Met nog maar 2 afspraken in de publieke agenda kunnen we alvast terugblikken op het afgelopen seizoen. We beginnen met de avondjurken! Maar liefst acht keer zagen we Máxima in het lang verschijnen. Driemaal in een nieuwe japon, vijf maal in een eerder gedragen creatie. 

 

Nummer 1: Koningsblauwe robe van Jan Taminiau. Eerder gedragen tijdens de inhuldiging. 
Nummer 2: Nieuwe japon van de Nederlandse/Deense ontwerper Claes Iversen. Als je op de link klikt, kun je de prachtige details zien. 
Nummer 3: Nieuwe japon uit de 2008-collectie van Valentino. 

Nummer 4: Fuchsia japon met franjes van de Argentijnse ontwerper Benito Fernandez. Máxima heeft deze japon niet zelf uitgekozen (en dus betaald), want Fernandez stuurt eens in de zoveel tijd wat jurken op naar Máxima. 
Nummer 5: Rode japon uit de pret-a-porter collectie van Valentino. Eerder gedragen tijdens Prinsjesdag 2014. 
Nummer 6: Geborduurde japon van Jan Taminiau. Eerder gedragen tijdens de Koningsvaart. 
Nummer 7: Asymmetrische japon van Lanvin. Helaas geen scherpere beelden van, maar tijdens een eerder diner hebben we de jurk gelukkig al beter kunnen bekijken.
Nummer 8: Een oudje (2002) van Valentino! 

De poll:

 

Foto's met dank aan:
Royalphoto.nl
Screenshots
GGCA

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mary

Mary

donderdag 09 jul 2015 - 21:10

Moeilijk.. mooi.. de onderste helft van nr. 3 niet mooi. De rest van heel mooi tot staat haar goed!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 09 jul 2015 - 18:30

Stuk voor stuk oogverblindend schitterende avondtoiletten, in combinatie nog wel met de allerprachtigste juwelen - alles samen een heel fortuin waard ! Uiteindelijk koos ik voor het superluxe nr. 1 met dat fantastische diadeem, en heb daarbij niet enkel van de jurken (en de juwelen) genoten maar ook (dank u, dames !) van de heerlijke, enthousiaste commentaren !!

afbeelding van JoJo

JoJo

woensdag 08 jul 2015 - 21:52

Valentino maakt echt gave jurken!!!
Voor mij is nummer 8 de topper!

En Josine voor deze leuke overzichten iedere keer :)

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 08 jul 2015 - 20:25

We boffen maar dat Maxima zoveel stijlen draagt. Net als haar kapsel. Ze durft wel!

afbeelding van Lauren

Lauren

woensdag 08 jul 2015 - 19:39

Ik ben heel blij dat maxima de koningsvaart- en Valentinojurk heeft herdragen.
Ik hoopte dat ze de jurken nog eens zou dragen, de andere jurken zijn ook heel mooi.

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 08 jul 2015 - 14:24

Als ze zo op een rijtje staan zie ik vrij snel dat Taminiau en Valentino het voor mij winnen van de rest. De abrikooskleurige Valentino is een prachtige romantisch-klassieke jurk die naar nog steeds geweldig staat. De rode robe vind ik ook een topper, al vind ik de glamour-styling op deze foto niet zo mooi. Bij zo'n eenvoudige maar krachtige jurk zie ik liever een opgestoken kapsel en ingetogen sieraden en makeup, zodat de jurk alle aandacht krijgt . De koningsvaartjurk is schitterend, en staat eigenlijk op dezelfde hoogte als de blauwe inhuldigingsjapon. Ik kies hier voor de laatste, omdat hij zo bijzonder is. Wat minder sexy, maar heel koninklijk, stijlvol en verfijnd, en tegelijk een eyecatcher door het stralende diepe blauw. Ik vind het ook mooi dat ze hem opnieuw draagt. Zonder de mantel (die ik persoonlijk niet mooi vind) geeft het een heel ander effect en kunnen we deze jurk in volle glorie bewonderen. Daarom mijn stem voor nr. 1.

afbeelding van zara

zara

woensdag 08 jul 2015 - 11:31

Wat voor mij bij dit prachtige overzicht meteen in het oog springt is hoeveel stijlen avondjurken Máxima laat zien. Indrukwekkend. De JT japonnen met het geborduurde gaas zijn zo onaards mooi, omdat ze het figuur benadrukken, en haar veel lengte geven. Grappig dat de japonnen van Valentino zo verschillend zijn. Jammer van het wat vreemde kapsel bij nr. 8, want de rode japon zit verder fantastisch mooi. De kleur en het kant van japon nr. 8 zijn zo aansprekend, en zo prachtig gecombineerd met de tiara en de omslagdoek.De groene japon van nr. 7 zou ik graag nog eens willen zien, jammer dat er dit keer maar weinig foto's zijn. ( Ik vind het erg moeilijk kiezen dit keer. Ik stem op 6, maar dat had ook wel 1 of 8 kunnen zijn.)

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 08 jul 2015 - 09:53

Wow wat is ze prachtig zeg!! Ik vind nummer 6 en 1 de toppers, maar nummer 8 is ook zoooo schitterend. Kortom, heel lastig kiezen. Ik heb voor nummer 6 gekozen, prachtig silouet. Super log Josine, thanks!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 08 jul 2015 - 09:49

Wat zitten er veel mooie jurken tussen! Super leuke log, Josine, bedankt!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 08 jul 2015 - 08:50

Ik heb op nr. 2 gestemd. Nr.1 is natuurlijk ook geweldig en nr.6 ook! Maar heb gekozen tussen de nieuwe jurken en dan springt nr. 2 er voor mij echt uit! Hoewel ik nr.3 ook heel mooi en apart vind! Nr. 4 vind ik persoonlijk wat minder. de franjes onderaan de jurk vind ik minder mooi.

afbeelding van Annet

Annet

woensdag 08 jul 2015 - 08:41

Toch weer voor nr. 6 gekozen. Wat blijft dat toch een mooie jurk. De pasvorm is fenominabel. Wat doet die jurk veel voor haar figuur. Hulde aan Jan T. Die 'begrijpt' een vrouwenlichaam. Dit is heel goed te zien wanneer je de jurk op foto 4 en de jurk op foto 6 vergelijkt. Op foto 4 lijken de heupen vam Maxima veel breder.

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 08 jul 2015 - 00:31

De blauwe kroningsjurk, ik vind hem geweldig. Het blijft de topper voor mij en ik vind het fantastisch dat we hem, nu met complete tiara nog een keer mogen aanschouwen. Prachtig.
Daarna twijfel ik over de Valentino van nr 6 of die van nr 8. Wat een prachtige creatie is die laatste jurk en wat staat die kleur Maxima prachtig!! Top

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 07 jul 2015 - 23:04

Zo veel moois! Hoe moet je kiezen? De herdragen jurken zijn allemaal super!!
.Ik ga mn keuze maken uit de nieuwe jurken.
En kom dan uit op nr 2. Nederlands ontwerp (toch?) Hele bijzondere uitstraling!

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 07 jul 2015 - 23:04

Ik kies voor nummer 2: Claes Iversen. Mooie kleur die Máxima prachtig staat. In vorige polls heb ik al voor andere favorieten gestemd, vandaar.....

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 07 jul 2015 - 20:48

Wat een prachtige beelden! Acht galajurken in een half jaar, wat lijkt het me toch heerlijk om zo regelmatig zo mooi gekleed te zijn. OK, back to reality ;)

Nr 7, de groene Lanvin met rare rits (die ik overigens heel leuk vind) laat ik even buiten beschouwing, want die ‘look’ kan ik echt niet beoordelen.

Nr. 1. Wat een jurk. Fantastisch dat we nu de mouwen en rug konden zien, en die stelden niet teleur. In combinatie met de saffieren een zeldzaam mooi geheel. Maar één probleem: het is afgezien van de cape een volledige kopie van de outfit tijdens de inhuldiging. En dat vind ik jammer (en ook niet zo creatief…). Er zijn vrouwen die met groot plezier hun trouwjurk weer dragen tijdens een feestje (en dat moeten ze vooral doen!), maar ik krijg een bepaald gevoel bij een kledingstuk dat is uitgezocht voor en gedragen bij een gedenkwaardige gebeurtenis. Als ze deze jurk al had willen verdragen (wat van mij niet nodig was geweest, had er maar een museumstuk van gemaakt), dan tenminste in een andere look: met andere juwelen, en een heel ander kapsel. Dan was het toch minder ‘hetzelfde’ geweest.

Nr. 2. Zo’n mooie kleur! Ik heb een zwak voor stoffen riempjes met een stoffen strikje, heerlijk chic. Mooie glimmende ornamenten ook. De ketting doet afbreuk aan de jurk, en het haar voor mij ook. Haar omhoog bij zo’n één-schoudermodel, een paar enorme oorbellen en ze was klaar geweest voor het feestje, naar mijn mening dan…

Nr 3. … Tja.

Nr. 4. … Tja tja.

(Deze twee zijn voor mij het 'het-is-carnaval-en-mijn-kostuum-heeft-een-moulin-rouge-thema' intermezzo. ik heb een allergie voor die ‘sliertjes’. In combinatie met doorkijkkant krijg ik ‘ik-heb-worstjes-op-mijn-borstjes’ associaties. Vaker lees ik hier dat iemand iets ‘niet koninklijk’ vind. Ik snap dan nooit zo goed wat dat betekent. Voor iedereen iets anders waarschijnlijk. Voor mij is het dit. Niet koninklijk. Ik zeg niet dat het ordinair is (want dat vind ik niet) Maar ik vind het ook gewoon echt niet koninklijk. Als Fernandez weer eens iets opstuurt eerst checken op sliertjes en doorkijk s.v.p. En Valentino zou gewoon beter moeten weten.)

Nr. 5. Zie hier. Valentino wéét beter. Natuurlijk. Heel mooi. Het zit misschien niet perfect (het is prèt a porter, ze moet blijkbaar soms een beetje op de kleintjes passen), maar ach, gemier, het is prachtig. Combinatie met de parels oh zo chic. Het haar is ver-schrik-ke-lijk. Dit is there-is-something-about-Mary haar. En ze had natuurlijk de rode Mattijs van Bergen aan moeten doen tijdens dit staatsbezoek (of officieel bezoek, whatever, in het buitenland als NL koningin.)

Nr 6. Fabelachtig. Die jurk en juwelen zijn voor elkaar gemaakt. Niets aan veranderen, behalve het lijzige lokje (Waarom???).

Nr. 8. De belle van het bal. De kleur, het kant, ze is zo elegant (dat rijmt). Haar postuur, haar blik, ze is nu (nog) mooier dan in 2002. En wat een indrukwekkend diadeem (en geen lijzig lokje!). De broche had ze voor mij thuis mogen laten, maar verder vind ik dit perfect.

(Mijn stem op 8, omdat ik in vorige poll al op 6 had gestemd.)

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 08 jul 2015 - 11:25

Merel, wat een heerlijke en humoristische reactie. Leuk om te lezen en nog helemaal mee eens ook.

afbeelding van Marije

Marije

woensdag 08 jul 2015 - 09:08

Super leuk om jouw mening te lezen! :) Ik ben het in grote lijnen met je eens, alleen vind ik bij nummer 2 het rond de boezem niet mooi zitten..
Ik weet niet waardoor het komt, maar de jurk van de koningsvaart vind ik gewoon niet super. Ik vind de 'zeemeerminnen-staart' niet mooi en ook de witte ondergrond, onder het rode kant kan ik niet waarderen.
Nummer 8 vind ik ook mooi, alleen vind ik de kleur niet zo mooi voor Máxima.

afbeelding van kimmy

kimmy

dinsdag 07 jul 2015 - 23:12

Hallo Merel,
Ik vind jou reacties erg leuk om te lezen! Echt super dat je de tijd neemt om alle jurken te analyseren.
:-)

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 08 jul 2015 - 09:12

daar ben ik het helemaal mee eens ook ik lees dt graag uit intresse hoe de ander het ziet

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 07 jul 2015 - 20:00

Hoewel ik nummer 1 de mooiste vind, heb ik gekozen voor nummer 6.
Persoonlijk vind ik dat nummer 1 te speciaal was om nog een keer te dragen, zoals bijvoorbeeld je trouwjurk.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 07 jul 2015 - 19:11

Ik heb voor nummer 5 gekozen: de rode Valentino-jurk die ze droeg tijdens het bezoek aan Canada. Ik vind de kleur waanzinnig, en ook heel mooi dat hij zo eenvoudig is: geen toeters en bellen. Het is een avondjurk die alleen wat parels erbij hoeft en een clutch en het geheel is áf. Daarom vind ik 'm zo mooi.

En als tweede de koningsvaartjurk, al vind ik hoe Maxima deze draagt eigenlijk het mooist, niet zozeer de jurk zelf. Plus dat de juwelen erbij zo schitterend zijn en het kapsel zo passend. Oh, wat liep ze mooi over de loper daar in Zweden!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 07 jul 2015 - 18:40

Wat een prachtig mens en mooie jurken! De koningsvaartjurk blijft geweldig net als de oranje Valentino jurk. Maar mijn stem gaat naar de prachtige Claes Iversen jurk. Wat leuk om te lezen dat Benito Fernandez jurken gratis opstuurt. Ik vind zijn ontwerpen super. Ik snap dat ontwerpers een moeilijk bestaan hebben, maar wat mij betreft zou dat meer mogen gebeuren.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 07 jul 2015 - 18:39

Misschien raar dat ik voor de; oudste ; jurk kies, maar ik vind deze kleur haar zo fantastisch staan,.het model is ook heel mooi ,zwierig en elegant.en met deze juwelen mag ze het voor mij zeker nog eens dragen...........!.

Ik denk als ik deze stof in deze kleur in een stoffenwinkel zou zien er helemaal niet zo weg van zou zijn..........maar nu als avondjurk echt heel mooi.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 07 jul 2015 - 18:19

ik kies voor nr 7 misschien vind ik hem kort nog mooier maar met dat rechtopstaand kraag ik vind dat fantastisch en denk dat ik nooit de gelegenheid zal hebben om zoiets re dragen
de nrs 1 2 en 3 vind ik ook mooi

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 07 jul 2015 - 17:09

Josine, kunnen we ook stemmen? Want er staat bij mij op de i-pad : poll. Maar er is geen poll te zien.
Wat leuk dat Lieke begint te kruipen, daar ben je dan wel druk mee.

Ik vind het wel heel moeilijk om te kiezen, want ook al zijn er "ou djes" bij, het blijven schitterende avondjurken.
Vooral de koningsblauwe robe , no,1, ziet er nu heel anders uit, omdat de cape nu niet wordt gedragen. Dat geeft toch een heel ander effect. En wat is het een kunstwerk. Prachtig met deze tiara en mooi kapsel.
Nummer 2 is ook heel erg mooi en scoort hoog bij mij. Vooral door de kleur en het model. Als je de details bekijkt is het echt prachtig gemaakt. Mooi verzorgd kapsel, ook al draagt ze het hier los.
Nummer 3 mag wat mij betreft is de zak van max. Dit vind ik een misser. Kapsel niet mooi met zo'n hangende lok. De tiara is wel mooi.
Nr. 4 is leuk maar niet bijzonder. Frisse roze kleur staat Maxima wel goed. De franjes zijn te lang, waardoor ze moet oppassen met lopen en daardoor hele grote stappen nam.
Nr. 5 vond ik destijds al niet mooi en nu nog niet. Ik vind dit meer een jurk voor een glamour dame dan voor een koningin. Ook het kapsel te filmster-achtig.
Nr. 6 prachtige jurk en komt nu nog meer tot zijn recht door de juwelen met robijnen. Het enige wat ik niet goed begrijp is de grijze clutch. Ze draagt schoenen in dezelfde kleur als de japon, dan zou ik ook het tasje in die kleur doen. Dit past minder mooi.
Nummer 7 is een aardige jurk, maar ik vinde de rits erop genaaid niet mooi. Verder wel leuke fisse groene kleur. En model ook grappig met die volant.
Nummer 8. Wow wat een schitterende avondjapon. Ook al is dit een jurk uit 2002 het blijft echt een top creatie. Zeker het dit prachtige diadeem komt de jurk helemaal tot zijn recht. Wat een mooi plaatje.
Ik kies voor de oranje japon uit 2002 , omdat ik dit totaalplaatje er gewoon vind uitspringen. Dit is echt top.

afbeelding van Manon74

Manon74

dinsdag 07 jul 2015 - 16:51

Wat leuk om te zien dat ze een paar hele mooie jurken herdragen heeft. Niet verwacht dat zij de oranje Valentino nog eens zou dragen, een aangename verrassing.
En de jurken gedragen op de dag van de inhuldiging blijven waanzinnig, wat heeft Jan Tamineau daar toch iets moois mee afgeleverd!
Ik hoop in de toekomst nog meer te zien van Claes Iversen. Jurk nummer 2 mag er ook zeker zijn.

Mijn keus is uiteindelijk gevallen op jurk nummer 6, juist omdat ze die jurk deze keer met de waanzinnige juwelen droeg.

p.s. Josine wacht maar tot ze gaat lopen ;)

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 07 jul 2015 - 16:47

Nr. 2 vind ik het mooist! Niet dat de andere japonnen niet mooi zijn want nr. 1 en 8 zijn echt fantástisch! De totale aanblik bijv. bij nr. 1 was echt tóp, maar die japon hebben we al eerder gezien, dito natuurlijk voor nr. 8 deze keer gecombineerd met het prachtige diadeem, wow! Maar omdat nr. 2 een Claes Iversen (Deen) is, en de gelegenheid in Denemarken was, die combi vond ik ook heel erg leuk gevonden. En de japon is prachtig in z'n eenvoud!
De japon van Fernandez is wel mooi, maar er is iets aan het bovenlijf dat ik niet zo mooi vind en de rok, een beetje druk! (Ik hoop wel dat ze de goede man betaald voor hetgeen ze houdt!)
De lelijkste outfit is met stip de zwarte Valentino!
Nee, nr. 2 staat voor mij met stip bovenaan!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 07 jul 2015 - 16:36

Leuk om al deze mooie jurken op een rijtje te zien.
Ik vind kiezen erg moeilijk.
Ik wacht nog even, en ga ze allemaal op mn gemak bekijken en dan kies ik....een hele moeilijke gaat dat worden!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 07 jul 2015 - 16:27

Ja, je blijft lopen en sjouwen haha. Maar zo slank als Máxima zal ik nooit worden ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 07 jul 2015 - 16:09

(Vind al die terugblikken en het analyseren zo heerlijk. Ben heel benieuwd hoeveel Natan ze bijvoorbeeld gedragen heeft dit seizoen en hoe vaak ze haar haren had opgestoken. 'Helaas' kruipt Lieke sinds een week, dus daar heb ik echt m'n handen vol aan!)

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 09 jul 2015 - 21:08

Lekker in de box toekijken naar mama aan het werk onder het spelen door ;-).

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 07 jul 2015 - 16:38

Haha, dat wordt inderdaad rennen achter zo'n kleintje aan! Grappig! Volgens mij kruipt ze vroeg of heb ik dat mis, hoeveel maanden is ze nu? Vind je het niet heeeerlijk om die ontwikkeling zo te volgen? Geweldig toch! Geniet ervan!!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 07 jul 2015 - 16:23

Haha succes! Dat zal wel goed voor je lijn zijn denk ik :D

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 07 jul 2015 - 16:07

Moet je eens op de link klikken van nummer 6. Als ik er zo uitzie op mijn 45ste dan mag ik in mijn handjes knijpen!

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 08 jul 2015 - 14:28

Blijven lachen en niet teveel in de zon zitten, Josine... Dan kom je een heel eind! En modebewust zijn helpt natuurlijk ook ;-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 07 jul 2015 - 16:03

Ze kan er soms bijzonder uitzien, maar wow: wat is ze toch mooi!

afbeelding van kimmy

kimmy

dinsdag 07 jul 2015 - 16:06

Je hebt gelijk Josine; ze is beeldschoon!!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?