Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 24 feb 16 reacties

Bij deze ontwerpers kan prinses Victoria goed slagen

Ze is de royal van de maand, dus in deze blog lees je meer over de ontwerpers van prinses Victoria. Bereid je maar goed voor op een heleboel Zweedse namen, want de prinses is een prachtige promotor van mode van eigen bodem.

Galajaponnen

Bij Victoria’s toppers en missers zagen we veel prachtige galajaponnen van Victoria voorbij komen. In de vierde blog gaan we kijken naar Victoria’s galajaponnen tijdens de Nobelprijzen. Om niet steeds dezelfde japonnen te tonen, wordt het een uitdaging welke we hier gaan plaatsen. De japonnen van Par Engsheden, die ook haar bruidsjapon ontwierp, bewaren voor blog 4. Ook Lars Wallin ontwierp meerdere japonnen voor haar, maar deze zijn inmiddels vrij gedateerd. Gelukkig is er nog genoeg moois te zien van andere ontwerpers!

Elie Saab

Victoria en Elie Saab vormen een goede combinatie. Ze heeft inmiddels 8 galajurken van deze Libanese ontwerper gedragen.

2013 Victoria bij het diner in het Rijksmuseum aan de avond voorafgaand aan de inhuldiging van koning Willem-Alexander.
Foto ©PPE/Nieboer
2019 Kroonprinses Victoria met haar vader, koning Carl Gustaf, arriveren bij het keizerlijk paleis in Japan voor het galadiner na afloop van de intronisatie van keizer Naruhito. Foto ©PPE/Nieboer

Escada

Van het luxe label Escada, opgericht door de Zweedse Margaretha Ley en haar Duitse echtgenoot Wolfgang Ley, zagen we ook meerdere galajaponnen voorbij komen. Mooi dat het Zweedse hof haar eigenlijke naaister niet vergeten is. Margaretha Ley werd namelijk opgeleid als naaister aan het koninklijke hof in Stockholm. Later werd ze hoofdontwerpster van Escada. Geen wonder dat Victoria ook bij bijzondere gelegenheden regelmatig voor dit label kiest. Onder andere de japon die droeg kroonprinses Victoria bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013.

2013 Kroonprinses Victoria en prins Daniel na de inhuldiging van koning Willem-Alexander bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens het huwelijksdiner van de prins en prinses van Wales droeg ze een rode galajapon van Escada.

2011 Tijdens het galadiner na het huwelijk van William en Catherine, droeg kroonprinses Victoria deze rode galajapon van Escada. Foto ©Nieboer

En ook deze jurk, gedragen tijdens het huwelijksdiner van prins Albert en prinses Charlene van Monaco, komt van Escada.

2011 Victoria en Daniel bij het huwelijksdiner na het huwelijk van prins Albert en prinses Charlene van Monaco.
Foto ©PPE/Nieboer

Jenny Packham

2013 Victoria in een grijze japon van Jenny Packham tijdens een galadiner rond de huwelijksfestiviteiten van Carl Philip en prinses Sofia.
Foto ©PPE/Nieboer
2013 Victoria tijdens de mini Sail op 30 april 2013 in Amsterdam. Foto ©PPE/Nieboer

Dit prachtplaatje, dat we eerder zagen bij de toppers (I love this dress!), moet ik gewoon nog een keer laten zien. Wat een schitterend ontwerp.

Frida Jonsven

Frida Jonsven is een Zweedse couture designer, die voor iedere cliënt een unieke japon ontwerpt. Zij ontwierp deze twee prachtige japonnen voor prinses Victoria, waarvan ze er een droeg tijdens een fotosessie naar aanleiding van haar 10-jarig huwelijksjubileum met prins Daniel. De andere japon droeg ze bij de viering van de 18e verjaardag van haar petekind, prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen (zie deze blog voor een foto).

Foto ©Kungahuset, Elisabeth Toll

Overige labels

Victoria heeft natuurlijk van heel wat ontwerpers of modehuizen galajponnen gedragen. Op onderstaande foto’s nog een aantal japonnen die we jullie niet willen onthouden.

2010 Victoria voor de 70e verjaardag van koningin Margrethe van Denemarken in een japon van BCBG MaxAzria.
Foto ©PPE/Nieboer
2010 In een japon van By Malene Birger tijdens een galadiner in verband met het 50-jarig bestaan van de Sweedse kamer van koophandel in Nederland. Foto ©PPE/Nieboer
2017 Voor de viering van de 80e verjaardag van het Noorse koningspaar, koos Victoria een japon van Acne Studio’s. Foto ©PPE/Nieboer

Dagkleding

Korte jasjes op een rok, stoere en kleurrijke broekpakken, maxi-jurken, bloemetjesjurken: we zien het allemaal bij Victoria. Tegenwoordig wordt kleding niet zo vaak meer speciaal ontworpen voor een prinses. De broekpakken haalt Victoria gewoon uit de rekken van o.a. de merken H&M, Tiger of Sweden, By Malina en Rodebjer. Maar, het mooie hiervan is wel, dat het allemaal Zweedse merken zijn. Ook het Spaanse overbekende kledingmerk Zara kan op haar rekenen qua aankoop van broekpakken.

2018 Victoria in een mintgroen broekpak van Rodebjer. Foto ©PPE/Nieboer.
2022 Victoria in Noorwegen in een roze broekpak van het bekende kledingmerk Zara.

Camilla Thulin

Terug naar de designers. Camilla Thulin ontwierp een aantal galajaponnen voor Victoria. Ook heeft de prinses heel wat jurkjes en andere kledingstukken van deze ontwerper gedragen.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt, de ontwerpster van de bruidsjapon van prinses Sofia van Zweden. Ook kroonprinses Victoria heeft heel wat kleding van deze ontwerpster gedragen.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Dolce & Gabbana

Ook van Dolce & Gabbana heeft prinses Victoria meerdere outfits gedragen, waaronder deze gestreepte jurk.

Foto ©PPE/Nieboer

Jennifer Blom

Dit geweldige jurkje komt van de Zweedse ontwerpster Jennifer Blom.

Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
16 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een klus ja! Dank.
Ook een tiara serie doen? Heb t gevoel dat de Zweden aardig wat in de kast hebben liggen?

Wat een klus, Petra, om van al die kleding de ontwerpers op te zoeken!
Petje af!
Er komt veel moois voorbij in dit blog, maar van één foto kan ik niet genoeg krijgen om naar te kijken, en dat is het idyllische plaatje van Victoria met loshangend haar over haar linkerschouder en gekleed in de roze gebloemde japon met roze voeringjurk eronder. (Frida Jonsven)
Een droom van een jurk en zo romantisch in beeld gebracht door de fotograaf!
Jennifer Blom heeft een mooi jurkje ontworpen van dunne gebloemde stof; ook heel chique.
En als tegenhanger voor mijn bloemetjeskeuze vind ik de gestreepte jurk van Dolce & Gabbana ook prachtig, en samen met de witte hoed een krachtige, stijlvolle uitstraling geven.

Wat weet prinses Victoria altijd geweldige keuze te maken qua kleding! Welke ontwerper ze ook kiest het staat haar allemaal geweldig. De outfits van Eli Saab en Jenny Packham zijn echt geweldig.
Maar wat ik mis in dit rijtje: de ontwerpen van H&M. Heel leuk dat ze hier regelmatig voor kiest en haar land vertegenwoordigt. En als zij het draagt is mainstream ineens zo mooi en verrassend.

De japon van Frida Jonsven is gewoon een prachtige sprookjesjurk! Verder vind ik Victoria het best in ontwerpen met krachtige kleuren, zoals zwart/wit, rood, fuchsia.

Leuk om Victoria in mode van verschillende ontwerpers te zien. Ik vind vooral haar galajurken prachtig. En de pasteljurk met bloemmotief van Ida Sjöstedt vind ik ook een beauty.

Twee jurken springen er voor mij uit. De prachtig gebloemde van Frida Jonsven: Wauw. En de zwart witte van BCBG vind ik ook echt een powerdress.

Wow wat maakt dat Escada prachtige japonnen zeg!
In Zweden en andere Scandinavische landen vind ik het al snel wat braafjes worden met bloemetjes, deugdelijke rokken en dergelijke. De iets pittiger modellen vind ik Victoria het beste staan.

Wat een hoeveelheid aan stijlen, kleuren, stoffen en prints, allemaal even smaakvol en verzorgd. Met Birchwood eens hoor, leuk dat ze ook Zweedse ontwerpers een podium geeft!

Wat een mooie kleding heeft Victoria! En goed dat zij ook Zweedse ontwerpers promoot door hun kleding te dragen.

Schitterende korte als lange jurken voor een immer zeer verzorgde victoria !!! Love it !!!

Supermooi die avondjurken. Iets van roze maakt haar zo mooi.
Broekpakken ook super!
Alleen die blauwe streepjurk vind ik van de jurken mooi.

Weer een geweldig overzicht. De Escada japons vind ik zoooo mooi, met als absolute favoriet de japon die zij tijdens het huwelijksdiner van Albert en Charlene droeg.