Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 mei 0 reacties

Appeltjes van Oranje 2019

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op donderdagochtend 23 mei de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. De prijzen zijn dit jaar toegekend aan drie initiatieven die op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden. De winnaars zijn ElanArt uit Gelderland, Taal doet meer uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je hart. Ook Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden zijn bij de uitreiking aanwezig.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. In lustrumjaren reikt de Koning de prijzen uit, Koningin Máxima alle andere jaren. De Appeltjes van Oranje worden dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door Prinses Beatrix.

Winnaars Appeltjes van Oranje 2019:

ElanArt Stichting
ElanArt, actief in Nijmegen en omgeving, zorgt er met kunstzinnige en creatieve projecten voor dat jonge bewoners van asielzoekerscentra aansluiting vinden bij de samenleving. De circa tachtig vrijwilligers van de stichting willen met dans, theater, muziek en kookprojecten het integratieproces van de jonge vluchtelingen in Nederland bevorderen en ze in contact brengen met diverse mensen en organisaties. Een deel van de vrijwilligers raakte zelf als jonge asielzoeker betrokken bij een project van ElanArt.

Taal doet meer
Ruim negenhonderd vrijwilligers van Taal doet meer helpen nieuwe, anderstalige Utrechters de Nederlandse taal te leren. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht op school te praten, naar de huisarts te gaan of met een computer te werken. De vrijwilligers begeleiden jaarlijks ruim tweeduizend Utrechters, waarbij er aandacht is voor het hele gezin. Zo zijn zij taalcoach van een volwassene, mentor van een brugklasser of lezen ze jonge kinderen voor.

Met je Hart
Stichting Met je Hart zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen. Meer dan duizend vrijwilligers zetten zich in heel Nederland actief in door activiteiten te organiseren waarbij de ouderen elkaar ontmoeten, maar ook in contact komen met buurtgenoten. Zij worden door de vrijwilligers persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat.

Mode 
Outfit:zachtroze japon met geëtst bloempatroon (effet devoré)
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Staatsbezoek Italië, 2017. Uitreiking Four Freedom Awards, 2018. 

Máxima met de jurk in Italië: 

Tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments