonlijkheid die we vaak zien is weg. Dit kan ze ook nog over 20 jaat dragen.

Ik ben het met je eens, Louisa. Ik vind haar outfit wat ouwelijk. Heel keurig maar weinig spannend.

Super mooie outfit. Doet me ook een beetje aan Diana denken. En volgens mij is het geen mantel deze keer, maar een prachtige jurk. Heel mooi die knipoog naar koningin Elisabeth
Grappig te zien dat Camilla hetzelfde “rare” zwarte hoedje draagt dat Máxima ooit droeg tijdens het staatsbezoek aan de UK.

Last edited 10 maanden geleden by AnnekeM

Catherine draagt vaker creatie,s die duidelijk gelinkt zijn naar Diana.
Op zich niets mis mee, Diana was een stijl icoon.
Wel denk ik soms, waarom doet Kate dit?
Respect, /eerbetoon , ? of gewoon omdat het ook haar smaak is, ?

Heel mooi, ook als je de symboliek en herinneringen aan dierbare personen erbij haalt. Goed gekozen. Camilla draagt een uniform?

Het is geen jas maar een jurk. Ik dacht dat die knopen er misschien om een speciale reden op waren gezet, maar nee, ze horen er van oorsprong op.
De jurk vind ik wel aardig maar die knopen er op echt lelijk.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-12203547/Kate-Middleton-puts-elegant-display-attends-Trooping-Colour-green-outfit.html

Ik ben waarschijnlijk de enige, maar ik vind het niks. Meestal vind ik Kate er prachtig uit zien, maar deze set vind ik ontzettend ouwelijk. De kleur groen is werkelijk afschuwelijk naar mijn mening, en de knopen ervaar ik als kitscherig. De hoed is wel mooi van vorm, maar liever zonder de knoop. Ik vind het geheel nogal gezocht overkomen en niet bij haar passen.

Je hoeft niet in #teamkate te zitten om deze outfit werkelijk waar prachtig te vinden. Naast de mogelijke symbolieken betreffende de mooie kleur groen, kreeg ik in eerste instantie een flashback naar prinses Diana; de combi knopen en mantel zou zij m.i. ook gedragen kunnen hebben en dan waarschijnlijk een mantelpak.
Charlotte draagt een soort van “uniform. Jammer, er is zoveel moderners te vinden.

Ps: De knoop op de hoed is er één teveel!

Last edited 10 maanden geleden by PK020

Dat is eigenlijk een matrozenjurk, maar dan in het rood.
Het tienjarige meisje in mij kreeg gelijk een heftige aanval van jaloezie toen ik hem zag 😁 (zelfs nu zou ik nog geen nee zeggen 😉)
Op die leeftijd waren matrozenjurken erg in de mode en ik had er ook eentje, in het blauw zoals toen gebruikelijk, waar ik heel erg trots op was en graag droeg, ik sta er zelfs mee op een schoolfoto.
Die van Charlotte in het rood wit vind ik dus práchtig.
Iets moderners vinden? Ik vind het eerlijk gezegd niet ouderwets voor een dergelijke gelegenheid waar kleding/uniformen worden gedragen die er al eeuwen zijn. Ze zou pas uit de toon vallen met “iets moderners”.

https://www.express.co.uk/life-style/style/1781660/princess-charlotte-red-white-dress-trooping-the-colour

Last edited 10 maanden geleden by Ina.h

Ik vind het ook leuk, het past gewoon bij hen.
Het zou heel vreemd zijn als we de kids in moderne kleding bij dergelijke gelegenheden zouden zien .
Laten we maar genieten van deze beelden.

Wat een leuke reactie, ik denk even met u mee; zijn er wellicht bij een kostuumverhuurbedrijf matrozenjurken in uw maat te vinden? 😉

Ook de jonge prinsjes van Kate droegen matrozenpakken en de verbinding met met ‘vroeger’ is bekend. De kunst is om in verbinding met rituelen te leven in het hier en nu en daar is genoeg geschikte hedendaagse kinderkleding voor te vinden, zeker voor de beurs van Kate. Verder is de matrozenlook ook krijgsmacht gerelateerd en in deze tijd voor mij althans een discutabele keuze.

Neemt niet weg dat ( het meisje in ) u heerlijk ‘jaloers’ is en daarvan geniet. 🥰

Last edited 10 maanden geleden by PK020

Nou ik zou zeggen, start jij een dergelijke kunstopleiding en nodig Kate uit want die doet het blijkbaar niet goed volgens jou 😄
(Buiten het feit dat Charlotte al 8 is en zelf waarschijnlijk ook al haar zegje doet over wat ze wil dragen)

Perfect!

Ze had wat mij betreft de lengte kunnen aanhouden zoals op de site van de ontwerper gepresenteerd.

Ik vind er ook wat prinses Diana inzitten. Ze had ook iets met grote knopen in combinatie met grote hoed.

En compliment voor Camilla, wat gedurfd en goed uitgepakt!

https://andrewgn.com/en/collections/spring-summer-2023

Last edited 10 maanden geleden by siobhan

Grappig Siobhan, ik noem net ook prinses Diana in mijn reactie ☺️ idd combi knopen/hoed

Last edited 10 maanden geleden by PK020

Inderdaad maximale perfectie. Schitterende kleur die, denk ik, om alle hiervoor genoemde redenen gedragen werd. Ik vraag mij 1 ding af, overschaduwt ze niet compleet de echte koningin? Of zou dat in GB niet zo overkomen?

Perfectie! Catherine ziet eruit zoals een royal eruit hoort te zien (vind ik).

Absoluut eens!

She did it again. Catherine ziet er altijd beeldschoon uit. Zoals ik eerder al las, ze groeit in haar rol van toekomstige koningin ze heeft grote klasse. De groene outfit is echt prachtig en wat staat deze hoed haar mooi. Het opgestoken haar. De sieraden en de make-up. Het is echt perfectie.

Wat een plaatje, zo koninklijk, prachtig haar en make up en zo super mooi en zuiver gemaak!! Koningin Elizabeth zou trots op haar zijn…Leuk trouwens om even op de website van Andrewgn.com te kijken, ook Rania en Mary dragen zijn kleding, een dikke portemonnaie is wel noodzakelijk….

Ik kan geen superlatief meer bedenken, Catherine ziet er prachtig uit, opperste perfectie. Lijkt mij toch wel moeilijk om iedere keer weer iets unieks en zo stijlvol te bedenken. Haar hele voorkomen is gewoon ook Koninklijk.Ook de Duchess of Edinburgh zag er heel mooi uit in het wit met die prachtige hoed, een echte blikvanger ook.

De groen- rode combinatie van het koppel Kate en William zou ook een verwijzing kunnen zijn naar hun nieuwe functie als prins en prinses van Wales? De vlag van Wales is immers groen-rood. Zeer mooi plaatje.

Schitterend in één woord. Wat staat haar dit goed. En dan de knoop op de hoed, geweldig. Ik zou alleen de gouden speld weggelaten hebben.

Het speld is een klaver en verwijst naar haar rol als kolonel van the Irish Guard.

Daarom ook die kleur groen.

Deze kleur mag ze vaker dragen van mij; staat haar geweldig. Ze knalt er ook echt uit met deze kleur, precies wat Elisabeth altijd deed met haar kleding.
De knopen zijn een mooi fashion statement. De grote hoed staat haar geweldig.
Ik denk dat Josine gelijk heeft: ze draagt deze kleur niet zomaar; wat een lief gebaar naar Elisabeth, zo is ze er toch nog een beetje bij.

Kate heeft altijd al veel groen gedragen omdat het haar lievelingskleur is, zoals ze heeft gezegd.

https://www.ok.co.uk/lifestyle/kate-middleton-reveals-favourite-colour-26371557

Prachtig! En die hoed ook! Ik vond iedereen er trouwens mooi uit zien!

Ze ziet er prachtig uit . Maar naar mijn mening 2 “knopen” te veel. Die op de borstzakken hadden ze wel weg mogen laten, omdat er op de hoed er nog een aan toegevoegd is. Naar mijn mening iets te veel van het goede.

Dit is absoluut Engelse perfectie! En wat staat zo’n groot model hoed haar geweldig, en ja ze heeft haar figuur mee maar wat een klasse heeft deze dame! En wat mooi om met deze tint groen Elisabeth te eren.

Kleding, kleur, kapsel, hoofddeksel, oorhangers, sierknopen (en hoe leuk ook achter op de strik van de hoed!)…. in één woord briljant!

Wat is Catherine toch enorm gegroeid in haar rol/functie. Jaren keurig bedeesd bijna en langzaam steeds uitgesprokener en echte perfectie. Haar lichaam helpt ook een flink handje in die perfectie- ik ga de sportschool maar weer eens omarmen!
Dit ode aan de queen is weergaloos
Gun alleen haar dochter een iets andere look

Last edited 10 maanden geleden by Doro

Beeldschoon.!!
En prachtig deze hoed erbij.

zucht, zo mooi!

Last edited 10 maanden geleden by Meike

Zo stijlvol !! Zo mooi !! Doe knopen maken het af !! Zeer verzorgd totaalplaatje .